Gość MorgothDBMA Opublikowano 31 Października 2006 Opublikowano 31 Października 2006 ciekawe co by się stało jakby wlać pb 98 ......
spanky Opublikowano 31 Października 2006 Opublikowano 31 Października 2006 ciekawe co by się stało jakby wlać pb 98 ...... zalezy ile ....
adadur Opublikowano 31 Października 2006 Opublikowano 31 Października 2006 nie taniej i bezpiecznie kupić dodatek do diesleka by parafina się nie wytrącała.
MARTiiii Opublikowano 31 Października 2006 Autor Opublikowano 31 Października 2006 Tylko przy BP Ultimate odczułem jakąś różnice. Silnik jakby łagodniej chodził i lepiej się zbierał.
Flaha Opublikowano 31 Października 2006 Opublikowano 31 Października 2006 Na moje okolice niektórzy nazywają "biegun zimna" ,a czasem można białego niedźwiedzia zobaczyć na ulicy :-)... A na poważnie, nic nie leję, żadnych dodatków, a nigdy nie miałem najmniejszej przygody. Przed każdą zimą zmieniam tylko filtr paliwa (czyli co jakieś 20kkm).
baskecior Opublikowano 31 Października 2006 Opublikowano 31 Października 2006 ciekawe co by się stało jakby wlać pb 98 ...... zalezy ile .... Zimą można mieszać w proporcjach 40% PB /60% ON. BMW dopuszcza w czasie szczegołnie silnych mrozów nawet 50/50
spanky Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 ciekawe co by się stało jakby wlać pb 98 ...... zalezy ile .... Zimą można mieszać w proporcjach 40% PB /60% ON. BMW dopuszcza w czasie szczegołnie silnych mrozów nawet 50/50 :shock: mowisz o nowych silnikach dizla :?:
wicior123 Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 Słuchajcie mój kupel juz od dłuszego czasu pracuje na stacji Orlen. Mowił mi ze jak ostanio podjechała cysterna z ON to wlewali paliwo do zbiornika z ON i do ziornika z ON Verwa nie wiem czy to normlane, bo mi sie to wydaje troche dziwne... :/
Radek321 Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zimą można mieszać w proporcjach 40% PB /60% ON. BMW dopuszcza w czasie szczegołnie silnych mrozów nawet 50/50 Coś duża ta mieszanka w ciężarówkach leją ok 15% PB. A o tak dużych proporcjach to pierwszy raz słysze :shock:
Pikuś Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 Słuchajcie mój kupel juz od dłuszego czasu pracuje na stacji Orlen. Mowił mi ze jak ostanio podjechała cysterna z ON to wlewali paliwo do zbiornika z ON i do ziornika z ON Verwa nie wiem czy to normlane, bo mi sie to wydaje troche dziwne... :/ wicior123, a wiesz o czyms taki, ze te beczki posiadaja kilkanascie komor :?: Byl przy tym, ze widzial i moze potwierdzic:?:
baskecior Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 ciekawe co by się stało jakby wlać pb 98 ...... zalezy ile .... Zimą można mieszać w proporcjach 40% PB /60% ON. BMW dopuszcza w czasie szczegołnie silnych mrozów nawet 50/50 :shock: mowisz o nowych silnikach dizla :?: Tak. W instrukcji E34 524 i 524 TD jest taka informacja. O ile mi wiadomo w Audi (tych starszych 1,6 D i pochodne oraz 1Y ) dopuszczano 40/60. W silnikach TDI nie ma takiej potrzeby. Procudent nawet nie zaleca dodawania depresatorów ... cóż , w warunkach niemieckich nie ma takiej potrzeby ... u nas ... cóż sami wiecie.
Gość MorgothDBMA Opublikowano 2 Listopada 2006 Opublikowano 2 Listopada 2006 no ale jakby wlać 100 % Pb 98 ?? CHodzi mi o crash-story co po kolei by się rozwaliło
Pikuś Opublikowano 2 Listopada 2006 Opublikowano 2 Listopada 2006 MorgothDBMA, sadze, ze pompa by byla szmelc bo bez smarowania. Z reszta jesli by bylo samo paliwo w ukaldzie to nawet by nie odpalil. Ale jesli by bylo tak, ze chodzil na mieszance to mozliwe tez, ze by mogly si epierscienie zapiec lub cos w tym stylu. Zalej i sprawdz to wszyscy bedziemy wiedzieli.
Gość MorgothDBMA Opublikowano 2 Listopada 2006 Opublikowano 2 Listopada 2006 jjjjjasne, a robićie zrzutkę na nowe Audi dla mnie ??
baskecior Opublikowano 2 Listopada 2006 Opublikowano 2 Listopada 2006 Kolega widział przypadek rozerwania silnika w Zetorze ... jeden z uczniów zalał PB95 ... zrzuciło go z fotela kierowcy a silnik nadawał sie na szrot ... tłoki wyszły górą. Z mojej praktyki ... prawie 3 lata temu rezaliśmy mojego 1Z`ta ... przemyliśmy intercooler benzyną i zagadani zalozylismy go dosc szybko do auta ... auto odpaliło i pociągneło opary benzyny ... silnik nie dał się wyłaczyć przez 30 sekund i pracował bardzo głośno ... staliśmy osłupieni i nawet zapomnieliśmy o możliwości zduszenia silnika na biegu ... Pozostawiam waszej wyobraźni , co się stanie z TDI , któe zalejecie czystą benzyną ...
Rekomendowane odpowiedzi