tomaszw Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Witajcie, dziś wywaliło mi te błędy , samochód na wolnych trzęsie, na trasie przyspiesza sam , obroty sam podnisi i opuszcza. Na forum wiedziałem pytanie o ten błąd (w BEXie) ale nie było rozwiazania problemu. Wiem ze jeden problem to zaworek za niecałe 40PLN ktory jutro wymienie, ale co do reszty nie mam pojecia. 17544 - Fuel Trim: Bank 1 (Add): System too Lean P1136 - 001 - Upper Limit Exceeded 16891 - Idle Control System RPM Higher than Expected. P0507 - 001 - Upper Limit Exceeded 17705 - Pressure Drop between Turbo and Throttle Valve (check D.V.!) P1297 - 001 - Upper Limit Exceeded
domjenick Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 17705 - Pressure Drop between Turbo and Throttle Valve (check D.V.!) DV do sprawdzenia, albo dziura za DV, albo się wypięła-potem skasuj wszystko i podepnij ponownie
tomaszw Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Opublikowano 13 Lutego 2012 Wymiana zaworka pomogła, silnik pracuje normalnie. Wiec jeśli ktos ma takie błędy, wyższe obroty (tak ok 1k), podczas jazdy samochód sam przyśpiesza, a na postoju potrafi podnieśc obroty do 2.2k to wymiana zawroka pomaga. Dodam ze na zimnym było OK, ale jak sie rozgrzał to miał w/w problemy. Dostęp do niego jest z bani, a ja najeiwkszy problem miałem z założeniem cybanta i jego zaciśnięciem.
Rekomendowane odpowiedzi