Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Carbonowe dekory... warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie oszukujmy się, dekory z rs4 np są kosmicznie drogie i trudno osiągalne. Zastanawiam się czy nie jest lepszym pomysłem pokrycie oryginalnych listew i ramek prawdziwym carbonem. Coś takiego jak na zdjęciach poniżej. W naszych autach nie chodzi o wagę przecież, zresztą nawet w rs4 przypuszczam, że carbonowe listewki ważą podobnie jak zwykłe więc to tylko kwestia estetyki.

Myślicie, że warto się pchać w coś takiego? Dodam ze firmę znam, mam od nich kilka kierownic i zawsze wykonanie na +, myslę, że i z dekorami nie dadzą ciała ;)

001kbc.jpg

002lbs.jpg

003ebmv.jpg

004pfo.jpg

006dvj.jpg

007onh.jpg

008wfem.jpg

009nz.jpg

Opublikowano

wyglada niezle, skoro firme znasz i lipy nie robi to czemu nie :)

Opublikowano

Jak chcesz koniecznie carbon to śmiało dawaj do tej firmy :)

Jaką cenę powiedzieli ?

Opublikowano
  • Autor

Na razie jestem w trakcie negocjacji ;)

A carbon... nie koniecznie, teraz mam rybia łuskę, nie podoba mi się. Szukanie na allegro szczotkowanego alu (to jeszcze jest w miarę ładne)... trzeba by siedzieć 24h i co pięć sek. odświeżać nowe oferty, wtedy może zdążyłbym ubiec kogoś z forum ;)

Poza tymi dwoma wykończeniami nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy :(

Opublikowano

A widziałeś bialy carbon DI-NOC 3M?

LINK

Jest tez czarny:

LINK

Wg mnie ta folia wygląda nawet lepiej niż to co pokazałeś..

Opublikowano

Nie przesadzajmy. Oryginalny carbon z rs4 można ustrzelić na allegro już w miarę normalnych pieniądzach. Oczywiście nie jest to łatwa sprawa i trzeba codziennie szukać. Trzy lata temu kupiłem komplet (łącznie z tylną popielniczką oraz oryginalną gałką RS4) za 1500PLN!!!

Traktuj to też jako inwestycję. Trzymaj stare listwy i jak będziesz sprzedawał auto za kilka lat z powrotem je zamontuj a carbon bez problemu sprzedasz z niewielką lub prawie żadną utratą wartości. A jeśli wystawisz za oceanem gdzie chętnych na takie unikalne gadgety nie brakuje to spokojnie możesz liczyć na zysk. Gdy pozbywałem się auta, swoje listwy RS4 sprzedałem na Audizine kolesiowi z Kanady równo za 1000$ :good:

Co do oklejanych elementów to uczulam na fakt, że różne rzeczy mogą się z nim dziać przy mocnych wachaniach temperatury. Flyerowi oklejane listwy carbonowe popękały gdy zostawił auto na zewnątrz przez noc przy -25 stopniach.

Opublikowano
  • Autor

A widziałeś bialy carbon DI-NOC 3M?

LINK

Jest tez czarny:

LINK

Wg mnie ta folia wygląda nawet lepiej niż to co pokazałeś..

Widziałem, miałem 3M w poprzednim aucie na listwach (było paskudne drewno) niestety nie każdą listwę dało się zrobić idealnie, problemy zaczynają się właśnie w niskich temp, wtedy folia robi się twarda, zaczyna odchodzić i inne dziwne rzeczy. Pomaga zastosowanie podkładu 3M specjalnie pod takie folie ale to już jest trochę więcej roboty i jeśli komuś zależy to nie da się wrócić do oryginału.

Nie przesadzajmy. Oryginalny carbon z rs4 można ustrzelić na allegro już w miarę normalnych pieniądzach. Oczywiście nie jest to łatwa sprawa i trzeba codziennie szukać. Trzy lata temu kupiłem komplet (łącznie z tylną popielniczką oraz oryginalną gałką RS4) za 1500PLN!!!

Traktuj to też jako inwestycję. Trzymaj stare listwy i jak będziesz sprzedawał auto za kilka lat z powrotem je zamontuj a carbon bez problemu sprzedasz z niewielką lub prawie żadną utratą wartości. A jeśli wystawisz za oceanem gdzie chętnych na takie unikalne gadgety nie brakuje to spokojnie możesz liczyć na zysk. Gdy pozbywałem się auta, swoje listwy RS4 sprzedałem na Audizine kolesiowi z Kanady równo za 1000$ :good:

Co do oklejanych elementów to uczulam na fakt, że różne rzeczy mogą się z nim dziać przy mocnych wachaniach temperatury. Flyerowi oklejane listwy carbonowe popękały gdy zostawił auto na zewnątrz przez noc przy -25 stopniach.

