Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ASN] Turbo do B6 3.0 Quattro.....(220KM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zakuipłem w ostatnim czasie A4 B6 3.0 220KM (Quattro)

Mam takie pytanko, poniewaz w ciagu najblizszych 5-ciu miesiecy chcialbym ja uturbic:

Ile moglbym z niej wyciagnac przy budzecie nie przekraczajacym 8 tys. PLN ???

Nie ukrywam ze chcialbym zeby bylo to powyzej 300KM ale zeby turbina i sprzet do niej nie byly jakies stare i ostro uzywane (najlepiej nowe).

Opublikowano

Widzę, że jesteś kompletnie zielony :wink4:

Masz dwa kolektory wydechowe. Jeżeli chciałeś uturbic to auto to potrzebujesz dwie turbiny, dwa kolektory wydechowe robione na zamówienie z kwasówki, jeden intercooler plus orurowanie, wieksze wtryski razy 6 i wystroić to.

Cena jak dla mnie... koło 13-14 tysięcy

Dla 300KM sugeruję zainstalować kompresor.

Opublikowano

No nie bede ukrywal ze jestem :D

Mam to autko dopiero 2 tygodnie a wczesniej jezdzilem dieslem w golfie IV wiec to zupelnie inna bajka....

a nic taniej nie da sie nawet do tych 10tys ?

Opublikowano

Jak nie chcesz mieć druciarni pod maska to nie da rady.

Mozesz sobie filtr powietrza zmienić, wydech zmienić ale więcej jak +15 koni nie przybędzie...

Ewntualnie zadzwoń jeszcze do firmy www.unitronic.pl i zapytaj czy nie podjąłby się zmiany elektroniki silnika :th:

Opublikowano

No to ladna sumia pieniedzy wchodzi tu w gre..... a ile z takich dwoch turbinek mozna wycisnac ??

To bedzie cos podobnego do RS4 (2.7 biturbo) ??? Bo jak juz wchodza w gre takie koszty to nie ukrywam ze chcialbym zeby conajmniej miala te 350PS .....

Opublikowano

Ale problem w tym że nigdy nie zobaczysz 350KM bez kutych tłoków i korb...

Ja na twoim miejscu zapomniałbym o sprawie. Albo sprzedaj i kup 1.8TQ i wtedy tak za około 13-14 tysięcy będziesz miał +300KM

Opublikowano

lepiej jedz na wczasy

Opublikowano

lepiej jedz na wczasy

koment dnia :decayed: :decayed: :decayed::polew:

Opublikowano

lepiej jedz na wczasy

ctv byku jak Ty coś przypierdolisz to koniec swiata!! :polew:
Opublikowano

lepiej jedz na wczasy

dookola swiata .... :polew:

Opublikowano

lepiej jedz na wczasy

Masz wene dzisiaj... :polew:

Opublikowano

Pozostawiam te komentarze z litości. Każdy kolejny OT kasuję.

Michalem daj znac czy bedziesz szedł dalej czy nie. Sugeruję zadzwonić tam gdzie ci napisałem. Jak nie bedziesz nic robił to zamykam temat. Daj znać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze chcialbym sie zwrocic z jednym pytaniem co do wspomnianego na poczatku kompresora....

Jakie sa koszty takiej zabawki i czy te 300KM mozna dzieki niemu z tego motorka wycisnac ?

Opublikowano

Koszt całej modyfikacji na kompresorze full profi to około 15 tysięcy.

Sam kompresor w USA to koszt 4 tysi $. Samo napisanie programu pod ten kompresor to około 2500 złotych.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a tak z ciekawosci to czy pod dany silnik jest przypisany dany kompresor z pewna moca?

czy mozna poprostu wybrac, np. 50 czy 75ps?

Opublikowano

odpusc sobie dlubanie tego silnika. Kup 1.8T i za ten sam hajs beeeedziesz duzo szybszy niz jakies mulowate 3.0/

Opublikowano

odpusc sobie dlubanie tego silnika. Kup 1.8T i za ten sam hajs beeeedziesz duzo szybszy niz jakies mulowate 3.0/

Za te wypowiedź masz pierwszego plusa :th:

Gość Trzeniu
Opublikowano

Stary , kup 3.0 TDI , zrób program i ....

będziesz objeżdzał i mułowate 3.0 PB i szybsze 1.8T

:decayed:

Opublikowano

szybsze 1.8T

są szybsze i szybciejsze... :naughty:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...