Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Info dla tankujących na Orlenie/Bliskiej Południe Polski :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Chciałem przekazać wszystkim tankującym na Orlenie lub Bliskich na Południu Polski, że Olej Napędowy oraz Olej Napędowy VERVA z racji tych mrozów !! NIE ZAWIERA ŻADNYCH BIOESTRÓW, KTÓRE SPRZYJAJĄ WYTRĄCANIU SIĘ PARAFINY !!, także śmiało możemy tankować, opcjonalnie na zabezpieczenie kupić sobie STP formuła do Diesla, sam stosuję i mogę polecić.

Opublikowano

?

nic nie wnosisz do tematu więc po co ten znak zapytania .... proszę o wykasowanie obu postów
Opublikowano

Nie powiedział bym, kolega zatankował w Sobote na Orlenie, a w niedziele po całym dniu stania auta wieczorem nie wrócił z pracy do domu, powód zrobiła się kasza, filtr paliwa wymieniony na wiosnę. Osoby na forum również wspominały o paliwie z orlenu, także nie wiem skąd masz te informacje co do paliw z Orlenu,ale cobyś się nie zdziwił.

Opublikowano

u mnie na warsztacie stoją 3 scanie z kisielkiem w zbiornikach ... :gwizdanie: :gwizdanie:

ja tam używam starego sposobu.. ok 200 ml wlewam do ropki denaturatu zwykłego

Opublikowano

Witam :)

Chciałem przekazać wszystkim tankującym na Orlenie lub Bliskich na Południu Polski, że Olej Napędowy oraz Olej Napędowy VERVA z racji tych mrozów !! NIE ZAWIERA ŻADNYCH BIOESTRÓW, KTÓRE SPRZYJAJĄ WYTRĄCANIU SIĘ PARAFINY !!, także śmiało możemy tankować, opcjonalnie na zabezpieczenie kupić sobie STP formuła do Diesla, sam stosuję i mogę polecić.

skąd te informacje i na ile są pewne :mysli:

Opublikowano

3 dni temu tankowalem busa na orlenie a na nastepny dzien rano juz nie zapalil mimo tylko -20 takze uwazal bym z tym paliwem

Opublikowano
  • Autor

Pracuję na orlenie :) Wczoraj miałem dostawę i kierowca mi powiedział.

Ja tankuje tylko u siebie na stacji i problemu nie mam.

Nasze cysterki też jeżdżą na tym paliwie.

Opublikowano

Przecież to wszystko zależy kto zarządza stacją. Na Twojej paliwo może być ok , a na stacji kilka ulic dalej paliwo z tej samej dostawy może być już z jakimiś dopalaczami :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Hugo mylisz się.

To nie od zarządu stacji to zależy bo to nie zarząd dostarcza paliwa tylko "rozlewnia" . Południe polski ( Śląsk, Małopolska i Opolskie obsługuje Boronów i Radzionków). I jeśli jedna dostawa taka jest, to i każda taka będzie.

A bioestry podwyższają temperaturę zamarzania wiadomo ... ta ekologia...

Dlatego teraz mamy bez, i będzie takie wlewane do ustąpienia mrozów.

Możliwe, że tam, gdzie tankowaliście nie było jeszcze dostawy oleju bez biokomponentów.

Opublikowano

u szwagra w golfie też kisiel.a na orlenie tankował. :gwizdanie:

Opublikowano

A przepraszam bardzo , to w takim razie kto zleca i kto zajmuje się chrzczeniem paliwa ?

Opublikowano

A przepraszam bardzo , to w takim razie kto zleca i kto zajmuje się chrzczeniem paliwa ?

dobre pytanie :good: też bym chciał uzyskać odpowiedz.

Opublikowano

Ja zadam inne pytanie. Gdzie mam tankować jak każda stacja w obrębie 50km to ORLEN lub gorsza kicha? Do Krakowa mi się nie opłaca jechać bo spale to co mam dać w razie czego na nowy filtr. Wolę zalać STP i mieć spokój. Brat też zalał ORLENowskie On do Leona i samochód nie odpalił w sobotę, ja też leję ORLEN-a ale na innej stacji i jak na razie spokój. STP wczoraj wlałem jak na termometrze miałem -26C rano.

Opublikowano

Tankuje na ORLENIE ,jest wszystko ok ,auto stoi pod blokiem i pali . Nic nie dolewałem ale jutro chyba zaleje STP

Opublikowano

Również tankuję na orlenie 3 samochody (Audi i 2 seaty) i nie ma problemu z zapaleniem.

Opublikowano

To ty nie wiesz :shocked:

No przecież że takie rzeczy robią w rafineriach :polew:

A jeszcze takie pytanie... kolego Wujek141 jak długo pracujesz na stacji benzynowej :?:

Opublikowano

też tankuje dwa autka na Bliskiej audi stoi w garażu to nie ma problemu ale Transit stoi pod chmurką dzisiaj ramo o 6 było -28 i bez problemu zaskoczył

Opublikowano

Sądząc po wieku pewnie z pół roku albo góra rok tam pracuje :decayed: Że tak się wyrażę, w PL w każdym oleju napędowym prawo dopuszcza stosowanie dodatków w ilości do kilku (bodajże 5-6?) procent w postaci biokomponentów. Jeśli dzięki temu wychodzi im taniej to niby czemu mieliby tego nie stosować ? :decayed: Na dodatek, aby zbić temp. blokady zimnego filtra CFPP stosuje się depresatory na naftobazach :gwizdanie: A kierowca to Ci każde bzdury będzie chciał wcisnąć widząc że jesteś młody :polew:

Opublikowano

Mój stary zalał wczoraj na Orlenie i rano już nie odpalił , -20 .

Opublikowano
  • Autor

To ja nie wiem ... Ja tankuje i nic się nie dzieje.. Wiadomo że przy jakiejś tempetatrze olej na pewno zamarznie ... Na to nie ma mocnych.

Lać STP albo inne takie uszlachetniacze !

maron_d - zdziwiłbyś się .. siedzę ponad rok w tej branży oficjalnie ...

Jeśli narzekasz na paliwo to albo zmień stacje albo przesiądź się na rower.