Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Problem z odpalaniem przy ciepłym silniku + przerywanie (????)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Znowu mam problem, a właściwie dwa.

Auto stoi całą noc na mrozie, rano odpala bez zarzutu. Po zagrzaniu silnika i postoju około 2 - 3 godzin kręci,kręci, kręci i załapać nie chce. Akumulator kupiony nowy w zeszłym roku, świece Bosch mają mniej więcej 1,5 roku.

Druga sprawa - Czasem się zdarzy,że auto zaczyna przerywać zarówno jak jest ciepły silnik i zimny - objawy podobne jak w aucie na benzynę przy zalaniu przewodów. Wczoraj jakiś mądry kolega poradził,aby na postoju "gazować" do 4 tys. obrotów,aby sprawdzić, czy wtryski są ok, czy nie kopci.No i auto tak jakby się "zająknęło", strzeliło i wywaliło czarny dym. Dziś było podobne doświadczenie i już tego nie robił.

Dzisiaj sprawdzany VAGiem - żadnych błędów.

Wie ktoś, co może być przyczyną??

Opublikowano

Na początek filtr paliwowy do sprawdzenia

Opublikowano

Na początek filtr paliwowy do sprawdzenia

Filtr wymieniany jakieś 3- 4 tygodnie temu ..

Opublikowano

pierw kolege klepnij w glowe zeby Ci takich rad nie dawal.Podepnij vaga

Opublikowano

Był podłączany i żadnych błędów nie wykazał ;)

Opublikowano

Był podłączany i żadnych błędów nie wykazał ;)

:vaglogi:

Opublikowano

Ten ktoś kto podłączał kompa to chyba nie potrafi ;DD

Opublikowano

czyli nie byl podlaczany mozna by tak powiedziec :wink4:

Opublikowano

Widzę ty dałeś lepszą radę :polew:

Przecież napisał że vagował i nie ma żadnych błędów to jedynie wina filtra lub ropy Chyba że tylko tak napisał albo ktoś się nie zna na vag-u

Opublikowano

moze w 2.8 aah jak nie ma zadnych bledow to jest ok.Ale nie w 1.9TDI. :polew: :polew:

Opublikowano

Podłączył, posprawdzał te wszystkie duperele no i nie było żadnych błędów. Koleś ma kompa od dwóch tygodni, także wiecie ;D

Ostatnio też byliśmy na tzw. "diagnostyce", koleś skasował 50 zł a nic nowego nie powiedział ;/

Opublikowano

moze w 2.8 aah jak nie ma zadnych bledow to jest ok.Ale nie w 1.9TDI. :polew: :polew:

Nie wiem ile jeździsz 1.9 TDI ale ja już latam 7 lat i co nie co wiem na 2.8 to może i się nie znam :hi: ale kończę ten OT bo nic nie wnosi :good:

Opublikowano

tak sie sklada ze na 1.9 zjadlem zeby.Wiec tez co nie co wiem

Opublikowano

Jak znajdę kogoś mądrego, kto potrafi zrobić logi to napiszę ;)

Opublikowano

Kolego na pewno jakiś klubowicz się znajdzie w Gdyni,albo podjedź na spota to ci zrobią logi :cool1:
Opublikowano

Kolego na pewno jakiś klubowicz się znajdzie w Gdyni,albo podjedź na spota to ci zrobią logi :cool1:

Koleżanko jak już :cool1:

Już z jednym kolegą z forum jestem w miarę dogadana na czwartek, także jak coś to będę pisać ;)

Opublikowano

Koleżanko jak już :cool1:

Już z jednym kolegą z forum jestem w miarę dogadana na czwartek, także jak coś to będę pisać ;)

Serdecznie przepraszam za pomyłkę :notworthy:
Opublikowano

Szanowna koleżanka przyjechała wieczoru dzisiejszego z problemem. W garażu zapieliśmy VAG'a, zero błędów ale kąt wtrysku wahał się w granicach 18-22. Chcąc wykazać się dobrym sercem (chciałem nastawić kąt by wykluczyć jego znaczenie przy problemach z odpalaniem) zniosłem pod auto narzędzia zdjąłem osłonę silnika, zaczynam zdejmować osłonę rozrządu i ... to co ukazało się pod osłoną rozrządu zamieszczę tutaj jutro jak koleżanka podeśle mi zdjęcie tego co pozostało z paska. Mniej więcej z paska który powinien mieć około 2cm szerokości pozostało około 5-7mm. Cud że do mnie tym autem dojechali. Pasek zjeżdżał po rolkach w stronę chłodnicy i 3/4 jego szerokości starło się o osłonę. Wcześniejszych 2 mechaników nawet nie pokwapiło się o zdjęcie osłony rozrządu i rzucenie na niego okiem (w sumie też bym tego nie zrobił gdyby nie to że potrzebowałem odsłonić koło pompy wtryskowej). Jako kochany klubowicz zapiąłem koleżankę na linkę i grzecznie jej auto odstawiłem pod dom ( współczucia dla kolegi który jechał holowanym autem z wyłączonym silnikiem przez 15km - u klubowiczki na prowincji temp na fisie -24,5.), dodatkowo poleciłem zaufany porządny warsztat w Gdyni. Puki co w temacie przerywania i odpalania nie ma się co udzielać, po założeniu nowego rozrządu trzeba będzie myśleć. Jeżeli ktoś zna przyczynę uciekania paska z rolek na przód auta proszę o opinie bo prawdopodobnie luby klubowiczki i tak odstawi auto do swojego "znajomego" na rozrząd więc może chociaż uwagi pomogą nakierować im "mechanika" do poprawnej i kompleksowej naprawy. Pozdrawiam

Opublikowano

"odstawi auto do swojego "znajomego" ",

Jednak "znajomy" rozrządy robi już ładnych kilka lat, także spokojnie ;)))

Opublikowano

36305628.jpg

96739686.jpg

Obraz który ukazał się pod osłoną...