Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy w 1,9 VP/PD koszty/części/efekty (FAQ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BRD nie będzie wymagało zamontowania FMIC?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

nawet AWX po sofcie wymaga FMIC... ten mały seryjny to tylko gotuje dolot... w lato jak miałem małego Icka to temperatura 75*C. teraz max 35 w upalne dni

Wysłane z mojego Atari 2600:wink:

Opublikowano

nie musisz miec fmica,moze latac bez

Opublikowano

no to po co wkladac BRD? jak przy pełnym bucie z 10 Km albo i wiecej pojdzie w las:wink:

Opublikowano
Panowie mam silnik AVF obecnie przez soft moc zwiększona do prawie 170km. Wczoraj wymieniałem olej i zauważyłem, że turbo już dosc mocno puszcza olej.

Odsłoniłem turbo i już są duże luzy na wałku wirników. Powiedzcie mi co będzie lepszym wyjściem jeżeli nie chce zakładac FMIC, turbo od ARL'a czy od BRD ?

Duże luzy tzn jakie? Poprzeczny czy wzdłużny? Ten olej to gdzie widziałeś?

---------- Post dopisany at 21:14 ---------- Poprzedni post napisany at 21:08 ----------

no to po co wkladac BRD? jak przy pełnym bucie z 10 Km albo i wiecej pojdzie w las:wink:

Jak masz chińczyka to też ileś tych ps idzie w las po butowaniu w upał. Dobry frontowy IC wciąż kosztuje...

Opublikowano

Luzy poprzeczne. Sciągnąłem wąż przy IC i w środku z ICka aż kapało.

No właśnie chodzi mi tylko o koszt FMIC, bo jak bym musiał wykosztowac sie na BRD to za duży koszt by był tego jak na jeden raz. W przyszłości oczywiście bym o nim pomyślał ale musiał bym sie podbudowac finansowo :)

Opublikowano
Luzy poprzeczne. Sciągnąłem wąż przy IC i w środku z ICka aż kapało.

No właśnie chodzi mi tylko o koszt FMIC, bo jak bym musiał wykosztowac sie na BRD to za duży koszt by był tego jak na jeden raz. W przyszłości oczywiście bym o nim pomyślał ale musiał bym sie podbudowac finansowo :)

Moim zdaniem przesadzasz. Mgiełka przez tyle lat to wiadomo że kilka ml oleju się nazbiera. Oleju Ci ubywa?

Koszt FMIC to ok. 1300-1500zł (części i robocizna).

Jeszcze powiem Ci, że jak wymieniałem swoją turbinę to mechanik powiedział mi, że z seryjnego ICka wylało się dobre 30ml oleju, a turbinę sprzedałem za normalne pieniądze i do tej pory (już jakieś 20tys) śmiga w octavii II zrobionej na ok 180ps.

Poprzeczne luzy muszą być. Wyczyść EGR, albo wymień odmę i będziesz miał mniej oleju w dolocie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Etap 2,2 jest dlamnie najlepsza opcja

Pytanko tylko co i jak ze sprzegłem i 2masem.

Opublikowano
  • Autor

no co:whistling:, jak nie wymieniałeś tego jeszcze to bedziesz musiał bo pewnie stare nie pociagnie:whistling:

Opublikowano

Kowi podmień wykres w pierwszym bo imageshack coś poyebał:kwasny:

th_wykres.jpg

Opublikowano

no co:whistling:, jak nie wymieniałeś tego jeszcze to bedziesz musiał bo pewnie stare nie pociagnie:whistling:

Narazie wtryski sa na pokładzie ustawiona dawka i wtrys i teraz dylemat nad sprzegłem i dwumasem i nc tylko kpl.materialy potrzebne do modzenia.

Opublikowano

Chłopaki mam do was pytanko: czy mogę zrobić program zostawiając katalizator ? Czy muszę go wyrzucić ? Będzie jakaś różnica w mocy ?

Opublikowano
Chłopaki mam do was pytanko: czy mogę zrobić program zostawiając katalizator ? Czy muszę go wyrzucić ? Będzie jakaś różnica w mocy ?

możesz zostawić, chociaż lepiej go wywal. Różnicy w mocy nie będzie

Opublikowano

możesz zostawić, chociaż lepiej go wywal. Różnicy w mocy nie będzie

No to fajnie :D W każdej chwili mogę go usunąć po programie jakby coś się z nim działo :D

Opublikowano

Koledzy a czy wskazane jest wymienic filtr powietzra na jakis lepszy od naszych standardowych przy przerobkach mocy rzedu max 170KM ?

Jesli tak to co polecacie.

Opublikowano

seria wystarczy:wink:

Opublikowano
seria wystarczy:wink:

Opublikowano

Ja mam "sportową" wkładkę ale za dużo nie zmieniła ale też nie zaszkodziła.

Opublikowano
Ja mam "sportową" wkładkę ale za dużo nie zmieniła ale też nie zaszkodziła.

:hi: