Lulek Opublikowano 7 Stycznia 2012 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Czy robił ktoś kiedykolwiek taka podmiane na heble z A8? Czy jakbym zmienił zwrotnice, półosie i wahacz dolny To czy wszystko by grało? tam chyba są 321mm tarcze więc dużo lepiej by hamowało
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 przeciez juz Ci pisałem co i jak :wallbash: :wallbash: z tym że zapomniałęm Ci napisac że może jeden problem w A8 tarcza ma 323mm i nie ma tarczy o wysokości 46.5mm i o takiej średnicy musisz szukac od S4 B5 albo jednotłoczkowy zacisk pod tarcze 320mm
Lulek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 przeciez juz Ci pisałem co i jak :wallbash: :wallbash: z tym że zapomniałęm Ci napisac że może jeden problem w A8 tarcza ma 323mm i nie ma tarczy o wysokości 46.5mm i o takiej średnicy musisz szukac od S4 B5 albo jednotłoczkowy zacisk pod tarcze 320mm Tłumaczyłeś mi o B6 a nie od A8 więc bez takich zbędnych komentów
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam, nareszcie trafiłem interesujący mnie temat. Mam podobny dylemat czy tarcze, jarzma i zaciski od S4 B5 (321 przód i 265 tył) podejdą do mojego Avanta na zasadzie P&P? czy będę mógł jeździć na 16" czy już niestety trzeba będzie wymienić na 17"
Maxcudo Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam, nareszcie trafiłem interesujący mnie temat. Mam podobny dylemat czy tarcze, jarzma i zaciski od S4 B5 (321 przód i 265 tył) podejdą do mojego Avanta na zasadzie P&P? czy będę mógł jeździć na 16" czy już niestety trzeba będzie wymienić na 17" Nie wiem czy dasz rade zamontować z tyłu 265mm jak nie masz quattro
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Od tego forum jest że jedni pytają a inni odpowiadają Poczekam aż ktoś da jednoznaczną odpowiedź
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam, nareszcie trafiłem interesujący mnie temat. Mam podobny dylemat czy tarcze, jarzma i zaciski od S4 B5 (321 przód i 265 tył) podejdą do mojego Avanta na zasadzie P&P? czy będę mógł jeździć na 16" czy już niestety trzeba będzie wymienić na 17" nie[br]Dopisany: 08 Styczeń 2012, 16:38_________________________________________________ przeciez juz Ci pisałem co i jak :wallbash: :wallbash: z tym że zapomniałęm Ci napisac że może jeden problem w A8 tarcza ma 323mm i nie ma tarczy o wysokości 46.5mm i o takiej średnicy musisz szukac od S4 B5 albo jednotłoczkowy zacisk pod tarcze 320mm Tłumaczyłeś mi o B6 a nie od A8 więc bez takich zbędnych komentów tutaj nie ma znaczenia czy A6 czy A8, zasada jest taka sama
Lulek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam, nareszcie trafiłem interesujący mnie temat. Mam podobny dylemat czy tarcze, jarzma i zaciski od S4 B5 (321 przód i 265 tył) podejdą do mojego Avanta na zasadzie P&P? czy będę mógł jeździć na 16" czy już niestety trzeba będzie wymienić na 17" nie[br]Dopisany: 08 Styczeń 2012, 16:38_________________________________________________ przeciez juz Ci pisałem co i jak :wallbash: :wallbash: z tym że zapomniałęm Ci napisac że może jeden problem w A8 tarcza ma 323mm i nie ma tarczy o wysokości 46.5mm i o takiej średnicy musisz szukac od S4 B5 albo jednotłoczkowy zacisk pod tarcze 320mm Tłumaczyłeś mi o B6 a nie od A8 więc bez takich zbędnych komentów tutaj nie ma znaczenia czy A6 czy A8, zasada jest taka sama i o taką konkretną odpowiedź mi chodziło Czyli musze mieć kompletną zwrotnice z A8 z tarcza, piasta itp i dolnym wahaczem przednim no i półosiami? I wtedy będzie git?
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 lepiej żeby było to z S4 B5 albo zwrotnica alu z B6
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 devastation, te "NIE" to odnosi sie do ktorego z moich pytan?
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 do pierwszego tym samym drugie traci sens
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ok, dzieki za odpowiedz. Napisz prosze jednak co potrzebowalbym zeby dalo sie wlozyc ten hebel od S-ki, chodzi mi o przod i tyl. Jak wtedy wygladalaby sprawa kol 16" (ori) ?
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 ori felga z B5 nie podejdzie do tego zacisku o tyle zapomnij nie masz Q
spetsnaz Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ok, dzieki za odpowiedz. Napisz prosze jednak co potrzebowalbym zeby dalo sie wlozyc ten hebel od S-ki, chodzi mi o przod i tyl. Jak wtedy wygladalaby sprawa kol 16" (ori) ? Z przodu musisz zmienić zwrotnicę, wahacz dolny i półoś, czujnik ABS w zależności od rocznika. Z tyłu w ośce nic nie zrobisz. 16" ori podejdą od ET 43 w górę.
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz. Wychodzi więc na to że włożenie jarzm i tarcz 312 na przód będzie najmniej problematyczne. Mam rację? Aha, czy zaciski zostaną stare czy też trzeba przełożyć odpowiednie??
tomaszstn Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 zaciski te same tylko jarzma potrzebujesz
Arturoo Opublikowano 12 Stycznia 2012 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Witam, nareszcie trafiłem interesujący mnie temat. Mam podobny dylemat czy tarcze, jarzma i zaciski od S4 B5 (321 przód i 265 tył) podejdą do mojego Avanta na zasadzie P&P? czy będę mógł jeździć na 16" czy już niestety trzeba będzie wymienić na 17" Nie wiem czy dasz rade zamontować z tyłu 265mm jak nie masz quattro nie da rady takie heble tylko i wyłącznie do quattro wchodzą Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz. Wychodzi więc na to że włożenie jarzm i tarcz 312 na przód będzie najmniej problematyczne. Mam rację? Aha, czy zaciski zostaną stare czy też trzeba przełożyć odpowiednie?? dokładnie ja tak zrobiłem u siebie lepiej pieniądze z "prawie " całego zawieszenia z eski zainwestować w dobrą tarczę i b.dobry klocek ,a będziesz zadowolony z wyboru EDIT: co do pierwszego cytatu to średnica tarczy jest 256 polecam mocniejszy tył oczywiście po wcześniejszej wymianie przodu na coś mocniejszego od serii (która nie radzi sobie z tym autkiem) samochód nie nurkuje tak przy hamowaniu ogólnie lepiej się go teraz zwalnia
Rekomendowane odpowiedzi