Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKE] Słabo pali na mrozie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem auto przy normalnej temperaturze pali na dotyk. Akumulator kupiłem w tym tygodniu CENTRA FUTURA

CA 770 Ah/760 Samochód na ciepłym silniku pali na dotyk. rano gdy wstaję do pracy i jest -15 silnik zapali po 5-6 s kręcenia za pierwszym razem. Zdarza się że nie zapali za pierwszym razem , to wtedy za drugim zapala na dotyk. Podejrzewam że to świece żarowe i chcę kupić odrazu 4. Może ktoś mi napisać jakie siedzą w moim silniku, bądź podać link do allegro.

Opublikowano

Ja wymieniłem świece i nic to nie dało. Prawdopodobnie wraca tobie paliwo a głównym winowajcą jest zaworek zwrotny na filtrze paliwa.. Nowy w ASO kosztuje 97 zł.

Opublikowano
  • Autor

jutro sprawdzę świece, jak będą ok to wymienię zaworek zwrotny.

Opublikowano

Wchodzi do filtra plastykowy okrągły wkład zakończony z dwóch stron rurkami co na nich są przewody paliwowe. Wygląda coś na kształt motyla.

Opublikowano

chodzi o to ?

filtr_paliwa.jpg

image hosting png[br]Dopisany: 03 Luty 2012, 19:21_________________________________________________a ja gdzieś wyczytałem że to jest termostat i jak jest paliwo zimne to to które wraca z silnika wchodzi do filtra i z powrotem do silnika żeby się ogrzać a dopiero jak ma wysoką temp, bodajże powyżej 70 stopni to ten zaworek kieruje ON z powrotem do zbiornika

Opublikowano

Ja wymieniłem to i problem się skończył.. Pozdrawiam[br]Dopisany: 03 Luty 2012, 19:34_________________________________________________Numer tego zaworka to 1J0127247A. :)[br]Dopisany: 03 Luty 2012, 19:41_________________________________________________W środku masz sprężynkę co po kilku latach traci swoją sprężystość i zaworek nie trzyma.

Opublikowano

koledzy a mozna to jakos sprawdzic przed wymiana [br]Dopisany: 03 Luty 2012, 20:10_________________________________________________kto pomoze

Opublikowano

podepne sie do tematu akumulator bosh s5 kupiony 2 dni temu 77/780 auto jak nie pali tak nie paliło wystarczy pare stopni na minusie i ciezko go ruszyc jak pogrzeje swiece kilka razy to zdaza sie ze załapie czy to moga byc swiece ? jak sprawdzic czy sa dobre?

Opublikowano

Jest to zaworek jednokierunkowy więc jak dmuchasz w drugą stronę to powinien się blokować.

Opublikowano

czyli sciagnac tylko weza i dmuchnac [br]Dopisany: 03 Luty 2012, 20:48_________________________________________________czy moze sciagnac weza co jest na wejsciu zaworka i patrzec czy nie bedzie cofac paliwa [br]Dopisany: 03 Luty 2012, 20:50_________________________________________________dobrze mysle ze to jest zasilanie z pompki przechodzi paliwo przez ten zaworek i idzie na wtryski czy jakos inaczej to jest

Opublikowano

Jak to na mrozie, pali słabiej niż w cieple

Opublikowano

terza nie sprawdzi sie czy w cieple pali lepiej bo wszedzie zimno w garazu tez prosze kogos o odpowiedz jak w prosty sposob sprawdzic ten zaworek

Opublikowano

czyli sciagnac tylko weza i dmuchnac [br]Dopisany: 03 Luty 2012, 20:48_________________________________________________czy moze sciagnac weza co jest na wejsciu zaworka i patrzec czy nie bedzie cofac paliwa [br]Dopisany: 03 Luty 2012, 20:50_________________________________________________dobrze mysle ze to jest zasilanie z pompki przechodzi paliwo przez ten zaworek i idzie na wtryski czy jakos inaczej to jest

ale ten zaworek jest na powrocie paliwa do zbiornika więc niewiem czy on coś ma wspólnego z odpalaniem,

raczej bym obstawiał pompe tandemową że ona nie trzyma i paliwo się cofa[br]Dopisany: 03 Luty 2012, 23:07_________________________________________________tylko niewiem czy 2.0 tdi też ma tą pompę

Opublikowano

Może podepnij go pod Vag-a i zobacz czy wywali jakieś błędy. Jeżeli świece padły to Vag to pokaże.

Opublikowano

Kabel będę miał po niedziel a jak by świece padły to kontrolka od świec się nie będzie świecić i chyba przy -25 by już nie zapalił a on pali tylko kręciłem ok 7 sekund nim złapał

Opublikowano

Nie zawsze wywali na Vagu błąd świecy. Świece mogą być słabe i błędu nie będzie.

Opublikowano

Mam ten sam problem co kolega zradek1. Wymieniłem pompę tandemową (był wyciek spod niej) oraz świece żarowe (ponieważ nadal nie palił i podobno wszystkie były padnięte). Niestety nie pomogło. Wczoraj dowiedziałem się że może to być ten zawór podgrzewania paliwa 1jO127247a. Jeśli nie działa dobrze bądź o-ringi są kiepskie to auto się zapowietrza więc z pewnością spróbuję ten zawór zdiagnozować a na pewno wymienię o-ringi. Aby sprawdzić zawór należy go zdemontować (oba króćce oraz zdjąć z filtra) i zasłaniając spód (powrót do filtra) dmuchać we wlot przeciwnie do strzałek - nie powinno być przepływu powietrza.

Opublikowano

Ja swoje swieczki grzeje 2 razy i zapala po 3 s wydaje mi sie to normalne

Czy komus zapala po 1 grzaniu od strzalu przy -20 ??