Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Aktywacja wskazania naładowania akumulatora Wymiana Demontaz Kodowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A jego ogolny stan, jak wyglada wg Ciebie? Byl do niedawna zle zakodowany, wiec mogl dostac po d*pie.:kwasny:

Wg. mnie jest OK :wink: ja mam drugi rok i moj wskazuje juz 63% stan baterii

U mnie po 2 latach waha się pomiędzy 60-80%, rok temu miałem 100%, a teraz nawet po podłączeniu ładowarki (prostownik CTEK MXS 5.) nie może wskoczyć nawet na 90% :-(

---------- Post dopisany 25-09-2013 at 16:01 ---------- Poprzedni post napisany 09-07-2013 at 22:30 ----------

A jego ogolny stan, jak wyglada wg Ciebie? Byl do niedawna zle zakodowany, wiec mogl dostac po d*pie.:kwasny:

Wg. mnie jest OK :wink: ja mam drugi rok i moj wskazuje juz 63% stan baterii

U mnie po 2 latach waha się pomiędzy 60-80%, rok temu miałem 100%, a teraz nawet po podłączeniu ładowarki (prostownik CTEK MXS 5.) nie może wskoczyć nawet na 90% :-(

Mały update - w weekend odłączyłem akumulator na 30min i włączyłem ponownie - status wskazania akumulatora stał sie nieaktywny do momentu zapłonu silnika. Podłączyłem ładowarkę CTEK i o dziwo ładowało 3-4 godziny i status akumulatora pokazuje 100%:grin:

Wnioskuje, że odłącznie/załączenie akumulatora spowodowało odświeżenie monitorowania stanu akumulatora (wyzerowanie stanu uczenia się starzenia akumulatora) i dlatego jest ponownie 100%. Na Gateway'u 19 bloki pomiarowe opisujące aku 18/19/20... też lepiej wyglądają.

Po tygodniu wspomniane 100% wciąż pozastaje nawet po 45 minutowym skanowaniu i zabawą VCDSem. Więc coś podejrzane. Wykodawałem/zakodowałem, reset i wciąż 100%.

Co ciekawe przed odłączenie klemy akumulatora na Gateway'u blok 20 pokazywał „Batterry Capacity” Pojemniości baterii 13Ah, a po ściągnieci/założeniu klemy pojawiło się 47Ah (mój akumulator to 8K0915105 C - 12V; 340A; 70Ah)

przed odłączeniem klemy:

http://s9.postimg.org/vxd39s98r/Akumulator_1.jpg

Po załączeniu klemy:

http://s2.postimg.org/py0cx92bp/Akumulator_2.jpg

Wygląda na to, że wskaźnik poziomu akumulatora nie działa jak powinien. W weekend zaś bawiłeś się kodowanie (pełne oświetlenie włączona stacyjka) a aku wciąż pokazuje 100% - wniosek coś się zawiesiło!

Tu ostatnie bloki pomiarowe – Pojemności spadła do 31Ah, Bartery State of Charge – pokazuje chyba prawidłowo 62% ale MMI wyświetlacz = 100%

Akumulator_2013_09_28.jpg

Opublikowano

Tak, ten wskaźnik nie jest adekwatny do faktycznego stanu baterii.

dlatego audi nie uruchamia tej opcji w b8, pewnie inaczej jest już w a6 gdzie masz faktycznie sterownik akumulatora, tam też pomiary są dokładniejsze :wink:

Opublikowano

tak na to wygląda, u mnie na trwałe świeci już 100% :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

udało się komuś odpalić ten wskaźnik w mmi 3g plus albo wie czy działa ?

ps. w koncercie bez navi mi pokazywało poziom.

Opublikowano
udało się komuś odpalić ten wskaźnik w mmi 3g plus albo wie czy działa ?

ps. w koncercie bez navi mi pokazywało poziom.

w 3G+ nie ma takiej możliwości :kwasny:

Opublikowano

Witam w swoim b8 mam radio concert. Czy da się w nim odkodować jakieś ukryte menu?

Podpowiedzcie mi jak do niego podłączyć wzmacniacz od subwoofera?

Opublikowano
Witam w swoim b8 mam radio concert. Czy da się w nim odkodować jakieś ukryte menu?

Podpowiedzcie mi jak do niego podłączyć wzmacniacz od subwoofera?

w radio concert nie ma zielonego menu :kwasny:

Opublikowano

a jak podłączyć wzmacniacz

Opublikowano
a jak podłączyć wzmacniacz

w Twoim radio trzeba podłączyć wszystko z przodu bo tam masz unit i wiązkę z głośnikami.

Przez converter hi-low input,

w przypadku b&o lub Audi sound system wzmacniacz jest w tylnym lewym błotniku, gdzie są połaczenia z głośnikami :wink:

Opublikowano

Właśnie u mnie jest ten lewy błotnik pusty i tam bym wsadził subwoofer

Opublikowano

Najlepiej podłączyć w twoim przypadku wzmacniacz z przodu, a puścić same kable do suba do tyłu.

Lub całą wiązkę z kablami musisz ciągnąć tunelem lub lewym progiem jak będziesz miał wzmacniacz z tyłu...

pomyśl jak tam zmieścić wzmaka - jest mało miejsca :kwasny:

ale nie zaśmiecajmy tu - bo to o baterii mowa, :wink:

załóż nowy wątek

• 1 rok później...
Opublikowano

Koledzy czy przy tym sofcie i mmi jestem w stanie uruchomić stan akumulatora?

j7aDNN6hl7tqG.jpg

Opublikowano

Bez problemu :)

No to ja nie wiem jak to aktywować

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podziękowania dla andynl za uruchomienie wskazania naładowania akumulatora.

Ale w dalszym ciągu nie wiem jaka może być przyczyna spadku energii akumulatora ponieważ po aktywacji wskaźnika pokazywał zaledwie 30%.

Edytowane przez arrcio

Opublikowano

Podziękowania dla andynl za uruchomienie wskazania naładowania akumulatora.

:hi:

Tak jak gadaliśmy coś Ci kradnie prąd to nie podlega wątpliwości kwestia co?

Moim zdaniem złodziej siedzi w tej Twojej mało oryginalnej instalce haka.

Ja na Twoim miejscu wypiął bym na razie ten badziew, wykodował żeby błędów nie waliło i pojeździł kilka dni, a jak nie to może nowe aku jest źle zakodowane, nie wiem te okolice :eusathink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jaki może byc powód że wskazanie Aku w MMI mam stale 100%? kodowanie zrobiłem zgodnie z instrukcja dla MMI 3G, w zielonym menu tez ustawiłem wszystko jak trzeba, wykodowałem wszystko i zakodowałem na nowo i dalej to samo :/ Czy w adaptacjach w kanale 06 powinno byc coś co się nazywa Test Development ?

Edytowane przez edraven

Opublikowano

U mnie tez zawsze pokazuje 100%, jeszcze nigdy nie zeszło mi niżej

Opublikowano

to chyba coś jest nie teges, bo nie tak miało to chyba chodzić;) nawet jak vaguje 2h to jest dalej 100% :/