Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] AWX vs AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bardzo możliwe że właśnie dla oszczednosci sprzegla awx ma mniej momentu, wkoncu ma małe sprzeglo i mały dwumas takiej wielkosci jak chociażby AFN bo 228, AVF ma juz 240 czyli tyle ile np 2.7TDI, czy bmw 3.0d

w holandii na autostadzie AVFem w 6 osób jechałem 230 licznikowe, to był już maxxx

było to kilka lat temu ale pamietam do 200 dobił dosyć szybko

Opublikowano

AVF zawsze 310 Nm bez wzgledu czy oska czy Q

AWX i AJM 285 Nm.

Opublikowano

Kolega ma AJM-a i ostatnio gdy robiłem mu logi dynamiczne, logowałem grupę w której był moment obrotowy i pokazywało ponad 300Nm. Czyżbym miał program? On sam nie interesuje się niczym w tym aucie, więc nie uzyskałem od niego odpowiedzi;)

PS. Ciśnienie zadanie przez ECU wynosiło więcej niż w serii, ale ma prawdopodobnie zapieczone kierownice w turbinie i przeładowuje mu na maksa dlatego nie byłem pewien czy faktycznie ktoś grzebał przy sofcie.

Opublikowano

Kolega ma AJM-a i ostatnio gdy robiłem mu logi dynamiczne, logowałem grupę w której był moment obrotowy i pokazywało ponad 300Nm. Czyżbym miał program? On sam nie interesuje się niczym w tym aucie, więc nie uzyskałem od niego odpowiedzi;)

PS. Ciśnienie zadanie przez ECU wynosiło więcej niż w serii, ale ma prawdopodobnie zapieczone kierownice w turbinie i przeładowuje mu na maksa dlatego nie byłem pewien czy faktycznie ktoś grzebał przy sofcie.

przeciez to jest tylko wartosc orientacyjna a nie hamownia. zaden silnik nie ma czujnika momentu obrotowego. wyliczany jest w sposob przyblizony na podstawie dawki paliwa i reszty pomiarow.

Opublikowano

przeciez to jest tylko wartosc orientacyjna a nie hamownia. zaden silnik nie ma czujnika momentu obrotowego. wyliczany jest w sposob przyblizony na podstawie dawki paliwa i reszty pomiarow.

Nie znam się, dlatego pytam i takiej odpowiedzi oczekiwałem :)

Opublikowano

http://www.audiklub.org/dane/a4/b6/a4_avant_1.9tdi_quattro.html

http://www.audiklub.org/dane/a4/b6/a4_avant_1.9tdi.html

jest różnica w przełożeniu 6 biegu między ośką a Q, dlatego jest wolniejszy.

przeciez Q jest ciezszy, silnik ma taka sama moc, wiec przelozenie musialo zostac skompensowane.

Opublikowano

odbiegamy od tematu, moim zdaniem AVF lepszy niż awx

Opublikowano

Ja nie rozumiem tych danych... Predkosc maksymalna w AVF os podaja 202 ? a Ja lecialem 230 :D Pisza ze w Q jest szybszy i zrywniejszy a scigalem sie z ojcem i go nosem wciagnelem.... Mamy takie same auta tylko ze on w Q :D

Opublikowano

odbiegamy od tematu, moim zdaniem AVF lepszy niż awx

przeczytales ze zrozumieniem 1wszy post?

Ja nie rozumiem tych danych... Predkosc maksymalna w AVF os podaja 202 ? a Ja lecialem 230 :D Pisza ze w Q jest szybszy i zrywniejszy a scigalem sie z ojcem i go nosem wciagnelem.... Mamy takie same auta tylko ze on w Q :D

przeczytales caly watek czy tylko tytul?

Opublikowano

zgodnie z zapowiedza, watek bede porzadkowac :cool1:

Opublikowano

Interesują mnie takie rzeczy jak:

-przyspieszenie

-spalanie

-awaryjność

-komfort jazdy

-czy warto wogole zwracac na to uwage podczas poszukiwania auta

Ad1-to samo w AWX i AVF

Ad2-raczej takie same moze AVF troszke mniej w trasie

Ad3-tak samo, jednak jak byś chciał coś modzić to w AVF sprzęgło dłużej wytrzyma

Ad4-w mieście wcale nie ma wachlowania biegami jest ok, w trasie przy 2tys jest ok 110km/h-to na korzyść AVF

Ad5-wydaje mi się że tak, cenowej rożnicy nie ma, a ze skrzynią 6 sie lepiej jeździ

Podsumowanie: szukaj AVF, ale jeśli sie trafi ładny, zadbany i dobrze wypos AWX vs kibel AVF to wiadomo że wygrywa AWX

Opublikowano

Ja obecnie posiadam awx ze skrzynia 6-cio biegowa nie narzekam :hi:

Opublikowano

A swapa skrzyni sam robiłeś? Bo nie było AWX-ów 6 biegowych.

Opublikowano

taki kupiłem

Opublikowano

Dziwna sprawa, może tylko książke lub nalepkę masz od AWX ?

Opublikowano

A swapa skrzyni sam robiłeś? Bo nie było AWX-ów 6 biegowych.

możliwe,ze ktoś zrobił swapa wcześniej :wink4:
Opublikowano

Ja obecnie posiadam awx ze skrzynia 6-cio biegowa nie narzekam :hi:

sprawdz we wklejce kod skrzyni biegow jest obok kodu silnika

Opublikowano

AWX czy AVF jak to w niemcowni mowia egal byle byl bez awaryjny obydwie dobre fury bo to AUDI :tongue4: ja mam AWX i lubie go za to ze ma dlugie biegi i na jedynce dobrze ciagnie nie lubie krotkich biegow , a i jeszcze jedno jak by AVF mial taka sama skrzynie zestopniowana co AWX 5 biegow plus 6sty to wtedy szacun :hi:

Opublikowano

jak by AVF mial taka sama skrzynie zestopniowana co AWX 5 biegow plus 6sty to wtedy szacun :hi:

to by nie bylo zdrowe dla silnika, poniewaz wiazaloby sie ze zbyt duzym obciazeniem ukladu korbowo-tlokowego