Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY ŻORSKIE oraz okolic - czwartki godz. 19:00 zajazd Szałas przy DK81

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki,

tak się zastanawiam bo możnaby się gdzieś ustawić razem na tej samej trasie i opisać spalanie między furkami - zatankować do pełna na początku i końcu trasy żeby wykluczyć przekłamania FISów.

Szczerze Wam powiem przeliczyłem wczoraj spalanie u siebie i nie jest jednak tak różowo jak mi sie wydawało bo FIS mi sporo przekłamuje - o 1L/100km a to jest jednak bardzo dużo :grin: i póki co średnio furka pali mi 10,5L tylko co jak co w tym było sporo na prawdę sporo jazd testowych :decayed:

• Odpowiedzi 24,2 tys.
  • Wyświetleń 734,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Chłopaki,

tak się zastanawiam bo możnaby się gdzieś ustawić razem na tej samej trasie i opisać spalanie między furkami - zatankować do pełna na początku i końcu trasy żeby wykluczyć przekłamania FISów.

Szczerze Wam powiem przeliczyłem wczoraj spalanie u siebie i nie jest jednak tak różowo jak mi sie wydawało bo FIS mi sporo przekłamuje - o 1L/100km a to jest jednak bardzo dużo :grin: i póki co średnio furka pali mi 10,5L tylko co jak co w tym było sporo na prawdę sporo jazd testowych :decayed:

To masz w normie bo ja w 1.9 tdi 130 przy jazdach testowych mam ok 7.5 do 8 litrow a 3.0 to masz ok 2 do 3 litrow wiecej przy mocno dynamicznej jezdzie a wiem ze Miron tez mial podobnie jak ty w swoim b7

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Seves, przecież Miron mówił nie raz że 8l przy spokojnej jeździe a dycha przy upalaniu :decayed:

Wiadomo, najtaniej jest w elpidżi ale... no właśnie ale :wink:

Opublikowano
Seves, przecież Miron mówił nie raz że 8l przy spokojnej jeździe a dycha przy upalaniu :decayed:

jakie ale gaz do junkersa za 2,19 :decayed:
Opublikowano

2,19 to trudno dostać, ale 20 groszy drożej to jest wszędzie, za stówkę 400 km :decayed: ale jest takie że nie każdy toleruje gazior :wink:

Opublikowano

2,19 to trudno dostać, ale 20 groszy drożej to jest wszędzie, za stówkę 400 km :decayed: ale jest takie że nie każdy toleruje gazior :wink:

wczoraj w drodze po koła wyszło mi podobnie... (przy przepisowej jeżdzie, bo wszyscy wracali z majówki, wiec nawet nie szło pociść :decayed:) 5,1 na Fis-ie :wink:

5 x 5,2 = 26 zł/100 km

ale podkreślam, przy przepisowej jeździe :decayed:

Opublikowano

no co Wy synki ja to chyba źle napisałem bo mi nie chodziło że auto dużo pali bo pali idealnie :kox: tylko że nie pali mi tyle ile wskazuje FIS.

a jednak DUŻA jest róznica pomiędzy FISem a realnym spalaniem o ponad 1litr!

i wkurza mnie że fis mi źle pokazuje:kwasny: bo i w AVJ i BEX miałem idealnie na fisie - max o 0,2L się mylił...

no a oprócz tego Siemasz mnie pytał ile pali zwykłe 1.8T ile BEX 1.8T a ile inne furki i tak się zacząłem zastanawiać - no a ja jestem pewien że i AVJ 150km i BEX 190 paliły mi wręcz tyle samo lub bardzo podobnie, więc teoretycznie i minimalnie większa/wydajniejsza turbina i wtryski nie miały wpływu na spalanie - i nie chcieli mi w to uwierzyć bo ktoś im mówił że większa turbina to większe spalanie :eusathink:

jak to jest w dieslach przy zmianie turbiny na większą?

Opublikowano

:hi:

Wysłane z mojego MT27i

Opublikowano

Wysłane z mojego MT27i

Siema z rana :)

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

ranne ptaszki:kox:

Opublikowano
Opublikowano
:hi::hi:
Opublikowano

Seves można vagiem zrobić korektę spalania na FISie :wink:

Hammerku no właśnie słyszałem o tym a umiesz to zrobić:decayed: albo wątku jakiegoś nie widziałeś to sam sobie zrobię:wink:

bo bawiłem się VAGiem i wszedłem ostatnio gdzieś gdzie była mowa o spalaniu - w adaptacjach licznika chyba :eusathink: i możnabyło procentowo podać wartość tylko nie przyjmował mi tego :kwasny: więc pewnie coś źle robiłem:grin:

Opublikowano

Hammerku no właśnie słyszałem o tym a umiesz to zrobić:decayed: albo wątku jakiegoś nie widziałeś to sam sobie zrobię:wink:

bo bawiłem się VAGiem i wszedłem ostatnio gdzieś gdzie była mowa o spalaniu - w adaptacjach licznika chyba :eusathink: i możnabyło procentowo podać wartość tylko nie przyjmował mi tego :kwasny: więc pewnie coś źle robiłem:grin:

Dowiem się i zrobimy :wink:

Opublikowano

Dowiem się i zrobimy :wink:

kurde dzięki bardzo :hi:

Tyś to je złoty synek:kox:

Opublikowano
Opublikowano
Opublikowano

elo

robie zamowienie u dzika chce kto co ?