Gość Murzyn Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 mam to piekne urzadzenie w autku, natomiast niezabardzo umiem je ustawic (po rozlaczeniu aku wyzerowalo sie) napewno mozna ustawic godzine, 3 programy, temperature i czas grzania. niestety instukcja po niemiecku tez mi sie gdzies zapodziala i jestem troche w kropce. Jutro wstawie foto, to moze ktos sie na tym zna i pomoze ustawic.
ono Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 Kunio ma webasto Mowil ze wie jak to działa . ale wątpie
Lukas Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 ja to mam tylko w SCANI taka zabawke i nawet instrukcje takze zapodaj fote to moze cos zdzialamy
Gość Murzyn Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 no niestety aparat mam tylko w tel, wiec zrobie jutro, natomiast wyglada to tak ze sa 4 przyciski...prawy wl/wyl grzania, lewy 'P' do ustawiania programow i gora i dol do przestawiania czasu programow, czasu grzania. problem jest tego typu za jak wlacze to automatycznie wyskakuje mi 60min (troche za dlugo, bo przy -30 wystarczalo 15min) no i nie wiem nawet jak przestawic godzine(zegarek)
Kunio Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 webasto fabrycznie grzeje max 120min - przynajmniej u mnie jest tak ustawione. Nie da sie ustawic czasu grzania - jak nie wylaczysz sam to wylaczy sie po 120 min (u Ciebie po 60) Masz przycisk z zegarkiem ?
Gość Murzyn Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 ja nie mam ori...mam dokladane w ASO, dokladnie jest przycisk z zegarkiem i 3 programy ustawiania czasowego
Kunio Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 U mnie przycisk z zegarkiem jest do ustawiana zegarka. Do programowania jest P i jeszcze < i >. No i czerwony do wlaczania
Gość Murzyn Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 no to mamy inne, nic wstawie foty to moze ktos pomoze
ulti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Witam ja rowniez mam to urządzonko i mam równiez 4 przyciski. jeden z narysowanym zegarkiem do ustawienia godziny ponizej mam 3 przyciski tj < set > ustawiam to tak: naciskam set i ustawiam strzalkami godzine kiedy ma sie wlaczyc, aby to aktywowac musze nacisnac gorny przycisk z zegarkiem, wowczas jest ustawione. Po chwili na wyswietlaczy pojawia sie ustawiony wczesniej czas a po paru sekundach wyswietlacz nic nie wyswietla ale podswietlanie caly czas jest aktywne co mnie troche denerwuje. Wiem ze to malo co pradu bierze ale jednak. wie moze ktos jak zrobic aby ten wyswietlacz zgasl? Podczas czuwania jak nasine set to gasnie ale tym samy deaktywuje wlaczenie sie grzania w danej godzinie. Pozdrawiam Własnie byłem w serwisie webasto i sie dowiedzialem pare ciekawych rzeczy, a mianowicie: -webasto pali 0,5l na godzine przy maksymalnym obciązęniu. - webasto działa jak klimatronik, dogrzeje do temperatury zadanej na klimatroniku i póżniej tylko podtrzymuje tą temperaturę. po załączeniu webasto podświetlony jest wyświetlacz klimatronika lecz w połowie jasności(funkca ta działa ttylko w przypadku oryginalnej instalacji przy zakupie lub przy instalacji webasto wraz ze spprzężeniem go z klimatronikiem - czyli w kazdym ASO) Ja jestem szczęśliwym posiadaczem takiej instalacji, która ma to wszystko plus dodatkową spiralę pod miską olejową. Daje to tyle, że rozruch jest latwiejszy i można odrazu jechać normalnie - czytaj szybko mam nadzieję ze te info się komuś przyda. Pozdrawaim
verus Opublikowano 2 Listopada 2007 Opublikowano 2 Listopada 2007 Webasto fajna sprawa w zimie. Nastawiam timer na daną godzinę i gdy przychodzę w aucie jest ciepło a wskaźnik temp pokazuje 90'. I do tego mam sterowanie pilotem do którego nie można włożyć baterii
Rekomendowane odpowiedzi