Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] Co można jeszcze zrobić w mojej a4 1.9 tdi BRB?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, W maju 2011roku kupiłem a4 1.9tdi BRB z przebiegiem 81tys. Poczatkiem Stycznia tego roku postanowiłem zwiekszyc jej moc,Było 115 koni jest podobno 140/145 nie jestem pewien bo mechanik miał nie czynną hamownie. Moje pytanie co mozna zrobic jeszcze zeby osiągnąc chociaż 160/170koni, nie wiem jak to jest tam podobno nie ma pompowtrysków tylko ten cały common rail jak to jest ???

Opublikowano

Wymien sprezarke na AWX i bedzie 160 PS

Opublikowano

jak już zmieniac turbo to wsadzaj CAHA lub BRD dodatkowo wsadzaj drudi IC i jak masz jeszcze kase to wsadzaj wydajniejsze wtryski i pod 190 mozesz celowaĆ. Ja na BRD i drugim IC na seryjnych wtryskach uzyskałem 173 KM

Pozdrawiam

a widze ze maszrok 2008 wiec jest DPF , to zastanów sie jeszcze czy go nie wywalić

Opublikowano

on ma CR :rolleyes:

Opublikowano

Zacznij od zweryfikowania tego co dotychczasowy magik zrobił z Twoim silnikiem na wiarygodnej hamowni.

Opublikowano

brb to nie jest CR

Opublikowano

turbo BRD, PD-ki AL, cooler i ze 180kM "wystraszysz"

Opublikowano

turbo BRD, PD-ki AL, cooler i ze 180kM "wystraszysz"

skoro to nie CR więc pewnie konstrukcja podobna do mojej 115ki, to co napisałeś właśnie wceluje w taką moc przy odrobinie szczęścia będzie 18x i 380-390~Nm....

Tyle że ja nie szukał bym pompek AL bo większość w oborocie to już dojechane szroty, oddał bym "swoje" do regeneracji i przeróbki na bardziej wydajne :hi:

Opublikowano
jak już zmieniac turbo to wsadzaj CAHA lub BRD dodatkowo wsadzaj drudi IC

z Caha nie tak hip hop siup.

BRD P&P

i zamiast drugiego IC lepiej FMIC :good:

Opublikowano

Zacznij od zweryfikowania tego co dotychczasowy magik zrobił z Twoim silnikiem na wiarygodnej hamowni.

:good: :good: Dokładnie! Bo podobno to wiesz co... :gwizdanie: :naughty:
Opublikowano
i zamiast drugiego IC lepiej FMIC

szlak przetarty bardzo dokładnie

Opublikowano

mozna to samo co z innymi 1.9 zrobic ...ale pytanie :rolleyes:

Opublikowano

zmien turbine po prostu na zasadzie ''bez rzeźby'' od AWX lub AVF GT17 wytnij katy i miej sobie spokojnie 160ps.

Opublikowano
  • Autor

No tak do 160koni bylo by super :) pisaliscie o wymianie turbo, Na jakie dokadnie z jakiego silnika? czy chlodnice powietrza tez bede musial wymienic na wiekszą? i jak by to wyglondalo jesli juz bym wymienil turbo musial bym odwiedzic znowu tego magika? zeby mi cos tam w kompie ustawił???[br]Dopisany: 19 Luty 2012, 17:55_________________________________________________ :wallbash: Ludzie juz wiem oco chodzi z tymi turbo AWX czy BRD|:|D z tym AWX wydaje mi sie ze nie było by problemu to zmontowac ale z tym BRD chyba był by mały problem bo tam widziałem miejsce na węzyk i taką wtyczke co do węzyka to ok coś takiego u mnie widziałem ale tej wtyczki nie jestem pewien. No i jesli chodzi o IC w którym miejscu zamątować ten drugi IC??? i czy musiał bym po tym wszystkim odwiedzic mechanika zeby podłaczył autko pod kompa??? :notworthy: dziękuje:D

Opublikowano

masz temat o zwiekszeniu mocy 1.9tdi PD i sa tam odpowiedzi

Opublikowano

Musiałbys po tym wszystkim odwiedzić dobrego tunera żeby zrobił re-map i powinienes mieć podobnie jak ja mam (widoczne na dole w podpisie)

Opublikowano

z BRD nie ma az takiej duzej zabawy. praktycznie P&P.

jak chcesz tanim kosztem to tylko AWX wsadz i korekta softu i tyle

Opublikowano

w brb jest centralny IC więc styka bez problemu na T od AWX, AVF z serii KKK nowa koszt 2,3. Moim zdaniem wiecej pogada jak z BRD "rumunka" uzywka do tego... :)

zeby robic PD AL'e, FMIC, sprzeglo race i T BRD + wydech 2,5'' to w BRB nie bedzie mocarnych szcztowych 180ps, tylko 200+. wiec wsadzaj KKK AVF wytnij katy remapa i z czapki...

edit:

chyba ze chcesz, to

1. sprzeglo race SACHS RACE PERFORMANCE 240mm z tarczą wzmocnioną organiczną do 1.9, 2.0TDi na dwumas wytrzymuje 450Nm bez uslizgów wchodzi tez na jednomas. 2,4t.

2.Co do PD zdajesz swoje jesli ok i robia hybrydy BOSCHowskich końcówek do pompek AL (otworki 0,195) - kazda pompka jest testowana i ustawiana na stanowisku serwisowym (cisnienie otwarcia, dawki, BIPy). przy zakupie kompletu (koncówki i regulacja pompek ), (4 zestawy na 4 pompowtryskiwacze) - opcjonalnie wymiana uszczelek. Koszt 2,4t. z kompleksowa robocizna.

3. FIMC rzeźba orurowań ok. zalezy u kogo, ale sred. 800-1,2t.

4. Turbo BRD lub hybryda GT22, lub od BMW 3.0 gt22 + flansza na wydech, EGR koszt turbo jesli robisz wydech to

5 kwasówka 2,5 cala 1m/50zl + koszty rzeźby wraz punktem 4. ok +/- 2t.

6. Map sensor [zegar] BOOST, ok 100-250zl.

7. dól olejowy od np. ARL'a koszty czesci rury, chlodnicy, pompy.

8 program zalezy u kogo od 600 - 1,5t

latasz na 450Nm i 200ps+ :pali:

Opublikowano
8 program zalezy u kogo od 600 - 1,5t

raczej taki setup 1500 zł... bo to nie korekta

Opublikowano
latasz na 450Nm i 200ps+

i dalej nie jedzie :kox::hi: