Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Światła dzienne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie, jest to nielegalny tylko w polsce xenon :gwizdanie: czyli żarniki hińskie z alegro po 20zł :gwizdanie: teoretycznie oślepiajace nie oswietlajace a w praktyce działa to tak samo jak ori xenon :wink4: ale policja goni za to że brak sprysków za to ze brak samopoziomu, za to że lampy bez graweru homologacji na xenon, takie duperele które w praktyce nie różnią sie niczym od homologowanych

tak samo będzie z ledami :wink4:

W moim przypadku jak maja zabrać dowód to i tak zabiorą za wiele innych rzeczy bez "homologacji" :gwizdanie:

Opublikowano

nie, jest to nielegalny tylko w polsce xenon :gwizdanie: czyli żarniki hińskie z alegro po 20zł :gwizdanie: teoretycznie oślepiajace nie oswietlajace a w praktyce działa to tak samo jak ori xenon :wink4: ale policja goni za to że brak sprysków za to ze brak samopoziomu, za to że lampy bez graweru homologacji na xenon, takie duperele które w praktyce nie różnią sie niczym od homologowanych

tak samo będzie z ledami :wink4:

W moim przypadku jak maja zabrać dowód to i tak zabiorą za wiele innych rzeczy bez "homologacji" :gwizdanie:

Czaję o co chodzi :wink4: dzięki :good:

Opublikowano

a czy hid w homologowanej lampie , ze spryskami i samopoziomowaniem będzie legalny ???

Opublikowano

a czy hid w homologowanej lampie , ze spryskami i samopoziomowaniem będzie legalny ???

tak, pozatym homologowana lampa jest pod D2S a nie pod H7 w przypadku xenonu, wiec zawsze mozesz załozyc ori żarniki do których podłączasz adapter pod przetwornice HID i wszystko jest ok
Opublikowano

a możesz jeszcze powiedzieć jakie oznaczenia na kloszu musi mieć lampa aby miała homologacje na xenon ?

Opublikowano

a możesz jeszcze powiedzieć jakie oznaczenia na kloszu musi mieć lampa aby miała homologacje na xenon ?

jak dobrze pamietam to DC(xenon mijania)

Opublikowano

trzeba by zrobic sobie wzornik i nabijać na ciepło takie oznaczenie tak jak sie byki w USA znakuje :polew:

Opublikowano
21c730a3330676f9.jpg
Opublikowano

Zamówiłem te ledy co podałem w linku.One też są dedykowane do a4.

Jak zamontuje to porobię zdjęcia,wtedy będziemy mogli oceniać czy pasują.

założyłeś kolego te światełka ??? jak tak to pokaż zdjęcia :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Od mojego ostatniego wpisu nie śledziłem tematu z braku czasu(robię przydomową elektrownię wiatrową :gwizdanie:) i widzę że temat się rozwinął.

Lampy mam już przymocowane do kratek,pozostaje jeszcze podłączenie ich.I tu mam prozbę-wie ktoś może gdzie je mam podłączyć,pod co mam się podpiąć?

Opublikowano

Ja zrobiłem dzienne a raczej ich sterowanie na jenym przekaźniku rozłącznym ale opisac moge jutro bo dziś nie bardzo z czasem stoje :decayed:

Opublikowano
  • Autor

wrzuciłes dzienne dectane 30cm, a one maja sie ni jak do tych o których piszecie :wink4:

Czemu twierdzisz że mają się nijak do tych o których piszemy? Czyżbyś widział jak świecą jedne i drugie a może jednak widziałeś je zamontowane do b5 i dlatego masz takie porównanie?

Te które kupiłem mają 30cm,5ledowe,mają taką samą zasade działania,myślę że świecą identycznie(barwa i natężenie) ,profilem ładnie wkomponowały się w kratkę(nic nie wyje nic nie odstaje) i co najważniejsze są solidnie wykonane

Nie wiem czy przypadkiem te co są pokazane na filmie nie są proste[br]Dopisany: 03 Styczeń 2012, 00:44_________________________________________________

Nie kupujcie badziewia do B5!!!!!! dlaczego, znajdziecie to w innym wątku, a sporo było o tych ledach

to pasuje do laminatów i 16 z kołpakami!!!! Gust :polew: :polew:

A jeszcze nich mi ktos powie ze to swieci :naughty: pastaldo dobrze wiesz juz nie raz Ci udowodniłem, a ostatnim razem na video również

Niech zyje festyn z ledami w kratkach :decayed:

Mam sobie również nigdy nie kupić BMW bo jest powszechna opinia że jezdzi tym autem co 2 chłopak ze wsi?[br]Dopisany: 03 Styczeń 2012, 01:01_________________________________________________

Armi akurat wie co znaczy gust i go ma, niech którys z wysmiewających pokaze mi choc jeden projekt z tymi ledami który tworzy spójnosc w aucie

Ty twierdzisz że Armi ma gust,a moim zdaniem go nie ma.Utwierdziła mnie w przekonaniu ta felga w kolorze czerwonym,no chyba że to ona ma tworzyć tzw.spójność w aucie......rodzinnym,bo raczej ten model audi do takich należy

Opublikowano

Pany temat rzeka.Mi za ch... nie podobają się dzienne jakie ma nowy passat i jetta.I tu armi nie ma racji, ale też nie wszystko z allegro będzie pasowało.Manix daj jakieś zdjęcia, bo jeżeli dobrze zrozumiałem to masz lekko "wygięte" pod kratkę.Widziałem takie na allegro i wyglądają fajnie ,ale ciekawią mnie na naszych wózkach. To sa te przygatowane do naszych a4 prawda?

Opublikowano
  • Autor

Manix daj jakieś zdjęcia, bo jeżeli dobrze zrozumiałem to masz lekko "wygięte" pod kratkę.Widziałem takie na allegro i wyglądają fajnie ,ale ciekawią mnie na naszych wózkach. To sa te przygatowane do naszych a4 prawda?

Powiedział bym że są aż za bardzo wygięte jeżeli chodzi o kratkę b5,ale widać to dopiero patrząc na nie prostopadle i z bliskiej odległości.

Myślę że na chwilę obecną są to najodpowiedniejsze dzienne ledy jakie można dostać do b5

Opublikowano

to pokaż :decayed:

Opublikowano

no no w kratce spoko a na samochód nie zakładałes jeszcze? Dobrze pamiętam że miałem Ci coś tam powiedziec jak podłaczyc?

Opublikowano
  • Autor

Na samochodzie też to ładnie wygląda.

Nie zakładam bo jeszcze nie wiem gdzie się podłączyć

Opublikowano

Koniecznie zapodaj fotki na aucie.Z podłączeniem nie jest tak jak z większością na allegro, że pod postojówki???

Opublikowano

Koniecznie zapodaj fotki na aucie.Z podłączeniem nie jest tak jak z większością na allegro, że pod postojówki???

:no:

żeby to poprawnie działało trzeba wymodzic sterownik własnie go rysuję :gwizdanie: