fly07 Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 We wtyczce nie, ale w gnieździe MCE T32 jest PIN 17 (bolec), tak więc PIN do wtyczki można wsadzić i dalej uruchamiać. Natomiast w gnieździe MCE T17l PIN 14. jest pusto - brak bolca/Pinu i wsadzenie PINu we wtyczkę nic nie da. Chyba, że sterowanie w T17l jest na innym PINie dla "B".
wrclaguna Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Opublikowano 26 Lutego 2013 To dziwne jest z brakujacym PINEM bez sensu to jest skoro na przod mamy podswietanie przestrzeni nóg a na tył juz brak .
fly07 Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 Chyba, że jest jak juz pisałem - sterowanie tyłu jest na innym PINie w T17l... ---------- Post dopisany 27-02-2013 at 20:25 ---------- Poprzedni post napisany 26-02-2013 at 21:27 ---------- Wrclaguna powiedz mi jeszcze skąd najlepiej podebrać masę do oświetlenia nóg.
dawid1987r Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 U mnie też brak podświetlania w drzwiach, jak wypiąłem czerwoną lampkę z drzwi to jest pusto, nawet kabla nie widzę, również schowek od strony pasażera nie jest w środku podświetlany, nie ma w ogóle tam lampki tylko pusta dziura na zamontowanie lampki, czy wersje niektóre audi b8 tak miały?
wrclaguna Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Opublikowano 28 Lutego 2013 U mnie też brak podświetlania w drzwiach, jak wypiąłem czerwoną lampkę z drzwi to jest pusto, nawet kabla nie widzę, również schowek od strony pasażera nie jest w środku podświetlany, nie ma w ogóle tam lampki tylko pusta dziura na zamontowanie lampki, czy wersje niektóre audi b8 tak miały? Te mniej wyposazone B8 tak miały Chyba, że jest jak juz pisałem - sterowanie tyłu jest na innym PINie w T17l...---------- Post dopisany 27-02-2013 at 20:25 ---------- Poprzedni post napisany 26-02-2013 at 21:27 ---------- Wrclaguna powiedz mi jeszcze skąd najlepiej podebrać masę do oświetlenia nóg. Mase brałem z wlacznika świateł
fly07 Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Nie znam numeru PINU do 17 PINOWEJ wtyki poniewaz ETKA nie moze mi go znalezc . Ja jak zakładałem dobierałem sobie z uzywanej wiazki .Jak masz sterownik z literką B to nie wiem czy obsługuje podswietalnie przestrzeni nóg . Przednie lampki ci swieca teraz ? Zrobiłem podłączenie oświetlenia nóg na przód - kodowanie bez problemu i wszystko działa jak należy. Regulacja jest, włączenie oświetlenia na pełną jasność przy otwieraniu tylnych lub przednich drzwi. Przy okazji zrobiłem test z żarówkami w miejsce led: również działają, sterownik nie zapisuje błędów. Tak więc przód jest, a co z tyłem???
Kaiserman Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Też nie mam oświetlenia, nawet w schowku widzę ciemność i kiedyś na pewno bym to chciał mieć zrobione:) może ktoś z trójmiasta ogarnia temat tak oryginalnie bez prowizorek?
gregski Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Nie znam numeru PINU do 17 PINOWEJ wtyki poniewaz ETKA nie moze mi go znalezc . Ja jak zakładałem dobierałem sobie z uzywanej wiazki .Jak masz sterownik z literką B to nie wiem czy obsługuje podswietalnie przestrzeni nóg . Przednie lampki ci swieca teraz ? Zrobiłem podłączenie oświetlenia nóg na przód - kodowanie bez problemu i wszystko działa jak należy. Regulacja jest, włączenie oświetlenia na pełną jasność przy otwieraniu tylnych lub przednich drzwi. Przy okazji zrobiłem test z żarówkami w miejsce led: również działają, sterownik nie zapisuje błędów. Tak więc przód jest, a co z tyłem??? Podpinales jedna zarowke czy wiecej? Bo jedna to chyba bez problemu dzwignie sterownik, ale z wieksza iloscia moze miec problem
fly07 Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Robiłem na jedną .... Ale podłączę obie na raz i sprawdzę. Myślę, że da radę - na próbach z LEDami podpinałem diodę FLUX 30 mA i działało.
artua2 Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 mam u siebie 8K0 907 063 J czy obsługuje QQ1 ?w sumie chciałbym podłączyc tylko oświetlenie nóg kierowcy i pasażera...
wrclaguna Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Opublikowano 5 Marca 2013 mam u siebie 8K0 907 063 J czy obsługuje QQ1 ?w sumie chciałbym podłączyc tylko oświetlenie nóg kierowcy i pasażera... A skąd u ciebie taki sterownik ? wg. ETKI pasuje tylko do A5 Cabrio 2010-2011 Tak obsługuje Pakiet .
artua2 Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 coś jest nie tak... VCDS pokazuje J a po podłożeniu sie i sprawdzeniu numeru na wlepie MCE mam numer 8K0 907 063 D zaznaczyłem w 09 CE podświetlenia przestrzeni nóg oraz w ukrytym menu MMI 3G interrior lights... niestety w opcjach CAR nie ukazała się opcja oświetlenie wewnętrzne dodam ze jeszcze nawet nie podłączyłem lampek ale opcja powinna sie chyba ukazać...
wrclaguna Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Opublikowano 5 Marca 2013 Dziwne ORI powinno być D . Musisz zakodowac jeszcze MCE 09 BYTE 16 Bit 6
artua2 Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 Dziwne ORI powinno być D . Musisz zakodowac jeszcze MCE 09 BYTE 16 Bit 6 ORI mam D nie wiem tylko dlaczego VCDS pokazuje J
wrclaguna Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Opublikowano 5 Marca 2013 Musiałes cos miec grzebane w aucie
Hohe Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 Pewnie tylko obudowa jest od D, a bebechy J.
fly07 Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 Gdzie w sterownikach drzwi wpinamy się z podświetleniem klamek wewnętrznych?
grom Opublikowano 7 Marca 2013 Opublikowano 7 Marca 2013 Wtyka 32 pinowa (ta która jest od boczka drzwi do sterownika), pin 3 i masa.
wrclaguna Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Opublikowano 8 Marca 2013 Wtyka 32 pinowa (ta która jest od boczka drzwi do sterownika), pin 3 i masa. Zgadza się na schemacie masz to jak L108 Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 963x368px.
fly07 Opublikowano 12 Marca 2013 Opublikowano 12 Marca 2013 Zakończyłem eksperyment z podświetleniem uchwytu na kubki. Wyszło tak: 1
Rekomendowane odpowiedzi