kiślo Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Panowie 3 dni temu kupile audiczke 1.8 z LPG rok 1996 (inalacja zwykla II gen mieszalnikowa) i wyobraźcie sobie że spalanie lpg jest normalne ... w trasie 8 literków a w miescie 11. Dziś znów zaglądam pod maskę z kolegą z forum i patrzymy a tam mój silnik krokowy od lpg wisi sobie schowany gdzies tam pod przewodami nie podłączony z żadnymi przewodami od gazu tylko aby wisi na kabelkach z jednej strony!! Czy to możliwe że samochód normalnie pracuje na gazie? czasem się dławi ale tylko czasem. O co chodzi? Z góry dzięki za pomoc [br]Dopisany: 09 Luty 2012, 14:53_________________________________________________wygląda to tak
ghost2255 Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Ktoś sobie nie poradził z regulacją i wstawił śrubę, a żeby nie zmieniać elektroniki, to wrzucił krokowca gdzieś od spód, żeby tylko sterownik go widział.
kiślo Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Opublikowano 13 Lutego 2012 Dzięki kolego za odpowiedź. tak myślałem mam nadzieję że nie będę miał z tego powodu żadnych problemów pozdrawiam
ghost2255 Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Problemy będą 2: -na przeglądzie miły pan diagnosta może mie c zastrzeżenia, że nie ma elektronicznego urządzenia kontrolujacego dawkę gazu -niewłaściwie dozowana ilość lpg, co skutkuje niewłaściwą pracą silnika i rozjechaniem benzyny a w konsekwencji problem z zapalaniem i jazdą na benzynie Do tego silnika powinna być instalacja sekwencyjna. Jest dużo dokładniejsza, steruje dawką gazu tak, jak chce ECu benzynowy no i nie ma spadku mocy przez dławienie dolotu mikserem.
kicker Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Ale rzeźba! kolego doprowadź instalację LPG do porządku, szkoda silnika, to że mało pali nie znaczy że jest wszystko git.
edekxp Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 wyobraźcie sobie że spalanie lpg jest normalne ... w trasie 8 literków a w miescie 11 ale pewnie już nie ma 125km Skoro kupiłeś z LPG czyli nie musisz płacić za instalację 2300zł Kup staga4,listwę wtryskową i przerób na sekwencję koszt około 800zł
kiślo Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Opublikowano 15 Lutego 2012 juz o tym myslalem chlopaki a jak tylko wpadnie mi troche kaski to się za to biorę !! dzięki
marioximus Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 wyobraźcie sobie że spalanie lpg jest normalne ... w trasie 8 literków a w miescie 11 ale pewnie już nie ma 125km Skoro kupiłeś z LPG czyli nie musisz płacić za instalację 2300zł Kup staga4,listwę wtryskową i przerób na sekwencję koszt około 800zł Jeszcze chyba by trzeba dorzucić kilka stówek na dobry reduktor :gwizdanie:
kicker Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Gdzie tam kilka stówek, w megapol'u KME Silver 230zł
edekxp Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 stag4 - 500zł http://allegro.pl/j12-ac-stag-4-eco-300-plus-elektronika-sekwencja-i2120459134.html listwa - 140zl http://allegro.pl/y33-listwa-wtryskowa-4-cyl-reg-fast-omvl-dream-i2110548799.html reduktor AC R01 230zł http://allegro.pl/ac-reduktor-r01-r-01-sekwencja-wersja-poprawiona-i2148115759.html] lub Zeta N 170zł http://allegro.pl/r15-reduktor-zavoli-zeta-n-150km-stag-kme-ac-i2112148781.html
omerta Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 A nie lepiej zamontować Blosa? Od razu nadmieniam - miałem, jeździłem, sam sobie wyregulowałem, przeglądy przechodziłem z mietkiem z palcem w d..., czyszczenie jak i użytkowanie to bajka, polecam. To jedyna sensowna alternatywa dla sekwencji. Fakt że na sekwencji spalanie może być np. 11litrów gazu a na blosie 13litrów ale... odchodzą ci wizyty u gazowników (bo sam sobie regulacje jak i czyszczenie blosa zrobisz), ewentualne wymiany wtryskiwaczy, listw odchodzą. Praktycznie zero spadku mocy Tak wyglądał blos w w202
kiślo Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 Kolego OMERTA jak już bym zmieniał tą instalację to właśnie na sekwencję z racji właśnie trochę większego spalania i spadku mocy. Bo ja nie mam żadnych problemów z tym gazem tylko, że może dzięki sekwencji zyskałbym troszkę mniejsze spalanie i może dodatkowe koniki pod machą ) dzięki chłopaki za podpowiedzi na wiosne zakładam sekwencję [br]Dopisany: 19 Luty 2012, 11:12_________________________________________________Panowie... wczoraj wkoncu sprawdzilem ile samochód mi pali tego gazu... wyszlo calkiem spoko bo 9 litrow... ale to w 70% trasa... ale mam takie pytanko... bo mówicie że przez to że mam instalacje drugiej generacji mieszalnikowa to samochód stracił duzo koni mechanicznych... czy jadąc na benzynie także jest mniej tych koni? bo powiem szczerze że jeśli jest jakakolwiek różnica między pb a lpg w mojej audi to naprawde bardzo mała...
ghost2255 Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Tak, mikser gazowy przesłania częściowo dolot i jest ubytek mocy na każdym paliwie. Dlatego sekwencja jest lepsza-dokładniej dawkuje paliwo i nie tłumi dolotu.
kiślo Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 aha i teraz juz wiem wshystko na lato w mojej oooo ląduje sekwencja ;D pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi