Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Montaż lampek ostrzegawczych w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym założyć te lampki ostrzegawcze w drzwiach, czy ktoś już to przerabiał, czy jest instalacja?

Według ETKI wydaje mi się że jest tyklo jeden rodzaj wiązki ale czy na pewno?

etka2.jpg

etka1.jpg

Opublikowano

dobry patent :)

ja tez chetnie posłucham informacji na ten temat ;)

Opublikowano

Gdy zmieniałem głośniki to zdejmowałem tapicerkę z drzwi i przy okazji pooglądałem sobie pod kątem założenia tych światełek (od spodu białe, na boku w miejscu odblasku czerwone), ale niestety wyglądało jakby nie było instalacji. Ciekawi mnie czy jest tak jak piszesz, tzn. że wiązka jest ta sama co w pakiecie oświetlenie, ale szczerze mówiąc wątpię...

Opublikowano

Raczej nie. Jeszcze nie rozkładałem ale jak pisze poprzednik instalacji brak. W audi widocznie oszczędzają na wszystkim nawet na kabelkach.

Widocznie ta wiązka musi występować w wersjach okrojonych bez pewnych odgałęzień.

Wiadomo wszystko można dorobić tak żeby profi wyglądało tylko trzeba mieć chęć żeby się tym pobawić :)

Np zasilanie można wziąść z podświetlenia przycisków od szyb a obudowy kupić ori i jakoś to sklecić.

Dolne podświetlenie jest naprawdę fajne szwagier ma takie cosik w pasku i przydaje się żeby czasem w błoto nie wysiąść.

może się kiedyś tym pobawię :)

Opublikowano

mam pewna sugestie co do takich swiatelek,(o ile dobrze zrozumialem ,to chodzi o te male ,czerwone w drzwiach,ktore sie zapalaja przy otwarciu drzwi)ja mam je w standardzie ,ale jesli jest swiatelko w nogach kierowcy i pasazera to mozna podpiac sie do tego,jesli nie ma ,no to jest problem,bo trzeba rownierz zamontowac czujnik otwartych drzwi, :)

Opublikowano

Zerkne u siebie jak będzie czas. Macie jakieś wskazówki co do zdjęcia boczku, z tego co wiem to trzeba się zaopatrzeć w zatrzaski (klip?).

Opublikowano

domjenick masz zupełną rację. Wyleciało mi z głowy że to tylko przy otwartych drzwiach. Ale czujnik jest w każdych bo przecież światło w srodku się zapala i gasi.

Opublikowano

no tak,ja tez o tym zapomnialem,ze wszystkie modele maja swiatlo w suficie :gwizdanie:

Opublikowano

Tak sobie ten temacik przeglądam ale myślę, że jak się weźmie zasilanie z przełączników od podnoszenia szyb to przecież one są podświetlone cały czas i wtedy lampki też by się paliły a to raczej nie oto chodzi. Fajnie byłoby podpiąć się pod lampkę w suficie i zapalałyby się po otwarciu drzwi ale czy to wypali - czy sterownik z pompki wytrzyma jeszcze dodatkowe obciążenie żarówkami??? [br]Dopisany: 10 Kwiecień 2008, 11:25 _________________________________________________Ja spróbuje podpiąć się pod krańcówki w drzwiach przednich, te czarne kabelki pod tapicerką wchodzące do zamka, a właściwie to jak pociągnę kable do lampek to wystarczyłoby je razem podłączyć i podpiąć się pod jedną krańcówkę np z tyłu bo i tak po otwarciu bez znaczenia których drzwi fajnie byłoby jakby się zapaliły wszystkie. Tak chyba jest w bmw coś mi się wydaje. Ale nie wiem jak to wyjdzie. Szkoda, że nie mam oryginalnej instalacji. Może ktoś ma inny patent....

Opublikowano

a nie lepiej poszukać stałego plusa np przy przełączniku od opuszczania szyb albo od zamka

a tylko masę wziąść z krańcówki :naughty:

Opublikowano

Dobry pomysł kolego. Dzięki, na pewno będę próbował coś z tymi lampkami jak się ociepli bo jak taka pogoda to chyba nikt nie ma natchnienia. Tylko myślę co zrobić w tylnych drzwiach bo tam nie mam szyb w prądzie.....

Opublikowano

Bąkoś

a tylko masę wziąść z krańcówki naughty

zależy czym jest sterowany włącznik w krańcówce + czy - :wink4: , co do lampek to też mam dwie sztuki i czekają na wenę :decayed: z tym że ja chcę je zamontować nad stopami kierowcy i pasażera...

Opublikowano

Bąkoś mi taż tak się wydaje :wink4:

Opublikowano

witam

a jak te lampki zdemontować jak się żarówka spali? ja mam zamontowane ale jedna mi nie świeci. nie chcę zniszczyć plastików. dokładnie chodzi mi o lampkę w klapie od avanta.

Opublikowano

A nie prościej podpiąć się do tej czerwonej lampki na drzwiach? Przecież przy otwarciu drzwi zapalały by się obydwie, biała do dołu a czerwona do tyłu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...