Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Co się opłaca , Przerabianie na polifta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się zastanawiam czy nie przerobić swojej a4 na polifta. Mój rocznik to 95 a chcę przerobić na 99r. Opłaca się czy lepiej kupić polifta bez zabawy? Części szukałbym pod lakier

Opublikowano

Hmm Maska, błotniki, drzwi + listwy, zderzak przedni , zderzak tylni , lampy przednie + halogeny + lampy tylnie hmm moze wyjsc sporo a czy trafisz kolorem to juz druga para kaloszy

Opublikowano

Hmm Maska, błotniki, drzwi + listwy, zderzak przedni , zderzak tylni , lampy przednie + halogeny + lampy tylnie hmm moze wyjsc sporo a czy trafisz kolorem to juz druga para kaloszy

to z zewnatrz ,a jeszcze srodek by trzebabylo pozmieniać ,troche tego tam jest do wymiany :>

Opublikowano

koleszko koszta są duże gdybys miał to wszystko robić ja mam 97rocznik zmienione zostały:

-lampy przednie na te poliftowe

-zderzak przedni na ten po lifcie z halo

-maska była juz poliftowa jak kupiłem auto ze spryskami pod spodem do tego kupiłem grill S4

lampy i zderzak mósiałem zmienić bo rozjechałem dzika ale towystarczyło żeby auto zrobiło się dużo młodsze teraz szukam kiery S4 tej przedliftowej bo moja stara jest strasznie wytarta nie baw się w błotniki i tym podobne gadzety nie warto :hi:

Opublikowano

Witam , w/g mnie też nie warto.Masz rok 95 , jak go nie przerobisz przy sprzedaży zawsze będzie 95.Pamiętaj ,że naszym kraju jeździ się rocznikiem i przebiegiem.Dlatego diesle u nas mają mniejsze przebiegi od benzyniaków a starsze auta od nowszych.Sprzedaj to i kup polifta albo B6.

Opublikowano

ja na Twoim miejscu nie przerabialbym calkowicie na polifta. Wymienilbym lampy przod, + ew. tylnie. Jezeli zalezy Ci na odmlodzeniu swojego samochodu to juz bedzie duzy efekt. Wymiana zderzakow progow itp, mija sie troche z sensem, no moze jeszcze zderzak przod zeby miec halogeny gdy zmienisz lampy na poliftowe

Opublikowano
  • Autor

maski na pewno bym nie zmieniał :decayed: w środku nie za dużo do zmieniania tunel i licznik, kiera, manetki, podsufitka. No chyba że jeszcze dywan ale bez przesady.

Opublikowano

maski na pewno bym nie zmieniał :decayed: w środku nie za dużo do zmieniania tunel i licznik, kiera, manetki, podsufitka. No chyba że jeszcze dywan ale bez przesady.

a właśnie przykleje się do watku. Dywan w lifcie i przed sedan jest identyczny jeśli chodzi o wymiary i inne szczegóły? I jak sie ma wykładzina z Avanta?

Opublikowano

Moim zdaniem całości nie ma sensu wymieniać bo napeno jest to nieopłacalne jeśli pod tym kontem patrzeć :decayed:

Wiem bo sam miałem z 95r, ale warto wymienić napewno lamy przód i tył i zderzak przedni żeby miał spryski i halogeny, w środu kiera do zmiany na trójramienną nie koniecznie na poliftową ta z przed liftu nawet bardziej mi się podona, licznik jak masz z fisem to też można nie ruszać chyba że bez to jak najbardziej, do tego podświetlane kratki nawiewu i wymiana konsoli i auto prawie jak polift :decayed:

Opublikowano

Zawsze możesz kupić całego kompletnego angola, wtedy zostanie kupić tylko samą konsole i przednie boczki drzwi i masz całego na przekładkę :wink4: Pamiętaj, że musisz pobawić też się z elektroniką, bo np. światła przeciwmgłowe są inaczej sterowane w przed lifcie niż w polifcie :wink4:

Generalnie sam mam całe auto kompletnie przerobione na polifta :gwizdanie: :decayed:

Kilka osób u nas w klubie też by się znalazło, które są w trakcie przerabiania, albo już są po przeróbce :wink4:

Teoretycznie sprzedając Twoje auto i kupując polifta tak będziesz musiał dużo dołożyć, a tak zawsze wiesz co masz :wink4: Wybór należy do Ciebie :hi:

Opublikowano

Przy zmianie konsoli oprócz świateł przeciwmgłowych jeszcze z klimatronikiem jest trochę zabawy w 95r

Opublikowano

zacznij od lamp polifotowych a jesli chcesz juz bardzo to zderzak i lampy tylne zmien nie drogo to bedzie kosztowac ale juz inaczej bedzie to wygladlao i napwewno bedziesz zadowolny mysle

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Rób jak CI koledzy radzą, największy efekt dają lampy i ewentualnie zderzak przedni. stare części sprzedaj i tragedii nie będzie. ładnie wygląda jeszcze gril z polifta i kierownica w środku. Lampy z wtyczkami, silniczkami itp to ok 500zł zderzak drugie tyle + ślizgi ok 70zł. Jak Cie stać to kup polifta i nie będziesz sie musiał bawić:P:good:

Opublikowano

Lepiej zmienic a4 na poliftowa wszystko bedzie fabrycznie wykonane ale to juz twoj wybor

Opublikowano

jeżeli masz kase to kupuj polifta a jeżeli nie to ja bym tylko lampy zmienił, grill i może konsole + FIS

Opublikowano
  • Autor

Pany nie mam jeszcze wątku ale lampy przód, i tył są po 2 lifcie, grill rs-a, zderzak esy wpada, pozostają drzwi i błotniki no i tylny zderzak, klapy nie tykam bo jest inny plan na klapę :hi:

W środku tez parę zmian było ale chyba najlepiej sprzedać i kupić auto młodsze :)

Opublikowano

drzwi bym nie tykał na Twoim miejscu, błotniki ewentualnie i tylni zderzak owszem, z drzwami jest tylko problem z listwami,

jak już to w srodku pozmieniać coś, a młodsze autko nie zawsze lepsze, w końcu rocznikiem się nie jeździ :decayed:

Opublikowano

drzwi bym nie tykał na Twoim miejscu, błotniki ewentualnie i tylni zderzak owszem, z drzwami jest tylko problem z listwami,

jak już to w srodku pozmieniać coś, a młodsze autko nie zawsze lepsze, w końcu rocznikiem się nie jeździ :decayed:

A na blotnikach z polifta sa inne listewki niz na drzwiach przeca :) ja bym blacharki nie ruszal wcale :) z zew. to co najwyzej oswietlenie i zderzaki (przy zderzakach raczej szukalbym od eSy)

No i grill i inne pierdoly ze srodka.

Opublikowano

no fakt że inne listewki, czyli błotników też nie ruszaj :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a dlaczego mówicie żeby blacharki nie tykać? :mysli: