Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] LEDy w reflektorach przednich - przeróbka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ponizej chcialbym zaprezentowac wam arcydzielo goscia z Hiszpanii.. Jesli chodzi o moje gusta to w tym przypadku pojecie "KOX" niewystarcza..

dsc0774bmy9.jpg

Swoja droga.. prosze o dokladne przyjrzenie sie tym LEDOM..

Jak na moje oko wbudowane sa w jeden paseczek - lancuszek a nie tak jak w przypadku pozostalych projektow osobno..

jesli ma ktos dostep do tych cacek.. to prosze o namiary.

Jestem ustawiony z gosciem ktorego polecili mi fachowcy z Legnicy i szczerze mowiac podczas rozmowy telefonicznej zaskoczyl mnie znajomosciom tematu..

juz teraz szykuje projekt na podstawie ktorego dokonamy przerobki lamp w moim b7.

Mysle ze jest to dobra alternatywa do modu ktory wykonal Ba$ior.. bez malowania zderzakow.. bez szpachli.. bez wlotow.. hymm no zobaczymy :mysli:

dsc0766bch7.jpg

dsc0764bix6.jpg

dsc0778qh3.jpg

dsc0767brv9.jpg

Opublikowano

Ten mod kolesi z Hiszpanii był już pokazywany w jakimś wątku Ba$iora. Było też całe fotostory jak goście rozklejali reflektor i wklejali pasek do środka. Mi się nie podoba.

Opublikowano
  • Autor

aha.. a ma ktos moze linki do tego??

Opublikowano

Efekt jest kiepski, bo tych diod tam jak mrufkuf...

Opublikowano
  • Autor

To ja w takim razie za duzo napatrzylem sie na R8 W12 TDI.. bo ledy montowane w tym Concepcie do zludzenia przypominaja mi te od Hiszpanow..

012.jpg

Kwestia gustu.. ale zobaczymy

051.jpg

036.jpg

Dzieki za komenty i Tobie ykk za pomoc w odszukaniu linka ;)

Opublikowano

Tu tez nie wyglada to tak fajnie jak w B8, ale ulozenie ledow nie jest juz tak koslawe jak w tej B7 :cool:

Opublikowano

jak dla mnie wygląda :th:

Opublikowano

Ja kiedyś porównywałem (ale tylko na zdjęciach) światła z B8 do tych z B7 i specjalnie kształtem się nie różnią. Ciekawe jak jest w rzeczywistości. Może by jakaś przekładka podeszła :naughty:

Opublikowano

Witam,

A ba$iorowi nie podziekujesz ?? :tongue4:

Te didoy sa ok...ale jak sie jakas przepali to trzeba rozklejać reflektory !! więc dla mnie juz odpada ten mod. Moje diody są super a szpachle,kratki itp. to juz kwestja fantazji jak nie chcesz to możesz je na sile wcisnąć w wyciente (Boschem) otwory i tez będzie swiecic.

Mozna pomyslec nad adaptacją całych wkładów reflektorów z B8 lub R8 ale to juz inna bajka... :evil:

Ja obecnie walcze z tylnimi diodami :wink4: bo kazdego dnia (7:00) widze A6 i jej piekne tylnie lampy LED... :kox:

Opublikowano
  • Autor

:notworthy: Jasne.. przepraszam za pominiecie.. dzieki Ba$ior :notworthy:

Mozliwosci jest wiele.. na jutro jestem ustawiony z tym fachowcem.. wiec juz niebawem wszystko sie wyjasni.. mam nadzieje ze niezawiode sie na jego kompetencji.. :mysli:

swoja droga.. w takim razie jak ten problem.. wymiany ledow.. w nowych audi zostal rozwiazany.. orientuje sie ktos moze ?

2070813.004.1M.jpg[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2008, 00:46 _________________________________________________Po rozmowach z tym fachowcem od lamp doszedlem do wniosku ze jednak nie warto zakladac badziewia poniewaz niewiadomo jak to.. co to.. i z czym to.. troche bez sensu popsuc lampy..

czekam na diody od nowych audiczek i pomysle nad adaptacja..

no i ewentualnie zostaly diody od S6.. pomyslimy.. zobaczymy

Jedno jest pewne w poniedzialek daje swoje lampy na wymiane ori pomaranczowych dekielkow na biale od mercedesa CLK i wyciagniecie chromowanych obwodek otaczajacych lampe

1.jpg

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t25257.0.html;highlight=r8

Z niecierpliwoscia czekam rowniez na diody i rezystorki

IMG_6077.JPG?imgmax=720

http://www.a4-klub.pl/smf/grupowy_zakup_ledow_postojowych_streszczamy_sie-t26230.0.html

ale rozmawialem z Pozkiem i nalezy jeszcze chwile sie wstrzymac.. niestety nie mozna miec wszystkiego naraz ;) mimo to warto i sadze ze efekt koncowy bedzie zadowalajacy :>

Opublikowano

Witam,

Podsumowując Twojego posta wymieniesz w przednich reflektorach:

- zarowke zwyklan na LED + rezystory (prosze o fotke zarowek i rezystora lub link),

- chromowane obwodki reflektorow (bi-xenonow),

- malowanie wkladow na czarno,

- wymiana "pomaranczy" na baily kierunek od BENZA,

Ja osobiscie polecam wstawienie ORI bialego kierunku od modeli AUDI A4 ktore fabrycznie juz maja taki kierunekl ub wyjac "pomarancze" i wstawic srebrna zarowke., bo ten od CLK jakis taki dziwny...

A tak prezentuje sie lampa bez pomaranczy ze srebrna (chromowana) zarowka.

2308267447a365c86f6cbci6.jpg

Czekam na efekty pracy :th:

Ja rozwazam kilka opcij ale poczekam na wasze projekty :naughty:

Opublikowano

no właśnie a co z taką listwą do B6 ? są jakieś opcje ?

Opublikowano
  • Autor

http://www.a4-klub.pl/smf/b7_20_tdi-t27440.0.html

Sprawdzcie sobie link powyzej.. to jest dokladnie to samo co zrobil DODN w swojej B7 ..

1. Wywalam chromy - odblaski wokolo lampy.. ale zostawiam te przy ksenonach..

2. Pozbywam sie pomaranczowego kierunku.. z tym ze ja wymieniam na ten od CLK.. wiem ze jest dziwny.. chociaz mam nadzieje ze na zywo lepiej bedzie to wygladac.. jesli nie to zawsze jest opcja z chromowana zarowka.

3. Polerowanie tego czarnego plastiku.. bez malowania.. wystarczy papierem sciernym 2000 przejechac delikatnie ta cala pwierzchnie i podobno plasticzek ciemnieje.. (zobaczymy co z tego wyjdzie.. to jest patent tego goscia od lamp wiec moze bedzie git) .. wszystko wyjdzie w praniu.

4. Wymiana postojowek na led plus rezystorki.. mysle ze jeszcze mozna sie dopisac do listy chetnych.. link widnieje pod zdjeciem powyzej..

adaho mysle ze z lampami w b6 da rade zrobic to samo zreszta patrz dwa posty powyzej.. ja nie widze tam zadnych chromow.. oprocz tych przy ksenonach i wyglada :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

adaho[/b] mysle ze z lampami w b6 da rade zrobic to samo zreszta patrz dwa posty powyzej.. ja nie widze tam zadnych chromow.. oprocz tych przy ksenonach i wyglada

tak ale tam są tylko postojówki - ja wolałbym taką listwę z LED :naughty:

Opublikowano
  • Autor

no to musisz gadac z guardianem.. on zamontowal sobie cos takiego.. [br]Dopisany: 03 Kwiecień 2008, 14:08 _________________________________________________swoja droga ja tez chce taka.. jesli ktos ma linki do listwy led to ja bylbym wdzieczny.. [br]Dopisany: 03 Kwiecień 2008, 14:10 _________________________________________________oczywiscie chodzi mi o allegro

Opublikowano

Znalazłem lampy DEPO do B7 - ciemny wkład i ringi :sick3: a nie diody :thumbdown: FAK !! :sick3:

12959mf2.jpg

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...0%3D%26fvi%3D1

Jak już robią z ringmi więc może pójdą po rozum do głowy i wstawią LEDY... ??

Co wy na to ??

Opublikowano

Fajnie ze sa ciemne.. :th:

Ale z tymi ringami to juz przesada.. :polew::wallbash:

Najlepsze by byly ori z wymalowanym wkladem.. :th: