Opublikowano 14 Sierpnia 201016 l też przed chwilą wyskoczyłem na kawałek prostej i oto co wypluło ... moment dosyc niski i w wyższych partiach obrotów ale niestety sprzęglo i dwumas z przebiegiem 300 kkm nie daje już rady i niżej sie ślizga [a przeżyło już kilkadziesiąt wersji programu ] ... ważne jest wpisanie wagi auta z kierowcą oraz temperatury otoczenie i ciśnienia atmosferycznego p.s setup tak jak w podpisie ...
Opublikowano 14 Sierpnia 201016 l jako ze jest chwila czasu to sie troszke pobawilem ... lekka korekta programu [zgodnie z wymaganiami panujacymi na forum kreski maja byc idealnie rowne ] i dwa pomiary na tej samej drodze tylko raz w jedna raz w druga strone : pomiar 1. pomiar 2. jak widac pomiary sie roznia ... ale generalnie mozna w duzym przyblizeniu zobaczyc jak rozklada sie moment i moc w aucie ... p.s musze sie w koncu wybrac na rolki ...
Opublikowano 14 Sierpnia 201016 l Spanky to jest gość-poszedł do auta pozmieniał cos tam w sofcie i wkleja na Forum.... :polew:
Opublikowano 14 Sierpnia 201016 l ...sie rozpędziłem,zlogowałem,waga,temperatura itp-ładuję loga ,a tu mi komunikat wyskakuje "Log-Datei prufen, keine ausreichenden Messwerte oder Spaltenbezeichnung nicht gefunden! Import abgebrochen!" ...czyżby logi benzyn nie banglały?
Opublikowano 14 Sierpnia 201016 l jako ze jest chwila czasu to sie troszke pobawilem ... lekka korekta programu [zgodnie z wymaganiami panujacymi na forum kreski maja byc idealnie rowne ] i dwa pomiary na tej samej drodze tylko raz w jedna raz w druga strone : pomiar 1. pomiar 2. jak widac pomiary sie roznia ... ale generalnie mozna w duzym przyblizeniu zobaczyc jak rozklada sie moment i moc w aucie ... p.s musze sie w koncu wybrac na rolki ... Spankej dlaczego mniej kw wyszło ? a njutki poszły w górę
Opublikowano 14 Sierpnia 201016 l mocy nie dotykalem ... takie pomiary tym KPower .... w jednym pomiarze wyszlo 166PS [kompletnie nie realne na tym setupie ] ...
Opublikowano 14 Sierpnia 201016 l u mnie tez nie bardzo-dwie osoby+ waga auta i wyszło 224 ps na MBC-ustawiony na 0,8 bara w całym zakresie,Tipie,DSIC i podkręcone Lemmiwinksem a jak wpisałem wagę auta i tylko swoją-już bardziej realne,ale też coś za dużo mi wyszło,jak na "prawie serię"...niuty by się zgadzały z tym,co Vagiem można zmierzyc,ale tyle kuni na MBC?... sceptycznie do tego podchodzę,bo nawet drugi raz nie mogę logów tam wkleić...[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 22:44_________________________________________________jutro sie bryknę,ale wypnę MBC -zobaczymy efekty
Opublikowano 15 Sierpnia 201016 l droga na ktorej robiles byla rowna ? u mnie im wiecej wybojow na drodze tym wieksze fale na wykresie ...
Opublikowano 15 Sierpnia 201016 l Wydaje mi sie ze ten software daje tylko orientacyjne dane o mocy i momencie auta...
Opublikowano 15 Sierpnia 201016 l Wydaje mi sie ze ten software daje tylko orientacyjne dane o mocy i momencie auta... innymi slowy ... lekko wróży ...
Opublikowano 15 Sierpnia 201016 l droga na ktorej robiles byla rowna ? u mnie im wiecej wybojow na drodze tym wieksze fale na wykresie ... właśnie nie bardzo-poszukam coś równiejszego....
Opublikowano 15 Sierpnia 201016 l teraz zrobiłem pomiar na równym i o to ,co wyszło a tutaj poniżej seria tzn na seryjnym doładowaniu
Opublikowano 16 Sierpnia 201016 l czyli realnie czy nie ... bo nie za bardzo kumam tych waszych 1.8 T ....
Opublikowano 16 Sierpnia 201016 l czyli realnie czy nie ... nigdy nie hamowałem swojego auta na hamowni-ale biorąc pod uwagę to ,co ja przy tym "pogmerałem" to seria taka może być -z ciśnieniem 0,8 bara-mierzyłem niuty VAGiem-wyszło tyle samo,a przecierz ten program bierze pomiar z loga prędkości i obrotów-więc by sie zgadzało...po danych z przepływki-też by wychodziło podobnie-oczywiście nie ma się co podniecać i spinac o 10,czy 5 koników w tę -czy w drugą stronę-po prostu warunki drogowe-to nie to samo,co rolki i pomiar zawsze będzie się troszkę różnił...nawet na normalnej hamowni dopuszczalna jest tolerancja +/- bo nie za bardzo kumam tych waszych 1.8 T .... to tak jak ja tych waszych 1,9...
Opublikowano 16 Sierpnia 201016 l niedługo bede mial dojscie do przenosnej hamowni Dynometa to sie porowna wyniki ....
Opublikowano 16 Sierpnia 201016 l jeśli to taka hamownia nakładana na koło to ona też jest tak realna jak ten cały Kpower, pewien człowiek z Wrocławia robi softy i klientom mierzy swoje dokonania taką hamownią (swego czasu nawet ogłaszał się na allegro, może dalej się ogłasza) Niestety wykresy z hamowni przenośnej w dwóch autach okazały się dość znacznie odbiegające od hamowni obciążeniowej w innej firmie