aborygen Opublikowano 4 Stycznia 2012 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam Forumowiczów Mam pytanie jak w temacie czyli: dać turbinę do czyszczenie czy raczej regeneracja. Jaki objaw -przeładowanie turbiny. Do 120 km/h ok potem mogę wcisnąć pedał do asfaltu i zima - nie jedzie szybciej. Po wyłączeniu autka i załączeniu wraca wszystko do normy. Jako że jestem zielony z mechaniki samochodowej proszę o opinie i informację. Pozdrawiam
krystian821 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udaj sie do kogos z kto ma vaga i zrob logi,wklej w dziale diagnostyka i na pewno ktos ci pomoze.
sysek27 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Tak jak Ci kolega podpowiada podepnij kompa i sprawdź wszystko u mnie w golfie przy takich objawach raz faktycznie była to wina zasyfionej turbiny i wystarczyło czyszczenie a za drugim razem okazało się, że "gruszka" przy turbo była do wymiany bo miała mała dziurkę w membranie...więc tak czy inaczej po co kombinować skoro nigdy nie wiadomo najlepiej zacząć od Vaga.
clinque Opublikowano 5 Stycznia 2012 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jesli nie ma luzow czy wirnik nie jest poszczerbiony, to nie ma potrzeby regenerowac. Jesli nie musisz regenerowac, lepiej jest tylko wyczyscic...Wyciagaj ja z auta i sprawdz sam, zanim dasz to firmie ktora skroi Ci za regeneracje a ja tylko wyczysci...Ew wal w dzial polecane warsztaty i szukaj czegos w okolicy co zajmuje sie turbawkami
aborygen Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2012 witam Kolegów jasne - pojadę montować manetkę do pełnego fisu z kodowaniem to poproszę o wykonanie tzw. logów potem dam znać na forum co wyszło i poproszę o diagnozę jak u dr. housa
Rekomendowane odpowiedzi