Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJL] Boost leci na pysk ? Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No nie dziwne, davastator poczytał trochę forum i sypie podpowiedziami jak z rękawa :kox:

Michał..bo zaraz dobiorę Ci się do d*py z okazji walentynek :naughty:

Nie robić mi tu bałaganu bo przyjdzie Chudynigga i zamknie wątek i jak zwykle nawsadza mi od różnych najgorszych :decayed:

Tylko rzeczowe podpowiedzi. :good:

Opublikowano

Dzwonisz, pytasz, tłumaczę Ci. To jeszcze zakładasz wątek i dajesz możliwość wypowiadania się malarzom zacisków od polonezów :decayed:

Opublikowano

nie czytam forum, nie mam czasu, po mam lokcie utytlane od smaru

skladam syrene 105 Bosto i to jest lepsze bo wiecej placa niz za audi

Opublikowano

nie czytam forum, nie mam czasu,

Ale za to piszesz jak najęty, wszędzie Cię pełno.

Ragga, a DV masz dobry? I ile oleju dolewasz?

Opublikowano

E, no coś Ty :doh1:

Koleś w UK, ostatnio na forum ponad dwa tygodnie temu :cool1:

Opublikowano

i co z tego ?

Opublikowano
  • Autor

Dzwonisz, pytasz, tłumaczę Ci. To jeszcze zakładasz wątek i dajesz możliwość wypowiadania się malarzom zacisków od polonezów :decayed:

Przemawia przez Ciebie zazdrość :decayed:

Ragga, a DV masz dobry?

Nie wiem..ale idzie do mnie nowy więc się za parę dni dowiem :wink4:

I ile oleju dolewasz?

Od wymiany do wymiany, ani kropli.

Ragg, uderz do tego goscia w temacie LPG:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?action=profile;u=42285

czytałem kilka jego wypowiedzi i widac że ma wiedze

NA lpg forum był w kwietniu mój temat o problemie z gazem.. wyszło, że soft AJL jest po c**ju, instalka za mocna i przelewa.

Koleś po wpięciu sądy w wydech ustawił mi na tip top .. ale taka jazda trwała 2 dni :thumbdown:

Panowie.. nowy fakt... pojeździłem dłużej na PB.. i pompuje 0,5-0,6 bara.. auto jedzie... po przełączeniu na gaz leci na pysk 0,3 - 0,4 bara.

Pompa paliwa będzie na podmiankę DV też. Jak znajdę garaż to posprawdzam czy nie ma gdzieś dziury, wyciągnę wężyk od WG i sprawdzę N75

Opublikowano

Przemawia przez Ciebie zazdrość :decayed

No i tym sposobem umawiamy się, że ni chuuuja więcej nic ode mnie nie usłyszysz w sprawie auta. Nawet jak będziesz sie pytał jak zatankować to się słowem nie odezwę.

Foch.

Opublikowano
  • Autor

Przemawia przez Ciebie zazdrość :decayed

No i tym sposobem umawiamy się, że ni chuuuja więcej nic ode mnie nie usłyszysz w sprawie auta. Nawet jak będziesz sie pytał jak zatankować to się słowem nie odezwę.

Foch.

Ja pier**le jak baba...jak baba :facepalm:

Daruję Ci tym razem bo wiem, że masz ciężkie dni :friends::beksa:

Opublikowano

Gdzieś wyczytałem, że mapa LPG może "rządzić" mapą Pb :mysli:

Odłączasz na noc aku, rano podpinasz, przełączasz na Pb, odpalasz auto nie dotykając gazu i tak zostawiasz aż się załączy wentylator - czyli ze 20-30min.

Jak się zagrzeje to na 60s trzymasz na 3000rpm, wyłączasz silnik, włączasz i przełączasz na gaz.

Warto spróbować zanim wymienisz pół osprzętu, bo to nic nie kosztuje :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Spróbuję ;)

Co do jazdy na lpg i PB.. po dłuższej przejażdżce na benzynie i 0,6 bara..auto zaczęło również śmigać na lpg na takim ciśnieniu bez spadków.. w pewnej chwili nawet skoczyło na 0,7 bara i wskazówka miała chęć wejść ciut wyżej..

Opublikowano

Z tym wchodzeniem wyżej to też nie tak dobrze, bo jak przeładuje to będziesz miał kolejne problemy :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Z tym wchodzeniem wyżej to też nie tak dobrze, bo jak przeładuje to będziesz miał kolejne problemy :decayed:

No jak powinienem mieć normalnie 0,8 - 0,9 bara.. a jest 0,6 to jak przeładuje :decayed:

Opublikowano

Wyżej znaczy duużo wyżej niż masz teraz :gwizdanie:

Opublikowano

Czytałem ostatnie 3 posty, więc nie krzycz Mister Raggamanowicz, ale przepływkie podmieniałeś, tak?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Niet przyjacielu.. przepływki nie ruszałem :wink4:

---------- Post dopisany 17-01-2013 at 10:11 ---------- Poprzedni post napisany 16-02-2012 at 22:52 ----------

WA mać.

Pany znów zima i znów jeżdżę na 0,3 bara.. Wiosna, lato , ciepła jesień za***rdala 0,8 bara.. tylko spadnie poniżej 5 stopni i 0,3 i c**jnia z jazdą :facepalm:

Opublikowano
to normalne ale bardziej przy wciskaniu mocniejszym, moze masz kata zapchanego i nie ma dobrego ujscia spalin? wszystko sie blokuje i gotuje

Kat by tak nie cofał z nagla. Mój AJL wstaje pomału po zmianie "N" i DVi.

Universal Manual Adjustable Turbo Boost Controller Black Acura Audi BMW Cadillac | eBay szczypcami też można

Moje wstaje dlatego chce przyciąć e"Na" - dziada. Nie gra Ci jakieś łożysko może.... heheheeeeee....

"regulatory, kręcidęłka, potencjometry, wskaźniki.... wszystko na desce... łatwiejsze rzeczy...."

Teraz wpadłem na to na przykład.... jakby woda wpadała Ci do N75 i robiła akcje typu "nie puścimy wyżej tłoczka!" i zbita d*p..a ..

Woda nie beńzyna ale swoją drogę znajdzie... (masz tam gwint.... a jak było?? ciepło zimno ciepło zimno....)

Opublikowano

Ragg, ścisnij te dwa przewody co masz pod kolektorem ssacym i sie przejedz

Opublikowano
  • Autor

Kurfa kata to ja nie mam już drugi rok :facepalm:

Ragg, ścisnij te dwa przewody co masz pod kolektorem ssacym i sie przejedz

Które dokładnie ? Jak ścisnąć ? Szczypcami ?:decayed: