paypal Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Jak w temacie, radio fabryczne z B6 Avant. Nie wazne czy mniej gazu czy wiecej. Poprostu co jakies 10-15 sekund jest jakies 0,5 sek przerwy w dzwięku. Nie traci sie sygnał, jest ciągle czysty itd. ale radio przerywa - jakby dj crosfaderem scinał dzwięk . Dodam ze mam wzmacniacz i tube fabryczną, jednak dolegliwosci opisane powyzej wystepują na całym zakresie głosnosci, co jest niestety bardzo denerwujące Jakies pomysły ?
sparki Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Przerywa ci radio czy CD czy jedno i drugie. Bo jak tylko cd to znaczy ze sie konczy laser, a jak jedno i drugie to na poczatek przyjrzał bym się okablowaniu. Pozdro
Aydaho Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 to chyba zależy od jakości sygnału. U mnie też czasem na chwilkę przerywa ale zależy to od miejsca - parkingi podziemne, jakieś przewalające się obok ciężarówki etc.. nie ma w tym jednak stałej cykliczności - obejrzyj anteny, wtyk w radiu. Występuje to na każdej stacji radiowej ?
boberek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 tak potwierdzam mam czasem dokładnie to samo mozna spróbowac kupic wzmacniacz zasiegu anteny
paypal Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Te przerwy sa na kazdej stacji, niezaleznie od miejsca auta, ciezarówek, bloków itd. zawsze co 10-20 sekund jest urwanie dzwieku na jakies 1/4 sekundy, moze 1/2 sekundy. Pokombinuje z tym wzmacniaczem, moze rzeczywiscie pomorze.
tarant Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ja przylaczam sie do pytania kolegi. Mam podobne objawy ale TYLKO podczas sluchania radia. Przy sluchaniu plyt CD wszystko gra bez problemow. Radio Concert w B6.
Watson Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 O ile mnie pamiec nie myli to w radiu jest jakas funkcja ktorej uruchomienie powoduje takie wlasnie objawy. Nie pamietam jak ona sie nazywa ale mozna ja wylaczyc i przerywanie stacji radiowych znika.
castor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 To samo jest u mnie, ale nie wiem czy jest to spowodowane ew brakiem wzmacniacza anteny bo pojawia się tylko na jednej stacji RMF 96.00
adamq Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Może to przez RDS? Gdy zasięg nadajnika jest słaby, to przerzuca na inną częstotliwość
Wąski Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 A masz orginalnie montowane radio?czy dokładane?
Flyer Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Ja od dzis mam ten sam problem w RNS-E i tylko w jednej stacji Jezdze ta sama trasa od paru miesiecy i dzis obok "RMF-FM" na wyswiatlaczu pojawily sie "**" (jest: RMF-FM**) i sygnal co chwile jest przerywany na 1 sekunde Nie wiem co sie stanelo... Moze jakis nadajnik im wysiadl
Aydaho Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Nie wiem co sie stanelo... Moze jakis nadajnik im wysiadl trzeba było relingów nie zmieniać na czarne oblechy wina stacji nadawczej albo anteny kierunkowe przestawili
paypal Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Nie tylko, na Esce mam to samo
Damlok24 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Czy komuś udało się rozwiązać ten problem? Radio ori, reszta też. Coś trzeba kombinować ze wzmacniaczem anteny czy może coś zmienić w ustawieniach (odklikac ?) czy może coś innego?
Langista Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Jak masz przerywanie sygnału na każdej stacji, to pewnie wzmacniacz sygnału. Jak tylko na jednej, to coś z ich nadajnikiem.
Damlok24 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Na każdej. Nawet na takim urządzeniu co imituje nadajnik (Xiaomi) też przerywa, więc raczej nie kwestia nadajnika. Trochę dziwi mnie, że wzmacniacz sygnału byłby odpowiedzialny za takie półsekundowe braki sygnału, no ale sam lepszej diagnozy nie mam ?. Btw, wzmacniacz sygnału to jest takie podłużne cudo pod bodajże lewym boczkiem w bagażniku?
Langista Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Tak, chociaż tu może być jeszcze samo radio. Bez transmitera to samo się dzieje? Jak masz tryb samolotowy w telefonie także? Dzisiaj bardzo dużo elektroniki jest i niektóre zakłócają działanie innych.
Rekomendowane odpowiedzi