przemko201 Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 Witam przeze pół roku po zakupie klimatyzacja działała mi ok jedynie niekiedy niedomagała jak były upały po 30 st. ostatnio po właczeniu klimy po okolo 10 min wylaczala sie sama i juz niemozna bylo wlaczyc a dzis juz calkiem nie da sie uruchomic nie slychac zalaczania sprezarki dodam ze klima jest nabita pelna prosze o sugestie od czego zaczac ogledziny wczesniej vag nic nie pokazywal zadnych bledow moze dzis podlacze jeszcze i dam znac pozdro
_Kuba_ Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 Witam, co to według ciebie znaczy, że jest nabita pełna? Bo może była nabita pół roku temu a teraz to już Ne zabardzo, sprawdzałeś, jakie ciśnienie masz na niskim i na wysokim obiegu? Czy jak próbujesz włączyć klimę to pokazuje ci się śnieżynka, chociaż na chwilę? Bo jak dla mnie objawy niedomagania i później stop jest nieszczelność. Może to tylko sprzęgło Klimy, ale wątpię. Zobacz, co klima za błędy pokarze, P.S. można bez VAGa
przemko201 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Opublikowano 31 Marca 2008 klima byla nabita i sprawdzana proznia pol roku temu i wszystko ok bylo sniezka sie zapala i gasnie odrazu teraz reszte poznej po podlaczeniu napisze
domel-x Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 kiedyś padły mi szczotki w wentylatorze i tez niechciała sie włączyć ,ale stawiam na brak czynnika,mozesz sam sprawdzić czy jest dość czynnika ,jak staniesz przed maską z lewej strony chłodnicy od klimy (mniewiecej na środku) jest czujnik ,który ma przejście jak klima jest nabita ,miernik i cheja :> ps; niewiem czy dojdziesz bez ściągnięcia zdeżaka
_Kuba_ Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 Czyli jak była nabita pół roku temu a teraz nie sprawdzałeś to na 95% brak czynnika = nieszczelny układ. Tak na szybko możesz sprawdzić czy czujnik niskiego ciśnienia ci nie rozłącza (tak jest przy braku czynnika) jak go rozepniesz i zewrzesz na krótko (jest koło filtra przeciwpyłowego) to powinieneś dać radę uruchomić Klimę, ale pamiętaj, że Klima na sucho nie pochodzi ci za długo o ile można powiedzieć, że będzie chłodziła najpierw popatrz na błędy, jakie Klima wyświetla. Najszybciej bez VAGa http://www.a4-klub.pl/smf/kody_klimatronika-t70.0.html
przemko201 Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Opublikowano 31 Marca 2008 ok a co powiecei na to dzis rano jak jechalem bylo 2-4 stopnie na + i nie chciala sie zalaczyc klima ale jak juz wracalem okolo 10 st+ wszystko wrocilo do normy mozna wlaczyc i wylaczyc i dmucha zimnym na LOW gdzies widzialem na forum ze rocznik 98r wlasnie moj do 5 stopni nie dziala klima zdziwilo mnie gdyz niekiedy przy mrozie nawet zaczela pracowac czy to normalne czy nie ?
krzyniek Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 nie działa poniżej +5, więc przy mrozie nie mogła działać, uległa by uszkodzeniu, może padł CI termometr (czujnik) i oszukuje
domel-x Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 ok a co powiecei na to dzis rano jak jechalem bylo 2-4 stopnie na + i nie chciala sie zalaczyc klima ale jak juz wracalem okolo 10 st+ wszystko wrocilo do normy mozna wlaczyc i wylaczyc i dmucha zimnym na LOW gdzies widzialem na forum ze rocznik 98r wlasnie moj do 5 stopni nie dziala klima zdziwilo mnie gdyz niekiedy przy mrozie nawet zaczela pracowac czy to normalne czy nie ? mi tez sie nieraz załączy poniżej 5C http://www.a4-klub.pl/smf/b5_klimatyzacja_w_zimieauto-t3267.0.html
przemko201 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ok dzieki za podpowiedzi dzis juz tez jest ok klima dziala jak nalezy jeszcze tylko filtr kabinowy musze zmienic na new i tylko chlodzic sie dzieki pozdro
Rekomendowane odpowiedzi