Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Drży na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AUDI A4 B5 1.9tdi 110 KM Avant 1997

Moja audi na zimnym silniku po przegazowaniu do 4-5 tys. obrotów gasnie albo zaczyna cała drżec. Prosze o pomoc. Wczesniej jeszcze wypuszczala po przegazowaniu klab czarnego dymu ale po wymianie wtrysku sterujacego ten problem znikl natomiast ciągle drży lub nawet gasnie. Z pompy wtryskowej leci paliwo. Wydaje mi się ze ja zalewa ale nie jestem ekspertem wiec prosze o jakies pomysly. Aha na komputerze nie wykazano bledów.

Opublikowano

Brawo kolego za te przegazowania zimnego silnika do 4-5 tys.

Zrob sobie komplet logow i wystaw je na forum przynajniej bedzie obraz co sie dzieje.

Opublikowano

Moja audi na zimnym silniku po przegazowaniu do 4-5 tys

:wallbash: :wallbash: :wallbash:
Opublikowano

Moja audi na zimnym silniku po przegazowaniu do 4-5 tys. obrotów gasnie albo zaczyna cała drżec.

Takie obroty to zabójstwo dlatego samochodu :no:

Opublikowano

Z tym przegazowywaniem to naprawdę błysnąłeś.. :decayed: Współczuję Twojemu silnikowi.. :gwizdanie: Ale do rzeczy, skoro leci z pompy to powinieneś ją uszczelnić bo może się zapowietrzać i dlatego tak się dzieje..

Opublikowano

gazuj dalej jak ci panewa d*pom wyjdzie to wymien silnik :polew: :polew: :polew::bicz:

Opublikowano
  • Autor

Dla jasnosci nie gazuje jej ciagle. Dbam o auto a problem wynikl kiedy raz sie zapomnialem i zrobilem tak na zimnym silniku. Zainteresowalem sie tym dlaczego tak sie dzieje i dlatego napisalem. W normalnej jezdzie nie przekraczam 2 tys dopoki sie nie rozgrzeje. Wiec prosze nie krytykowac tylko rzucac pomysły co moze byc przyczyna !!!!

Jakie logi i gdzie to moge zrobic

Opublikowano

Podjedz na spota ,na pewno ktoś ci pomorze

Opublikowano
  • Autor

Po tym zgasnieciu cięzko było ją odpalić tak jakby nie miała ciśnienia i krecila z rozrzadu. Znajomy mechanik powiedział ze może to byc pompa olejowa bo mial takie przypadki i objawy sie zgadzaja. CO Wy nato ??

Opublikowano

... Z pompy wtryskowej leci paliwo...

to ją uszczelnij. bo to też może mieć wpływ na nierówną prace silnika

Opublikowano

meczenia silnika przegazowkami wogole, nie tylko zimnego silnika nie skomentuje. :disgust:

przyczyna gasniecia, moga byc zanieczyszczenia - opilki w pompie wtryskowej.

przy okazji uszczelniania pompa do wyczyszczenia i weryfikacji sterujacego nia ukladu elektrycznego.

Opublikowano

AUDI A4 B5 1.9tdi 110 KM Avant 1997

Moja audi na zimnym silniku po przegazowaniu do 4-5 tys. obrotów gasnie albo zaczyna cała drżec. Prosze o pomoc.

To dbasz rzeczywiście...i jeden raz ma już swoje konsekwencje. Opisany objaw zrozumiałem jako brak równej i pracy na wszystkich garach a wiec coś z paliwem,lecące paliwo na pompie- uszczelnij ją,niech ktoś kto ma o tym pojęcie przyjrzy się jej dokładniej, również przewodom paliwowym.

Opublikowano

Jakie logi i gdzie to moge zrobic

Tu masz wszystko o logach.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0

A zrobic mozesz albo w jakims kumatym warsztacie, oczywiscie odplatnie...

Lub sam w domowym zaciszu. Oczywiscie wteczas nie placisz nic.

Pozdrawiam :)