albercik Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 Witam Panowie Sprawa jest taka, że odkąd zaczęły sie mrozy po odpaleniu auta po kilkugodzinnym postoju strasznie "świergocze" z przodu i ciężko jest określić czy to jakaś rolka, czy pasek. Dźwięki te ustają gdy silnik podłapie nieco temperature po kilku kilometrach. Macie jakieś pomysły, czy po prostu rozbierać to wszystko i sprawdzać po koleji ? Dodam jeszcze, że wszystkie paski były wymieniane na nowe przy okazji robienia rozrządu w kwietniu 2010 r.
basik9634 Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 ja bym stawiał na to ze trzeszczy guma na paskach u mnie było podobnie po prostu jest namarzniety pasek i rolki on układajac sie na rolkach moze wydawac takie dziwne odglosy
marcin303 Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 U mnie dzieje się tak samo, po rozgrzaniu jest OK
tomaszstn Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 Jest taki spray, zapomniałem jak się nazywa, do pasków aby bardziej się kleiły i nie popiskiwały. Psiknij i natychmiast zobaczysz czy to to. Czasami może jeszcze popiskiwać łożysko alternatora.
serko Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Mam to samo rano. Nie ma się czym przejmować.
lutek02 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 A co ile zmieniacie wszystkie paski? Mam niby 80 tys przejechane na rozrządzie i chyba przyszedł czas na niego. A co powiecie na te zestawy na allegro za 250 niby orginaly pisza?
colins Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Ja w podobnej cenie kupiłem zestaw rozrządu tutaj u kolegi z forum (dział - Sprzedam), który handluje częściami więc uważam, że pewniejsze źródełko mamy na własnym podwórku.
lutek02 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Dzięki zapomnialem wlaśnie o nich firma godna polecenia. A co ile wymieniacie rozrzad? mój ma z 80 tys. pasek dayko wyglada calkiem przyzwoicie
albercik Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 Dzięki za odp. jestem spokojniejszy .
piotrzaba5 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 U mnie jest tak samo. Normalna sytuacja przy takich mrozach
basik9634 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 80 tyś na rozrządzie to juz sporo ja zmieniam w okolicach 60tys i większość mechaników mówi podobnie
Rekomendowane odpowiedzi