songo720 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam wszystkich. Mianowicie mój problem polega na tym że w samochodzie szarpie buda na czwartym i piątym biegu od 1300 do 1900 obr/min na nizszych biegach ładnie się wkręca tylko jak chce szybko przyspieszyć na czwórce to pojawia się szarpanie które ustaje przy 1900obr/min,i tak samo na piątym biegu. Co może być przyczyną? Zanim postawie samochód do mechanika może coś uda mi się samemu zdjagnozować z Waszą pomocą Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi.
MASATO Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 niestety ale chyba dwumas do wymiany
songo720 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2012 dwumas zostawiłbym w spokoju podejrzewam bardziej nastawnik pompy wtryskowej ponieważ miałem wymieniane ECU bo poprzedni właściciel miał wstawione od 90ps i przed wymianą na 110ps szarpania zadnego nie było szarpanie pojawiło się dopieru po zamianie ECU
stkamil Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam. Właśnie umnie wczoraj w B6 AVF pojawił sie ten sam problem biegi od 4 do 6 obroty 1600 do 2000 szaepie silnik, problem pojawił sie po wymianie vacu-pompy u mechanika. Lecz nie jestem pewny czy od razu bo zauważyłem to dopiero po tygodniu. Mam pytanie czy może być to wina paliwa ?? Od czasu kiedy zatankowałem to się pojawił problem eh ?? :/
songo720 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2012 myślę ze ECU z chipem nie jest bo Ecu zamontowane było z angola Myślę że się nie obejdzie bez mechanika Jak problem zostanie rozwiązany Napisze jaka była przyczyna
songo Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 pompa zła dawka paliwa,filtr paliwowy, poduchy silnika, opony cisnienie w oponach, zawalone i obłocone zawieszenie jest wiele przyczyn
goldi Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 A ja myślę żę albo dwumas albo nastawnik możesz jeszcze włączyć klimę i jak już będziesz miał rozgrzany silnik ruszać na jedynce jak zacznie szarpać to dwumas oczywiście przy włączonej klimatyzacji ja mam takie objawy i jak wytrzyma to po zimie zmian dwumasa
ludwik166 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam tez walczyłem z szarpaniami poniżej post o moim przypadku nierozwiązałem tego problemu do tej pory lecz mam pewna diagnozę. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=198630.0
trepek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Podpinasz vaga, logi dynamiczne, skacze dawka podczas szarpania to nastawnik do czyszczenia. 2h z piwkiem w ręku i po problemie
songo720 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2012 mam pozyczony Vag kom jak na nim zrobic logi i jak na nm przestawić dawke paliwa
Rekomendowane odpowiedzi