Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czy niedopasowany przód = uszkodzony?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Jak w temacie... Chodzi mi o to, że dzisiaj oglądałem a4 całkiem ładnie się prezentowała, ale przód wygladał paskudnie tzn. zderzak odstawał od strony kierowcy i lampy jakoś dziwnie wychodziły poza maske. Szczeliny między maską a błotnikami były równe, pod maską też było prosto. Z tego co wyczytałem tu na forum, żeby wymienić rozrząd trzeba ściagnąc cały przód. Czy jest możliwe, żeby przód był źle poskładany??

Opublikowano

tak źle poskładany i ustawiony przód zwłaszcza aut przed liftingiem wygląda paskudnie jakby po strzale

zderzak po lifcie ma większe ślizgi z prowadnicamy co ułatwia dopasowanie + pełne lampy

Opublikowano

Nawet jeśli był wymieniony rozrząd to maski i błotników się nie ściąga tylko zderzak, lampy..... Więc jeśli założymy, że był dzwon to ktoś robił to na sztukę bo z Twoich opisów wygląda, że strasznie złożone jest.

Opublikowano
  • Autor

http://otomoto.pl/audi-a4-1-9tdi-niezawodne-oszczedne-C22000035.html

tu jest do niego link, ale zdjęcia nie oddają tego co jest naprawdę.

Nawet jeśli był wymieniony rozrząd to maski i błotników się nie ściąga tylko zderzak, lampy.....

no i właśnie dlatego pytam bo sam nie jestem pewny...

Więc jeśli założymy, że był dzwon to ktoś robił to na sztukę bo z Twoich opisów wygląda, że strasznie złożone jest.

ale patrząc z 2 strony to nie musiał być dzwon bo maska i błotniki pasują... tylko tez zderzak i lampy :confused4:

Opublikowano

Ktoś się nie popisał przy składaniu po rozrządzie, dobry blacharz po stłuczce złoży przód jak fabryka. Żeby tak jak opisujesz złożyć przód po kolizji to musiałby jakiś partacz zderzak i lampy do pękniętego pasa na kit i blachowkręty łapać.

Opublikowano

Raczej z tyłu zderzak wisi :cool1: 4 zdjęcie...

Opublikowano

lepiej psychicznie nastawic sie ze auto mialo jakies przygody blacharskie (bo tylu letnie audi bez wizyty u blacharza jest naprawde rzadkoscia :rolleyes:), wazne zeby w miare realnie ocenic jak duze mogly byc, zeby pozniej nie bylo :wallbash:

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał, nastaw się ze jednak coś było. Podjedź z jakimś gościem co się zna, najlepiej zaufanym blacharzem to będziesz wiedział co i jak. Faktem jest że podczas wymiany rozrządu, pompy wody i pewnie jeszce kilku rzeczy trzeba ściągać przód więc zawsze można to źle poskładać.

Opublikowano

Zderzak u mnie odstawał i musiałem wkrętami go przyłapać do nadkola.

Było urwane koło i demolka nadkola.

Ale lampy mam równiutko. Myślę że "twój" samochód zaliczył zderzenie albo lampa źle przykręcona

Opublikowano
  • Autor

Raczej z tyłu zderzak wisi :cool1: 4 zdjęcie...

jak go oglądałem to też to zauważyłem... chociarz w porównaniu do przodu to i tak nie wygląda to źle...faktycznie przejadę się z jakimś blacharzem i niech zobaczy co i jak...

Opublikowano

co łaska :decayed:

pewnych rzeczy czasem lepiej nie wiedziec :polew:

Opublikowano
  • Autor

.... ciekawe ile ma na prawdę najechane tych kilometrów

z tymi zdjeciami to chodziło mi o ten przód

a co do przebiegu, to żeby mieć pewność trzeba by samemu jechać za granicę kupić od prywatnej osoby (bo handlarze kręcą) i wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że przbieg jest autentyczny... :kwasny: I jak tu nie pić :wallbash:

Opublikowano

niestety Polak lubi ruchac Polaka. Kupno używanego samochodu to nie taka prosta sprawa, jak na wojnie trzeba się pilnować :decayed:

Opublikowano

niestety Polak lubi ruchac Polaka. Kupno używanego samochodu to nie taka prosta sprawa, jak na wojnie trzeba się pilnować :decayed:

