Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Doposażenie Audi A4 B8 w Audi Hold Assist (AHA)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie odgrzeje troche kotleta , nabyłem  wtym miesiącu audi a4 b8 2014r z usa 2.0tq na wlepie mam 1at tyle że mam system odpalania z guzika , czy system auto hold zadziała w moim aucie ? troche poczytałem i komuś sie to udało zrobić ale nie jest to takie proste 

Opublikowano

To nie ma nic wspólnego.

Jest 1AT to musi działać.

W USA po prostu totalnie tego nie montują bo amerykanie by zgłupieli.

Opublikowano

Dzieki kolego :P  a powiec dużo jest dodatkowych kabli do podpięcia do auto hold podświetlanie sygnał do pompy abs +  - i coś jeszcze , na takich technicznych schematach sie nie znam za bardzo a żadnych zdjęć opisu który pin gdzie nie znalazłem , dodam ze dziś podłączyłem guzik audi drive select i działa i guzik i w mmi zmiana trybów jazdy i jakieś tam dodatkowe kodowania udało mi sie powłączać , pozdr

Opublikowano

Wszystko jest w 1 poście, rozwiń zawartość.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pompa od Quattro pasuje do przedniego napędu ?

Opublikowano
Dnia 1.05.2017 o 20:26, daniell-gda napisał:

Pompa od Quattro pasuje do przedniego napędu ?

Nie

Opublikowano

Dzięki :)

Opublikowano

panowie, z innej beczki pytanie - w przypadku posiadania automatu - jak system jest aktywny i auto stoi na biegu, to światła STOP się nie świecą - przynajmniej w przypadku mojego "polifta". W Golfie MK7 GTI z tym samym systemem ze skrzynią DSG, światła STOP świecą się zawsze kiedy auto stoi na biegu zblokowane przez AHA. Czy ten "ficzer" jest jakoś kontrolowalny z poziomu adaptacji/kodowania sterownika?

Edytowane przez was002

Opublikowano

To siedzi gdzieś głębiej chyba. Faktycznie we wszystkich nowszych autach VAG stopy się już palą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie niestety nie ruszyło. Pompa ABS - 8K0 907 379 AA  - ESP 8K0 614 517 BP

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 19.06.2017 o 17:04, Vassyli napisał:

U mnie niestety nie ruszyło. Pompa ABS - 8K0 907 379 AA  - ESP 8K0 614 517 BP

Ja wczoraj wymieniłem pompę miałem właśnie taką jak Ty zmieniłem na 8K0 907 379 BT

Audi Hold Assist ( AHA)   działa bez problemu 

RKA czyli TPMS               działa bez problemu

Opublikowano

Ile dałeś za pompę ? i jaka procedura wymiany ? 

Opublikowano

za pompę dałem 280 pln  odpowietrzałem zwykłą metodą 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie

Czytając wątki jest szansa ze mając 1AS na wlepce będzie działało mi aha?? W pn podłączę się pod kompa żeby sprawdzić jaki mam sterownik ABS

Jest ktoś komu zadziałało mając na wlepce 1AS???

Mam start stop

Chciałbym sobie to założyć

Czy jeżeli sprawdzę kodowanie i przyjmie mi kodowanie to mogę być pewny za zakładając przycisk i piny wszystko zadziała?????

Dzięki za odpowiedzi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Witam. Panowie może coś poradzicie,  mianowicie po zamontowaniu przycisku, kodowaniu i montażu okablowania według schematu (sprawdzane kilka razy) po zapłonie ciągle podświetla się przycisk A. System nie działa a w sterowniku błąd 03253-przycias AUTO HOLD (E540) zaciął się. Pomyślałem ze może przycisk uszkodzony więc kupiłem drugi. Sytuacja ta sama. Dla pewności podrzuciłam od znajomego taki który u niego działa i dalej lipa. Gdzie szukać? Jakieś pomysły?

Poradziłem sobie. Sprawdziłem jeszcze raz kolejność pinów i najprawdopodobniej nie łączyły jak należy we wtyczce ABS (piny odzyskiwałem ze starych wiązek). Wymieniłem na nieco dłuższe i jest ok.

Edytowane przez krzysiek735

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, 

Posiadam u siebie przycisk od AHA, ale niestety nie działa. Wszedłem do sterownika ABS, opcja AHA odznaczona, chciałem puścić kodowanie, ale nie przyjmuje. Ktoś wie o co może chodzić? 

Możliwe, że wymienili w serwisie pompe ABSu na taką która nie obsługuje AHA? W historii z ASO nic na ten temat nie ma. 

Opublikowano

A może ktoś wymienił panel i zostawił ci przycisk w prezencie :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pany 8K0 907 379 BH zadziała?????????????? bo na pierwszej stronie ani w całym temacie nie doczytałem o takim sterowniku????????

Opublikowano
  • Autor

Jak zawsze trzeba sprawdzić czy przyjmuje kodowanie :hi:

Albo Programem ETKA ktorym  jest w dziale czesci

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam pytanie bo dziś montowałem AHA w A4 2013 r wszystko działa nie ma błędów tylko nie świeci mi się dioda na przycisku czy system jest aktywny czy też nie. Bezpieczniki sprawdzone wyczytałem że pin 16 w ABS ma być w 32 pin wie ktoś ??

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka