Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaki 2.8 V6 najlepszy pod LPG?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Coś Ty się tak uparł na to spalanie, z tego co ja zauważyłem różnica pomiędzy 2.4 a 2.8 to 2L LPG

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=8612.0;highlight=ile+pali+lpg

poczytaj na tyle stron powinieneś wyliczyć jakąś średnią dla danego silnika :)

już przeorałem tą stronę :) chce zmienić na V6 tylko ciągle rozkminiam czy na 2.4 czy 2.8, wolałbym raczej te 190 KM :decayed:

to nie rezasz TDI?

heh, no jednak zostaje przy AFN'ie i będę rezał tą sztukę którą mam teeraz :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, mam pytanie z innej beczki. Po założeniu LPG moje B5 quattro z silnikiem APR (2,8V6 193KM) zaczęło dobrze siorbać olej. nawet do 0,5l/1000km. Ja to jest u Was?

Opublikowano

Lepiej 1.8t, miałem moc podniesioną z 180 do 220km i instalację BRC to spalanie 8-14.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Pany, odgrzewam kotleta co by nie zaśmiecać nowym wątkiem - Czy w środku czuć gazem? w każdym aucie z instalacją LPG jakim do tej pory miałem przyjemność jechać było minimalnie czuć gazem, nie mówię już jak yebało w Polonezie u kumpla :grin:

Czekam na opinie, gdyż prawdopodobnie przesiądę się na V6, jak tylko swojego klekota pogonię :wink:

Opublikowano

jak instalacja nie szczelna to czuć:grin:

Nie ma mowy jak jest wszystko ok żeby coś gaziorem waliło.

Opublikowano
Pany, odgrzewam kotleta co by nie zaśmiecać nowym wątkiem - Czy w środku czuć gazem? w każdym aucie z instalacją LPG jakim do tej pory miałem przyjemność jechać było minimalnie czuć gazem, nie mówię już jak yebało w Polonezie u kumpla :grin:

Czekam na opinie, gdyż prawdopodobnie przesiądę się na V6, jak tylko swojego klekota pogonię :wink:

jebie gaziorkiem jak wezyki sa cienkie i sie przerwa albo przy opaskach zaciskowych, tak to sie wszystko wywacha albo pianka do golenia wyczaja co i gdzie smierdzi i robi :-)

Opublikowano

Ja bym brał 2.8 w wersji 193KM, najlepiej ACK bo chyba tych najwięcej w razie części. Choć same silniki się za bardzo nie różnią między sobą.

A co do 2.4 to cieszy tylko chwilę ja mam 2.6 i też już mało wszystko a jak kupowałem to nawet nie myślałem o A4 :hi:

Opublikowano

Gazem wali też jak masz źle wyregulowaną instalkę i nie przepali wszystkiego. Tzn gasisz autko wieczorem a rano wsiadasz i czuć mocno gaz a podczas jazdy nic. Ewentualnie jak Ci zgaśnie na światłach i szybko odpalisz to efekt podobny. Jak wali podczas normalnej jazdy to masz nieszczelność i lepiej się tym zająć.

Opublikowano

U mnie tak jest. Jak zgaszę i za chwilę zapale ale nie zawsze i nie wiem od czego to zależy. Spalanie mam normalne choć nie wiem czy nie za małe nie wściekam się zbytnio choć lubię wdepnąć i gaz 10.5l/100km auto w quattro .

Opublikowano

U mnie nic nie czuć gazem i tak jak koledzy piszą wyżej, albo zła regulacja i nie spala całości, albo wina przewodów

Opublikowano
Ja bym brał 2.8 w wersji 193KM, najlepiej ACK bo chyba tych najwięcej w razie części. Choć same silniki się za bardzo nie różnią między sobą.

A co do 2.4 to cieszy tylko chwilę ja mam 2.6 i też już mało wszystko a jak kupowałem to nawet nie myślałem o A4 :hi:

ale 2.6 jest inaczej zbudowany, ten silnik gorzej sie zbiera w porownaniu z 2.4. 2.4 i 2.8 maja znowu ta sama budowe

Opublikowano

gazem wali zazwyczaj

1) jak masz niedokręcone opaski zaciskowe na wężach

2)słabej jakości węże LPG - polecany parker

3)zbyt bota mieszanka paliwowo-powietrzna lpg

---------- Post dopisany at 14:14 ---------- Poprzedni post napisany at 14:13 ----------

ogólnie u mnie też nic nie czuć i nie powinno to mieć miejsca

Opublikowano

Tak ale to tylko 15KM więc myślę że zabójczo różnicy nie będzie d*pa sie przyzwyczaja :decayed: Fakt to już 30V no ale :wink:

Ja mam węże Semperit ? jak to się ma pewnie szary koniec? Opaski dokręcone. Mam wrażenie że już wtryski są ospałe bo to Valteki po 45ty.km i auto na LPG nie idzie już super i niedługo wlecą barracudy i możliwe że wtryski puszczają.

Opublikowano
gazem wali zazwyczaj

1) jak masz niedokręcone opaski zaciskowe na wężach

2)słabej jakości węże LPG - polecany parker

3)zbyt bota mieszanka paliwowo-powietrzna lpg

---------- Post dopisany at 14:14 ---------- Poprzedni post napisany at 14:13 ----------

ogólnie u mnie też nic nie czuć i nie powinno to mieć miejsca

Krótko pisząc, śmierdzi jak gdzieś ulatnia się LPG POWER, u mnie nigdy nie było czuć gazu.

Opublikowano
Tak ale to tylko 15KM więc myślę że zabójczo różnicy nie będzie d*pa sie przyzwyczaja :decayed: Fakt to już 30V no ale :wink:

Ja mam węże Semperit ? jak to się ma pewnie szary koniec? Opaski dokręcone. Mam wrażenie że już wtryski są ospałe bo to Valteki po 45ty.km i auto na LPG nie idzie już super i niedługo wlecą barracudy i możliwe że wtryski puszczają.

15 KM a jednak jest różnica osobiście brał bym 2.8 Q i spoczko masz moc jest