Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Doposażenie Audi A4 B8 w Audi Hold Assist (AHA)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok juz uzypelniam ale jak to w koncu z tymi pinami jest to samo ?

Sa te same PINY i podłaczenie .

a takie pytanie skąd mogę dorwać piny do wtyczki ABS bo przeszukałem całe Allegro i nie ma pinów samych muszę coś złe wpisywac

Jesli chcesz piny do zaciskania :

http://allegro.pl/pin-zenski-konektor-mcp-000979025-000-979-025-2szt-i5106786404.html

Opublikowano

Okk te tez mi się przydadzą a te pije które wpina się w tyczkę ABS one są chyba z taka gumka to jak się nazywają ?

Opublikowano

Okk te tez mi się przydadzą a te pije które wpina się w tyczkę ABS one są chyba z taka gumka to jak się nazywają ?

Wyslij maila do tego tego sprzedawcy z linka ktory Ci wyzej wkleilem i napisz mu co potrzebujesz.

Ma mnostwo pierdolek ,piny ,gumki izolacyjne ,kable ,wtyczki itd.

Bralem u niego kilka razy i tylko raz sie zdazylo ze nie mial jednych pinow ,ale jak sie pozniej okazalo nigdzie w Polsce ich nie znalazlem ,mowie oczywiscie o tych zaciskanych.

Opublikowano

Okk dzięki wielkie :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. A ja mam inne pytanie. Zrobiliśmy tego moda z mechanikiem i wszystko działa, oprócz informacji LED na przycisku. Po włączeniu funkcji AHA po prostu nie świeci się przycisk. Podobno winą jest pin 16 z ABS-u nie podający masy. Czy to możliwe? Dzięki za odp.

Opublikowano

mam sterownik ABS 8K0 907 379 AK w książce mam wbite 1AS , na stronie 7 post 124 WRCLAGUNA pisze że zmienia się na 8K0 614 517 FM czyli 1AT i w poście 127 pisze że można zakładać AHA . Więc jak to jest skoro ja mam START/STOP :eusathink:

Dziś podłączałem kompa program VCP i w procedurach mam funkcje aktywacja/dezaktywacja START/STOP , wybrałem z dostępnych opcji Audi A4 B8 i poszło , procedura zakończona OK . Odłączyłem kompa odpaliłem auto i pojechałem na przejażdżkę i faktycznie auto nie gasło , po każdym włączeniu zapłonu od razu sama zapala się kontrolka czerwona na przycisku (A) że system wyłączony . Podpinam kompa i żadnych błędów nigdzie nie ma .

Mam rozumieć że AHA będzie działać jak mam wyłączone START/STOP bo w opisie na pierwszej stronie pisze że funkcja AHA nie działa z funkcją START/STOP

Próbowałem wbić kodowanie w ABS przy wyłączonym start/stop ale nie przyjmuje kodowania pisze że kodowanie poza zakresem , wyłączyłem też staRt/stop w MC 09 byte 20 bajt 2 ale nic to nie pomogło , hmmm może być że nie przyjmuje kodowania bo przycisku jeszcze nie mam od AHA

Edytowane przez Love-AUDI

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mam zamontowany sterownik ABS 8K0 907 379 AK ( nie wiem jaki był wcześniej bo prawdopodobnie został zmieniony) oryginalnie był zamontowany przycisk AHA na wlepce w bagażniku 1AT, przy kodowaniu AHA wyskakuje mi komunikat poza zakresem, czy ten sterownik faktycznie obsługuje AHA

Opublikowano
  • Autor

mam zamontowany sterownik ABS 8K0 907 379 AK ( nie wiem jaki był wcześniej bo prawdopodobnie został zmieniony) oryginalnie był zamontowany przycisk AHA na wlepce w bagażniku 1AT, przy kodowaniu AHA wyskakuje mi komunikat poza zakresem, czy ten sterownik faktycznie obsługuje AHA

a logowałes sie do kodowania ?

Opublikowano

a logowałes sie do kodowania ?

Nie

a jaki jest login ???

zalogowałem się 61378 i dalej wyskakuje poza zakresem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moja pompka nie ogarnie tego, mam instalacje, przycisk wszystko gotowe wiec wypadało by nie odpuścić. Wymiana pompy pompy pomoże ? Czy sam sterownik na pompie jest wymienialny tak aby nie ruszać ementu wykonawczego, jaka procedura przy wymianie? Wystarczy przełożyć i zakodować czy coś jeszcze trzeba jakieś adaptacje itp. Przydało by sie w tym wątku jakieś info na temat wymiany pompy chyba ze ciapa nie potrafi znaleźć :)

Opublikowano
  • Autor

Pompe kupisz juz od 300 pln i z przEłozeniem kodowaniem nie bedzie problemu

Sterownik ABS nie posiada CP

Opublikowano

Grzesiek, ale czy trzeba całą pompę przełożyć, czy sam sterownik ? Bo wiadomo jak całą to odpowietrzanie przewodów itp dochodzi ...

Opublikowano
  • Autor

Grzesiek, ale czy trzeba całą pompę przełożyć, czy sam sterownik ? Bo wiadomo jak całą to odpowietrzanie przewodów itp dochodzi ...

sterownik jest zintegrowany z pompa i jest całosc do wymiany

Opublikowano

Wymieniałeś kiedyś całość .. jaka procedura ? Trzeba potem odpowietrzać układ pewnie ...

Opublikowano

No więc szukam ABSu ...może zwrócić na coś uwagę... są modele wypasione i bardziej wypasione, tak aby w przyszłości obsłużył jeszcze coś więcej ? Czy po prostu jeden z listy na początku wątku.

Opublikowano
  • Autor

Lista nie jest pełna , szukaj pompy w dobrej cenie a sprawdzimy w ETCE co obsługuje

Opublikowano

No tak, ale może nie warto oszczędzać przy zakupie kosztem możliwości, o ile są jakieś różnice. Jak kupowałem Gateway to max z ASO i teraz wiem że się opłacało bo cokolwiek robię to nawet się nie zastanawiam czy ogarnie, podobnie było z modułem komfortu, było drożej ale raz a dobrze. To trzeba się zastanowić czy podobnie jest z ABS em, tylko że może nie ma potrzeby przepłacać bo nic więcej w nim nie będzie.