Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Kpower i pomiar mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też przed chwilą wyskoczyłem na kawałek prostej i oto co wypluło ... :naughty:

160ps305nm.jpg

moment dosyc niski i w wyższych partiach obrotów ale niestety sprzęglo i dwumas z przebiegiem 300 kkm nie daje już rady i niżej sie ślizga :confused4: [a przeżyło już kilkadziesiąt wersji programu :evil:] ...

ważne jest wpisanie wagi auta z kierowcą oraz temperatury otoczenie i ciśnienia atmosferycznego

p.s setup tak jak w podpisie ... :cool1:

Opublikowano

ja wieczorkiem też sie przejadę :kox:

Opublikowano

jako ze jest chwila czasu to sie troszke pobawilem ...

lekka korekta programu [zgodnie z wymaganiami panujacymi na forum kreski maja byc idealnie rowne :naughty: ] i dwa pomiary na tej samej drodze tylko raz w jedna raz w druga strone :

pomiar 1.

18600455.jpg

pomiar 2.

12423776.jpg

jak widac pomiary sie roznia ... ale generalnie mozna w duzym przyblizeniu zobaczyc jak rozklada sie moment i moc w aucie ...

p.s musze sie w koncu wybrac na rolki ... :naughty:

Opublikowano

Spanky to jest gość-poszedł do auta pozmieniał cos tam w sofcie i wkleja na Forum.... :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

...sie rozpędziłem,zlogowałem,waga,temperatura itp-ładuję loga ,a tu mi komunikat wyskakuje

"Log-Datei prufen, keine ausreichenden Messwerte oder Spaltenbezeichnung nicht gefunden! Import abgebrochen!"

...czyżby logi benzyn nie banglały?

Opublikowano

jako ze jest chwila czasu to sie troszke pobawilem ...

lekka korekta programu [zgodnie z wymaganiami panujacymi na forum kreski maja byc idealnie rowne :naughty: ] i dwa pomiary na tej samej drodze tylko raz w jedna raz w druga strone :

pomiar 1.

18600455.jpg

pomiar 2.

12423776.jpg

jak widac pomiary sie roznia ... ale generalnie mozna w duzym przyblizeniu zobaczyc jak rozklada sie moment i moc w aucie ...

p.s musze sie w koncu wybrac na rolki ... :naughty:

Spankej dlaczego mniej kw wyszło ? a njutki poszły w górę :evil:

Opublikowano

mocy nie dotykalem ... takie pomiary tym KPower .... w jednym pomiarze wyszlo 166PS [kompletnie nie realne na tym setupie :evil:] ...

Opublikowano

u mnie tez nie bardzo-dwie osoby+ waga auta i wyszło 224 ps na MBC-ustawiony na 0,8 bara w całym zakresie,Tipie,DSIC i podkręcone Lemmiwinksem

a jak wpisałem wagę auta i tylko swoją-już bardziej realne,ale też coś za dużo mi wyszło,jak na "prawie serię"...niuty by się zgadzały z tym,co Vagiem można zmierzyc,ale tyle kuni na MBC?... :mysli:

41039e173283f2cam.jpg

sceptycznie do tego podchodzę,bo nawet drugi raz nie mogę logów tam wkleić...[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 22:44_________________________________________________jutro sie bryknę,ale wypnę MBC -zobaczymy efekty

Opublikowano

droga na ktorej robiles byla rowna ?

u mnie im wiecej wybojow na drodze tym wieksze fale na wykresie ...

Opublikowano

Wydaje mi sie ze ten software daje tylko orientacyjne dane o mocy i momencie auta...

Opublikowano

Wydaje mi sie ze ten software daje tylko orientacyjne dane o mocy i momencie auta...

innymi slowy ... lekko wróży ... :wink4:

Opublikowano

droga na ktorej robiles byla rowna ?

u mnie im wiecej wybojow na drodze tym wieksze fale na wykresie ...

właśnie nie bardzo-poszukam coś równiejszego.... :wink4:
Opublikowano

hmm... a skad zdobyc ten program?;>

Opublikowano

IMO ten soft to podobny wróżbita jak podobna opcja w VCDSie ;-p

Opublikowano

teraz zrobiłem pomiar na równym i o to ,co wyszło

c16ad6e0679c204bm.jpg

a tutaj poniżej seria tzn na seryjnym doładowaniu

7d8bca22da8ad32bm.jpg

Opublikowano

czyli realnie czy nie ... bo nie za bardzo kumam tych waszych 1.8 T .... :wink4:

Opublikowano

czyli realnie czy nie ... :wink4:

nigdy nie hamowałem swojego auta na hamowni-ale biorąc pod uwagę to ,co ja przy tym "pogmerałem" to seria taka może być :wink4:

-z ciśnieniem 0,8 bara-mierzyłem niuty VAGiem-wyszło tyle samo,a przecierz ten program bierze pomiar z loga prędkości i obrotów-więc by sie zgadzało...po danych z przepływki-też by wychodziło podobnie-oczywiście nie ma się co podniecać i spinac o 10,czy 5 koników w tę -czy w drugą stronę-po prostu warunki drogowe-to nie to samo,co rolki i pomiar zawsze będzie się troszkę różnił...nawet na normalnej hamowni dopuszczalna jest tolerancja +/-

bo nie za bardzo kumam tych waszych 1.8 T .... :wink4:

to tak jak ja tych waszych 1,9... :polew::wink4:
Opublikowano

niedługo bede mial dojscie do przenosnej hamowni Dynometa :naughty: to sie porowna wyniki ....

Opublikowano

jeśli to taka hamownia nakładana na koło to ona też jest tak realna jak ten cały Kpower, pewien człowiek z Wrocławia robi softy i klientom mierzy swoje dokonania taką hamownią (swego czasu nawet ogłaszał się na allegro, może dalej się ogłasza) Niestety wykresy z hamowni przenośnej w dwóch autach okazały się dość znacznie odbiegające od hamowni obciążeniowej w innej firmie