Buldog071 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Jak ja sprowadziłem wyglądała tak: Szkody byly tylko powierzchowne wiec zasługiwała na druga szanse Ale jak to bywa we Wrocławiu ludzie zamiast mózgów używają zderzaków... No i na trasie tez kamień polubił szybkę wiec trzeba było wymienić Silniczek bardzo zdrowy robiony w Ecu-Project 144km 297nm Jak kupiłem trzeba było trochę włożyć zderzak , maska, lampy , chłodnica , sprężarka klimatyzacji wszystko wymienione żadna fuszerka na 15 nie wyglądała fajnie wiec zostały na zimę na lato przyszły ori 16 na dunlopie sp sporcie 9000 fotele naleśniki tez nie należały do wygodnych miały tylko poduchy wiec poszły w takiej samej tapicerce kubełki z poduchami ,reg ledzwiami i grzanymi tyłkami nie lubię jak ktoś mi przyciera samochód wiec zainstalowałem " monitoring" 4 kamerki rozmieszczone w aucie nagrywają wszystko co się dzieje w kolo jak jestem np w sklepie turbinka umierała wiec wstawiłem turbinkę od 130 zawieszenie wymienione wszystkie wahacze oraz tuleje na belce Zaslepiony egr i wywalony kat uszczelniony nastawnik ,wymienione poduchy pod amorami nic nie ma prawa stukać ani pukać W planach wymiana kierki na skore bo jednak trochę się przytarła i nie wygląda to za fajnie. W aucie wszystko zrobione pod względem mechanicznym niestety z zewnątrz we Wrocławiu ciężko z tym wytrzymać ale pasta tempo i działam ile mogę jakieś ciekawsze fotki jeszcze dodam póki co niestety więcej nie mam. W aucie standardowo 4x poduchy, klimatronik ,grzane tylko, el.lusterka z audio radyjko ori wyjęte wstawiony Soniak + tuba Blaupunkt i wzmacniacz lanzar w bagażniku wszystko wytonowane co by basem nie dudniło. Kluczyki w aucie 2 ori ale dorobiłem sobie scyzoryk z pilocikiem, założona blokada skrzyni dipol . Ogólnie tylko coś stuka puka albo chodzi nie tak jak powinno auto jedzie do mechanika i wszystko jest robione i regularnie sprawdzane Link do opisu monitoringu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=236192.new#new
danielom Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 nie lubię jak ktoś mi przyciera samochód wiec zainstalowałem " monitoring" 4 kamerki rozmieszczone w aucie nagrywają wszystko co się dzieje w kolo jak jestem np w sklepie Rozwiń temat
Buldog071 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2011 Heheh no często się zdążało ze wychodziłem z siłowni czy tam ze sklepu i ciągle miałem przytarty samochód a nienawidzę czegoś takiego wiec kupiłem 4 kamery cofania 3 male zwykle i 1 większa z widzeniem nocnym. kupiłem netbooka 10cali program i adapter z cicha na usb. Wieksza kamera z widzeniem nocnym przydaje sie na trasie wiec poszła na przednia szybę oczywiście kamerki maja szeroki kat widzenia także ładnie wszystko wychwytują 2 kamerki poszly na lusterka boczne skierowane do tylu dzieki czemu jak ktos cofajac kolomnie i przycierajac mi bok zostanie pieknie nagrany i będę widział rejestracje i ostatnia kamerka na tylnej szybie mam widok do tylu jak by boczna kamerka tablicy nie uchwycila to zawsze przednia albo tylnia zlapie mam zrobione fotostory jak robiłem ale nie mam czasu opisać zdjęć póki co jak zrobię to wrzucę teraz przynajmniej nie stresuje sie jak jestem na zakupach a jak cos to nagrywam plytke zanoszę na policje i oni działają dalej maja zarejestrowane zdarzenie z nr rejestracyjnym
danielom Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 pomysl super ale netbooka bym w aucie nie zostawil chyba ze tylko na parkowanie pod marketem ale na noc pod blokiem juz nie
Buldog071 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2011 nie spoko jest tak schowany ma podstawe i swoja stacje dokujaca nikt go nie widzi i ciezko go ogarnac nawet jak sie wsiadzie do samochodu a zawsze można kupić 4 kanałowy rejestrator dvr z tym ze kosztuje około 1400zl a ja kupiłem netbooka za tysiaka i moge w aucie jeszcze filmy oglądać i korzystając w szkole itp także wybrałem to ale niestety zawsze muszę go otwierać i odpalać program na nowo w rejestratorze dvr tylko klikasz record i ogien tak samo mozna kupic kamery bezprzedowowe i trzymajac auto pod blokiem wszystko bedzie sie rejestrowalo w domu na kompie przez wifi
Gość Damian A4 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 No właśnie, przecież pierwsze co to Ci laptopa za***rdola
Buldog071 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2011 nie znajda lapka jest ladnie schowany a glownie chodzi o centra handlowe i tam przytarcia samochodu bo na noc auto jest na podjezdzie gdzie nic mu nie grozi
przemko8 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Opublikowano 24 Grudnia 2011 spoczo furka a system kamer zastanawiałem się już dawno nad kamerą która by rejestrowała trasę ale kamerki które pilnują samochodu na parkingu też by się przydały tym bardziej że w piątek jakaś pipa i mistrz kiery w jednym błotnik tylni mi przytarł aż do podkładu ;( nic tylko :bicz3: Chłopaku dajesz ten system to też sobie zapodamy do gablot
Buldog071 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2011 hehe spoko jakos teraz przerwa swiateczna to to ogarne i wrzuce na forum fajna sprawa tylko trzeba sie zastanowic co komu bardziej odpowiada rejestrator dvr czy netbook bo wszystko ma plusy i minusy
radimm Opublikowano 25 Grudnia 2011 Opublikowano 25 Grudnia 2011 ładne, zdrowe "Kochanie" na pewno odwdzieczy Ci sie! Wiem bo sam mam Afn'a. Pozdrawiam, bezawaryjnosci P.s super sprawa z tym monitoringiem
PiterA4 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Heheh no często się zdążało ze wychodziłem z siłowni czy tam ze sklepu i ciągle miałem przytarty samochód a nienawidzę czegoś takiego wiec kupiłem 4 kamery cofania 3 male zwykle i 1 większa z widzeniem nocnym. kupiłem netbooka 10cali program i adapter z cicha na usb. Wieksza kamera z widzeniem nocnym przydaje sie na trasie wiec poszła na przednia szybę oczywiście kamerki maja szeroki kat widzenia także ładnie wszystko wychwytują 2 kamerki poszly na lusterka boczne skierowane do tylu dzieki czemu jak ktos cofajac kolomnie i przycierajac mi bok zostanie pieknie nagrany i będę widział rejestracje i ostatnia kamerka na tylnej szybie mam widok do tylu jak by boczna kamerka tablicy nie uchwycila to zawsze przednia albo tylnia zlapie mam zrobione fotostory jak robiłem ale nie mam czasu opisać zdjęć póki co jak zrobię to wrzucę teraz przynajmniej nie stresuje sie jak jestem na zakupach a jak cos to nagrywam plytke zanoszę na policje i oni działają dalej maja zarejestrowane zdarzenie z nr rejestracyjnym czekamy na fotostory wymysliles nowego moda na forum
przemciotorun Opublikowano 26 Grudnia 2011 Opublikowano 26 Grudnia 2011 mam podobny problem z drugim autem, rowniez czekam za fotkami, myslalem nad jakim rejastratorem trasy zeby monitorowal co dzieje sie dookola..
Buldog071 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2011 hehe no muszę was nawiedzić jakoś na spociku fotostory już nie bawem mam już fotki piątek zapowiada się luźny to ogarnę temat własnie się szykuje pierwsza rozprawa dzięki kamerka kobieta oczywiście się nie przyznaje ale wszystko jest udokumentowane
Mordeliuss Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 ladne kolego:D tez mysle nad takim pomyslem z kamerkami bo chamstwooo ludzi nie zna granic;///
morsdicti Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 spoczo furka a system kamer zastanawiałem się już dawno nad kamerą która by rejestrowała trasę ale kamerki które pilnują samochodu na parkingu też by się przydały tym bardziej że w piątek jakaś pipa i mistrz kiery w jednym błotnik tylni mi przytarł aż do podkładu ;( nic tylko :bicz3: Chłopaku dajesz ten system to też sobie zapodamy do gablot Ja bym nie instalował kamery która rejestruje trase Kiedyś ktoś zrobił w internecie analize aut z zamontowanymi kamerami rejestrującymi trasę i wyszło że 80% z nich nagrało wypadek/stłuczkę a ponad 50% własny wypadek i stłuczke jakieś fatum ? Swoją drogą fajne auto, fajnie że odratowałeś to przed zgniciem gdzieś za stodołą lub na złomie (po tym dzwonie oczywiście bo tak to nie ma się czego przyczepić ) powodzenia i szczęśliwej jazdy !
junior_tdi Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Dobra Czerwonka i gratki za uratowanie egzemplarza daj jakieś foteczki środka
Buldog071 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2011 Postaram sie porobic wiecej fajnych fotek i wrzuce jakos pod koniec tyg a tym czasem opis kamerek http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=236192.new#new
Rekomendowane odpowiedzi