aju Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 no dokładnie.... trza rezać jakąś chłodnicę oleju
Kowi87 Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 wczoraj wracałem z bielska do tbg i tak samo na blacie oleju cały czas 100*c , po chwili postoju ok ,na obwodnicy tarnowa przy 200 miałem ok 120*C ,chlodniczka musi być , tyle że temp powietrza 0k 27*C , auto było wielkim mułem cooler zagotowany w mig Mój to cisnął jak głupi , tylko barierą ten olej był, odpusciłem troche ale i tak zostało mi 35km do domu to temperatura nie spadła juz nizej niż 110stopni a juz nie leciałem wiecej i zbyt długo jak 140km/h Więc kto przeciera szlaki i tak btw tego to trzeba wtedy olej wymieniać przy tym rezanku
patry(m)k(3) Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 W aeb'ie olej też potrafi do ~110 nawet ponad bez problemu w ciepłe dni podskoczyć. A odnośnie chłodnicy oleju to już kolega lapek85 przetarł szlaki http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_montaz_zewnetrznej_chlodnicy_oleju_mocal_fotoporada-t127731.0.html
aju Opublikowano 1 Maja 2010 Opublikowano 1 Maja 2010 tylko zobacz na koszty... jeśli chłodnica z AWX kosztuje 1/5 z tego a obniży tem o 10-15*C to by się dużo bardziej opłacało
dudi75 Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 A ja myslalem ze tylko mi troche dymi , ale widze ze wszyscy rezacze maja ten sam roblem , co do chlodnicy oleju to ja mam AWX i ta chlodnica ktora tam jest to tez za wiele nie pomaga , wiec lepszy rozwiazaniem jest odrazu rezac wydajniejsza
aju Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Tylko u Ciebie moc jest zasadniczo o 50koni np większa niż u mnie to i temp raczej inne. Ale ja też pójdę w zewnętrzną. Tylko muszę trochę się z kasą odbić
Kowi87 Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 A ja myslalem ze tylko mi troche dymi , ale widze ze wszyscy rezacze maja ten sam roblem , co do chlodnicy oleju to ja mam AWX i ta chlodnica ktora tam jest to tez za wiele nie pomaga , wiec lepszy rozwiazaniem jest odrazu rezac wydajniejsza Dudi to mówisz że ta chłodniczka nie nada łapie Ci temp pod 120 stopni A u Ciebie był jakiś moment kiedy AWX był tylko po chipie czy odrazu zrezałeś go turbinami i iinnymi gratami Bo ciekaw jestem jak sie sprawuje AWX+chip pod wzgledem wydajnosci tej chłodniczki
dudi75 Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 jak mialem samego AWX + cips to nie pamietam ale nie mialem w tedy zegarow z wskaznikiem , a juz po zalozeniu BRD i przy butowaniu to potrafila dosyc szybko zblizyc sie do 120 . A teraz na GT22 musze sie troszke chamowac a nieraz jak mam jakegos sparing partnera na trasie i to zabardzo nie lubie mu odpuszczac , ale rozsadek zwycierza i folguje i dlatego musze zapodac wlasnie taka chlodniczke
Kowi87 Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 jak mialem samego AWX + cips to nie pamietam ale nie mialem w tedy zegarow z wskaznikiem , a juz po zalozeniu BRD i przy butowaniu to potrafila dosyc szybko zblizyc sie do 120 . A teraz na GT22 musze sie troszke chamowac a nieraz jak mam jakegos sparing partnera na trasie i to zabardzo nie lubie mu odpuszczac , ale rozsadek zwycierza i folguje i dlatego musze zapodac wlasnie taka chlodniczke Noi u mnie na seryjnej szybko łapie granice Musze kogoś spytac co ma AWXa po chipie tylko jak to tam wygląda sprawa, bo pchać sie w mocala to troche kosztowna impreza, chyba żeby założyć jakaś rzędówke z innego w ogóle samochodu
aju Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 ja mam rzędówkę z fiata coupe jak coś to oddam za flachę dobrą
topor Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Opublikowano 3 Maja 2010 ja mam rzędówkę z fiata coupe jak coś to oddam za flachę dobrą ...moze byc dobra flacha Aju:D
aju Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 przywiozę na zlot to se obczaisz czy Ci odpowiada bo taka nawet spora jest
aju Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 zamiast intercolera fabrycznego myślę że wejdzie
topor Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Opublikowano 3 Maja 2010 no i wlasnie o tym myslalem... a Ty nie chcesz go do AJM'a?
aju Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 chyba się szarpnę na lansik za atrapą a wtedy wypada wstawić tam coś nowego i najlepiej z jakimś napisem a ta nie jest ani nowa ani z napisem
topor Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Opublikowano 3 Maja 2010 chyba się szarpnę na lansik za atrapą a wtedy wypada wstawić tam coś nowego i najlepiej z jakimś napisem a ta nie jest ani nowa ani z napisem ja tam nieco FMIC'a wyeksponuje btw... uporzadkowalem nieco pierwszego posta; )
topor Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Opublikowano 3 Maja 2010 Ykchym ... ? co jest... fotę jutro Danielu dostaniesz;p :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi