Krzysztof Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam, Dziś po przejechaniu 60km zjechałem na parking bo coś mi zaczęło stukać w rytmie silnika. To znaczy, wraz ze wzrostem obrotów stuka szybciej. Oprócz tego czuć na pedale sprzęgła chrobotanie(przy wciskaniu i ruszaniu) i stukanie. Sprzęgło bierze normalnie. To stukanie nie przechodzi wraz z wciśnięciem sprzęgła. Czy muszę się szykować do wymiany dwumasa? Auto ma prawie 300tys przebiegu i z tego co się orientuję(książka potwierdzona do 250tys i pewny poprzedni właściciel) sprzęgło i dwumas nie było wymieniane.
mlodyy Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 może byc i dwumas ale musisz dokładnie sprawdzić , podjedz do jakiegoś kumatego mechaniora i niech sprawdzi co to
enjoypoznan Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Jak można sprawdzić dwumas bez wyciągania go?
Krzysztof Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2011 Jak można sprawdzić dwumas bez wyciągania go? Właśnie nie można.. Wibracje, szarpanie, stuki, przy gaszeniu i ruszanie budą to najczęstsze objawy. Ja mam 300tys prawie i nie było jeszcze wymiany sprzęgła ani dwumasy także.. obawiam się najgorszego
Rekomendowane odpowiedzi