:good: i nikomu nie ufać :wink4:

Opublikowano

jak to ile ma km...rok auta to 1997...więc można założyć tak:

auto ma 15 lat x 30kkm rocznie to ma jakieś 450kkm :evil:

na spotach kuj-pom widziałem już auto z przelotem 500kkm sprowadzone na handel...było faktycznie nie bite ale licznik musiało mieć cofnięty bo inaczej by się nie sprzedało :wallbash:

Opublikowano

a co do przebiegu, to żeby mieć pewność trzeba by samemu jechać za granicę kupić od prywatnej osoby (bo handlarze kręcą) i wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że przbieg jest autentyczny... :kwasny: I jak tu nie pić :wallbash:

.... ok to załóżmy walisz sam po samochód ale powiedz mi skąd będziesz miał pewność że za granicą też licznik nie został już cofnięty , założę się że oni też cofają , musiał byś trafić na na prawdę jakiegoś uczciwego fryca czy tam gościa z innego państwa a to w tych czasach graniczy z cudem. Więc moim zdaniem nie opłaca się jeździć po europie jeżeli te same auta stoją i czekają gotowe w Polsce . A to że licznik cofnięty ze cztery razy do tyłu .... jak zdrowy to nic tylko lać paliwko i cieszyć się z jazdy , bo to ile na prawdę ma przejechane prędzej czy później i tak wyjdzie :wink4: .

Opublikowano

.... ok to załóżmy walisz sam po samochód ale powiedz mi skąd będziesz miał pewność że za granicą też licznik nie został już cofnięty , założę się że oni też cofają , musiał byś trafić na na prawdę jakiegoś uczciwego fryca czy tam gościa z innego państwa a to w tych czasach graniczy z cudem.

Więc moim zdaniem nie opłaca się jeździć po europie jeżeli te same auta stoją i czekają gotowe w Polsce . A to że licznik cofnięty ze cztery razy do tyłu .... jak zdrowy to nic tylko lać paliwko i cieszyć się z jazdy , bo to ile na prawdę ma przejechane prędzej czy później i tak wyjdzie :wink4: .

Chyba trochę przesadzasz.

Handlarze sprowadzają głównie najtańsze sztuki czytaj z największym przebiegiem lub powypadkowe (z opcją tylko na eksport).

Na czymś muszą zarobić.

Chcesz dostać dobrą sztukę, szykujesz trochę więcej monet niż za perełkę w PL i jedziesz zagranicę. Tam też kręcą ale nie na taką skalę jak u nas.

Cenowo wychodzi niewiele drożej niż kupno w kraju ale przynajmniej wiesz co masz.

Opublikowano

Chyba trochę przesadzasz.

Handlarze sprowadzają głównie najtańsze sztuki czytaj z największym przebiegiem lub powypadkowe (z opcją tylko na eksport).

Na czymś muszą zarobić.

Chcesz dostać dobrą sztukę, szykujesz trochę więcej monet niż za perełkę w PL i jedziesz zagranicę. Tam też kręcą ale nie na taką skalę jak u nas.

Cenowo wychodzi niewiele drożej niż kupno w kraju ale przynajmniej wiesz co masz.

Ok ale sam teraz przyznałeś że też kręcą i tylko o to mi chodzi . :good:

Opublikowano

Ja twierdze ze to teraz jeden uj czy w polsce czy za granicą :no: jako że pojedziesz sam za granice to daje wiare że wrócisz z pustymi rekami :gwizdanie: ponieważ co jest na sprzedaz jest zarezerwowane przez ludzi z tego żyjacych, szukaniem perełek od prywatnych ludzi zajmują sie również handlarze, u mnie co drugi jak zaczynamy o tym temat to mówi że przeglada non stop oferty prywatne skupuje co sie da(czyli kto pierwszy ten lepszy) i do polski targa, a kręcenie czy składanie rozbitków w mniejsze rozbitki to juz klasyka :gwizdanie:

to tak samo jak skup w polsce z gazet(ogłoszeń prywatnych) starych wraków, spróbujcie z rana cos kupić z anonse, 3/4 ciekawych ofert typu E36 za 2tys, fiat polonez czy inne zagraniczne jest 20po 6 rano sprzedane :gwizdanie: człowiek z tego zyjacy nie przepusci okazji