Właśnie z tym polowaniem nie jest tak różowo, już miesiąc poluje na poduszkę do trójramiennej kierownicy, jak już się pojawia w normalnych pieniądzach to znika w mgnieniu oka. A co do listew robionych to też mogą być inwestycją, plusem jest to, że są dostępne i to, że pewnie kupując jakikolwiek kpl dekorów na allegro i oddanie tego do carsdream wyjdzie taniej niż oryginały o które nie jest łatwo ;)

Co do oklejania folią to w pełni się z Tobą zgadzam ;)

Opublikowano

Dla mnie wygląda to naprawdę :good: .Na pewno lepsze niż drewno.

Opublikowano

Polecam hydrografikę, tanio wygodnie i dobry efekt :)

Opublikowano
  • Autor

Hydro wcale nie jest takie tanie :( Poza tym tez brak mi pomysłu na deseń hydrografiki. Robienie jej na carbon... bez sensu IMO. To już lepiej dołożyć trochę i mieć carbon ;) Zobaczymy jak będą się przedstawiały negocjacje cenowe z carsdream :gwizdanie:

Opublikowano

folia a ori carbon to niebo a ziemia, u mnie w garażu leży ori carbon z s4 i wyglada naprawdę mega, a folia wyglada jak wygląda, napewno do carbonu jest jej daleko

Opublikowano
  • Autor

Hmmm, tak zapytam, tylko nie wiem czy to odpowiedni dział. Byłby ktoś jeszcze zainteresowany takimi listwami? W sensie pokryciem oryginalnych listew prawdziwym węglem? Dostałem dość ciekawą ofertę cenową, ale jest warunek, minimum 5kpl.

Opublikowano

Hydro wcale nie jest takie tanie :( Poza tym tez brak mi pomysłu na deseń hydrografiki. Robienie jej na carbon... bez sensu IMO. To już lepiej dołożyć trochę i mieć carbon ;) Zobaczymy jak będą się przedstawiały negocjacje cenowe z carsdream :gwizdanie:

Komplet liste + ramka + popielniczki 300 PLN
Opublikowano

lukas g napisz co to za okazyjna cena, może być na pw

Opublikowano
  • Autor

Hmm co do hydro to z tego co wiem to koszta oscylują w granicach 800zl :gwizdanie:

A carbon, żadna tajemnica, cena jaką mi zaoferowano przy minimum 5kpl to 1200zl za kpl.

Opublikowano

Hmm co do hydro to z tego co wiem to koszta oscylują w granicach 800zl :gwizdanie:

Tak, jak napisałem. 300 PLN. Zapytanie wysyłałem na www.hydrografika.pl i taką dostałem odpowiedź ;)
Opublikowano

hehehe, lukas to moze chcesz ori?? :naughty:

Opublikowano

Ta konsola od A6 fajnie wygląda ciekaw jestem jaka cena takiego zestawu :)[br]Dopisany: 03 Styczeń 2012, 20:36_________________________________________________

Nie widzę w ich aukcjach takiej oferty

http://allegro.pl/nowa-kierownica-carbon-audi-4f0-a4-s4-rs4-s-line-i2030073756.html

chodzi mi o konsolę same kiery :przebiegly:

Opublikowano

A carbon, żadna tajemnica, cena jaką mi zaoferowano przy minimum 5kpl to 1200zl za kpl.

kpisz sobie?:D proszę Cie, zestaw do hydrografiki kupisz sobie w granicach 200 zł, i masz materiału a materiału, trzeba być naprawde zdolnym żeby spieprzyć robotę, bardzo łatwo i przyjemnie!:D

Opublikowano
  • Autor

Marcin, daj cenę ;)

Młody, napisz do nich, na pewno się dowiesz ile kosztuje. Rąbią dużo rzeczy których nie ma na allegro, np stemple na skórze.

Co do hydro, 800 płacił znajomy za listwy z e60, było to już jakiś czas temu, może ceny się pozmieniały. Nie zmienia to jednak faktu ze hydro mi się nie podoba i na pewno nie będę tego robił sam. Już bym wolał kupić zestaw z włóknem węglowym i bawić się samemu ;)