Blondi89 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Rzeczoznawca uznał wszyskie wahacze, zaczepy od lampy urwane, felga 18cali borbet,opona przecięta. Poduszki nie wyskoczyły, ale air bag się świeci, dowód rej. zabrany przez policje, uznał też zderzak do wymiany. Nie mam jeszcze listu od nich, ale na konto przyszlo dzisiaj 4777,80zł (łącznie z 10 dniami zwłoki). Jak porównam to do 1900zł, ktore znajomy dostal (wprawdzie ze swojego AC) za uszkodzenie tylnego zderzaka w Scenicu, to te moje 4800 w zaokrągleniu wydaje mi się troche skromne:/
Maciejo Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Odwołuj sie są nawet instytucje które w tym pomagają kumpel w A6 c5 za porysowany i lekko wgnieciony błotnik i porysowany zderzak dostał 3100zł
krystian821 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jasne ze sie odwoluj te kasa co ci proponuja jest smieszna,czy to jest z oc sprawcy?ostatnio troche czytalem i dodatkowo nalezy ci sie kasa za utrate wartosci auta,no i wszystkie czesci ori,pozatym wg mnie opony chyba tez powinny byc wymienione 2 szt.Znajdz jakiegos niezaleznego rzeczoznawce i niech on ci to wszystko wyceni tak jak powinno byc a potem pisz odwolanie.
karolusss Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Blondi my ostatnio też mieliśmy "przygodę" i ubezpieczalnia oddała trochę ponad 1000zl co też było śmieszne, zwróciliśmy kasę, oddaliśmy samochód do Konara, tam naprawili wystawili swoją wycenę i to poszło do ubezpieczalni. Nawet nie kwiknęli tylko zapłacili wszystko jak należy. Nie ma się co bawić w "Zenka w garażu" tylko do ASO pchać samochód. Jakby co obsługiwał nas gość co się zwał Krzysztof Cyranowicz (kierownik Blacharni-Lakierni) bardzo rzeczowy gość. Polecam.
jedrekx Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Jakby co obsługiwał nas gość co się zwał Krzysztof Cyranowicz bardzo porządny facet
Artur82 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Jakby co obsługiwał nas gość co się zwał Krzysztof Cyranowicz bardzo porządny facet dokładnie, gość tak ale pracownicy średni
jedrekx Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 ja nie narzekam, u mnie nic nie spierdzielili.. poza tym, że ukradli mi śrubokręt
Blondi89 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 Do ASO to nie pojade, pokłóciłam się z panem który przyjmuje auta do serwisu :gwizdanie:Jestem ciekawa na ile wycenilby to niezalezny rzeczoznawca, bo może to tylko moje wrażenie że 4800 to mało, wiec nie wiem czy oplaca mi sie wydawac teraz na wycene 650zl. Zobczymy jeszcze jak list przyjdzie, co oni tam policzyli
slaviozo Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 pewnie ze malo .... po pierwsze zobacz czy nie masz napisane ze amortyzacja części ... bo jako ze auto używane to ci dają 50 % bo niby na nowe nie zasługujesz. Mi Honde wycenili a podobne uszkodzenia blotnik wgniot uchwyt od lampy pękł lekko maska obrysowana no i zderzak... wycenili na 1,500 tys ;] odwołałem sie i dostalem 3200 ;] I wazne chcialem nowe czesci a nie ze blotnik do naprawy czyli szpachla... lampa do naprawy czyli spawanie itp chcialem nowe bo bylo nie ruszone ... Jedyny mankament tej akcji to taki ze zamiast 30 dni na kase.... przedluzyli maxymalnie do 90 dni ;] Koles ktory mi ta szkoda sie zajmowal ani razu niemoglem sie znim skontaktować.. dzwoniac do sekretariatu kazdy mnie olewal wkoncu gdzies zadzownilem do prezesow i na drugi dzien kasa byla Wiec mozna i trzeba bo to zajeb... oszusci te ubezpieczalnie.. ale trzeba sie przygotowac na walke
MAGIC87 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Opublikowano 7 Stycznia 2012 walcz o swoje... ja dostałem 6200 za to
cacu89 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Opublikowano 7 Stycznia 2012 poskapisli ci troszke... wg mnie to cie bedzie kosztowało duuuuzo wicej niz dostałas....
arielka Opublikowano 7 Stycznia 2012 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Kosztorysowo ok. 8000zł, jeśli uprzednio elementy nie podlegały naprawie i są oryginalne. Pozdrawiam arielka
Rekomendowane odpowiedzi