Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Doposażenie Audi A4 B8 w Audi Hold Assist (AHA)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, andre_23 napisał(a):

Powiedz mi w takim przypadku gdzie mam pisać, w których wątkach takie nowe sprawy dotyczące innych aut niż A4 mając gwarancję, że ktokolwiek je odczyta i udzieli odpowiedzi

Forum jest podzielone na działy techniczne i odpowiednie modele. Tam należy założyć temat dotyczący danego modelu.
Gdzie wyczytałeś na forum, że forum gwarantuje Tobie, że ktoś Ci odpowie?
Jesteś w błędzie, tutaj nikomu nic nie przysługuje czy mu się należy. Pomoc na forum jest rzeczą dobrowolna i nikomu się tutaj nic nie należy. Gdy otrzymasz odpowiedź lub pomoc na zadane pytanie to się ciesz, jak nie to trudno. Nikogo tutaj do niczego nie zmuszamy i nie wymuszamy crosspostingiem i bałaganieniem w innych tematach.

12 minut temu, andre_23 napisał(a):

Czy to forum jest tylko dla posiadaczy A4?

Nie jest, nigdzie tego nie twierdziłem i dlatego prosiłem Cię wielokrotnie o stworzenie własnego tematu pod dany model.

13 minut temu, andre_23 napisał(a):

Wydaje mi się, że generalnie w takim celu służą fora, na których udzielają się ludzie znający się na temacie i ludzie czerpiący z tej wiedzy, sami chcący coś zrobić.

Dobrze, że o tym piszesz. Tak temu służy forum. Szkoda tylko, że większość uważa, że to droga jednokierunkowa. Czerpać chcą wszyscy natomiast z dzieleniem się już wygląda inaczej (także w Twoim przypadku).

Opublikowano

Dziękuję za wyjaśnienia.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dołożyłem przycisk i wiązkę, zakodowałem ale brak reakcji, przycisk się nie zaświeca ani nic. Gdzie mogłem popełnić błąd ? 

Opublikowano

Na podstawie podanych przez Ciebie tych rudymentarnych danych, nie można na to pytanie odpowiedzieć.

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Na podstawie podanych przez Ciebie tych rudymentarnych danych, nie można na to pytanie odpowiedzieć.

A jakie dane mógłbym dołożyć? 

Opublikowano

Nie napisałeś jaki masz sterownik ABS, czy w ogóle obsługuje AH, jaki ma nr. części, czy ma kod wyposażenia 1AT. Nie napisałeś co i gdzie zmieniłeś w kodowaniach, nie wrzuciłeś pełnego auto-scanu,  nie napisałeś jak podłączyłeś. Jednym słowem, prawie nic nie napisałeś, na podstawie czego możnaby cokolwiek powiedzieć.

Opublikowano
15 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Nie napisałeś jaki masz sterownik ABS, czy w ogóle obsługuje AH, jaki ma nr. części, czy ma kod wyposażenia 1AT. Nie napisałeś co i gdzie zmieniłeś w kodowaniach, nie wrzuciłeś pełnego auto-scanu,  nie napisałeś jak podłączyłeś. Jednym słowem, prawie nic nie napisałeś, na podstawie czego możnaby cokolwiek powiedzieć.

Sterownik ABS to 8K0 907 379 T. 

Zakodowałem w ABS Bajt 1 Bit 6, kodowanie przyjęło. 

Podłączyłem jak mówi manual, piny 8 i 16 w ABS plus trzeci prąd po zapłonie. I trzy piny przy przycisku 10 11 12.

Wyskakuje taki komunikat jak na zdjęciu 

IMG_20250606_114127447_1.jpg

Opublikowano

Auto-Scan?

Opublikowano
45 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Auto-Scan?

Błędy w 07 są prawdopodobnie od tego, że założyłem radio android i zmieniłem panel klimy na polift. Choć nie jestem pewien

AUDIIIIII.txt

Opublikowano
2 godziny temu, Diego Risek napisał(a):

8K0 907 379 T.

Pewnie nie obsługuje. Wymieniałeś sterownik ABS na inny? Wrzuć zdjęcie wlepki.

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Pewnie nie obsługuje. Wymieniałeś sterownik ABS na inny? Wrzuć zdjęcie wlepki.

Zdjęcie wlepki sterownika chcesz ?

Kodowanie do AHA zostało przyjęte przez sterownik bez problemu. 

Opublikowano

Nie szkodzi.

Opublikowano
6 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Nie szkodzi.

Kurde a mi mówili, że jak kodowanie przyjmuje to obsługuje 🤦 dam zdjęcie wlepki w wolnej chwili 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam moj sterownik nie obsluguje aha i tpms wiec kupilem taki który obsluguje. Znalazłem post ze jednak wymiana samego sterownika jest problemem i wymaga posiadania oryginalnego vcds albo wizyty u specjalisty. To prawda ze po skopiowaniu starego kodowania moga byc problemy w nowym sterowniku? I jakies przypisanie nr vin 

Opublikowano
14 godzin temu, Patrykjagoda napisał(a):

Witam moj sterownik nie obsluguje aha i tpms wiec kupilem taki który obsluguje. Znalazłem post ze jednak wymiana samego sterownika jest problemem i wymaga posiadania oryginalnego vcds albo wizyty u specjalisty. To prawda ze po skopiowaniu starego kodowania moga byc problemy w nowym sterowniku? I jakies przypisanie nr vin 

Mój też sterownik nie obsługiwał AHA i kupiłem pompę abs która obsługuje i przerzuciłem tylko sterownik do mojej pompy.Zakodowałem VCDSem, podłączyłem dodatkowe piny,zasilanie i przycisk i wszystko działa jak należy.

Opublikowano
W dniu 1.09.2025 o 08:53, ibizablue napisał(a):

Mój też sterownik nie obsługiwał AHA i kupiłem pompę abs która obsługuje i przerzuciłem tylko sterownik do mojej pompy.Zakodowałem VCDSem, podłączyłem dodatkowe piny,zasilanie i przycisk i wszystko działa jak należy.

Jak wykonales kodowanie? Skopiowane stare czy cos trzeba inaczej kombinowac bo czytalem gdzies post ze trzeba troche ze starego troche z nowego jakies pierwsze trzy cyfry. 

Opublikowano

Skopiuj kodowanie ze starego podłącz nowy wklej kodowanie do nowego i zapisz. Jak ogarniesz AHA i TPMS to zakoduj.