Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jakie najlepiej kupić zimowki do A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić opony i felgi stalowe. Rozmiar letnich to 195/65/R15. Slyszalem, że lepiej kupić rozmiar 185/65/R15 zimówek. Czy to prawda i jakie polecicie zimówki?

Opublikowano

krzysztoft, przy tej mocy to ja bym Ci proponowal 195. Ogolnie niby wezsze lepsze sa na snieg ale ile jezdzisz po tym sniegu. To nie skandynawia. :mrgreen:

Opublikowano
krzysztoft, przy tej mocy to ja bym Ci proponowal 195. Ogolnie niby wezsze lepsze sa na snieg ale ile jezdzisz po tym sniegu. To nie skandynawia. :mrgreen:

Zgodze sie z Pikusiem,do tego autka bez zastanawiania wrzucaj 195/65/R15

Opublikowano

tak jak chlopaki pisz 195

Opublikowano

Jeżdże na 195/65/15.Śmigam na GoodYear Ultra Grip 6.Rewelacyjna oponka.Za rok przesiadka na Ultra Grip 7 lub GoodYear Ultra Grip Performance :wink:

Opublikowano

Good Year Ultra Grip 7 super oponka nawet w ostatnim motorze na 2 miejscu w teście. I ma jeszcze jeden plus niejest kosmicznie droga

Opublikowano

Ja jezdze juz na GoodYear UltraGrip 7 XL 94H 205/55/r16 i wg mnie za bardzo sie slizgaja na mokrej nawierzchni :/ Dzis jak chcialem szybciej odjechac to normalnie porazka :/

Ale okaze sie na prawde w zime co one moga :)

Opublikowano

roznica pomiedzy 195/65/15 a185/65/15 nie jest tylko szerokosci ale iwysokosci 185 jest nnizsza

Opublikowano
Ja jezdze juz na GoodYear UltraGrip 7 XL 94H 205/55/r16 i wg mnie za bardzo sie slizgaja na mokrej nawierzchni :/ Dzis jak chcialem szybciej odjechac to normalnie porazka :/

Ale okaze sie na prawde w zime co one moga :)

Wcale się nie dziwie.Troche konii i niutków masz pod maską , to się ślizgają :wink:

Opublikowano

Wszystko przy tej mocy się ślizgnie na mokrym.

Opublikowano
  • Autor

Ale sluchajcie nie uwazacie ze lepiej Michelin Alpin A3 i co sadzicie o indeksie T.

Niby jest tak ze przeciążenia ze to ma być prędkość maksymalna auta a nie realna jazdy, wiec nie sadzicie ze to gra nie warta świeczki i indeks T-190 km wystarczy i szkoda kasy na H.???

Pomocy!

Opublikowano
Good Year Ultra Grip 7 super oponka nawet w ostatnim motorze na 2 miejscu w teście. I ma jeszcze jeden plus niejest kosmicznie droga

Czy w teście brały udział Nokiany WR albo Yokohamy AVS? Waham się pomiędzy tymi oponkami a Goodyearem UG7.

Jakie są homologowane opony do A4 b6 Avant ('03) 2.5TDI? Tylko 205/55/16? Oryginalnie autko wyjechało na 235/45/17 z salonu. Mogę założyć oponę 205/50/17?

Rozmiarowo pasuje idealnie - jesli jednak nie jest homologowana, będę musiał kupić 205/55/16.

Pzdr,

TS

Opublikowano
Opublikowano

Jeśli kupię opony w rozmiarze 205/55/16 będą to na pewno UG7. Jeśli kupię opony w rozmiarze 205/50/17, będą to albo Nokiany WR albo Yokohamy AVS, bo UG7 nie robią w tym rozmiarze :cry: .

Link, który mi podałeś to zamienniki opon - tam zarówno 205/55/16 jak i 205/50/17 spelniają wymóg różnicy <2%.

Ale to nie jest lista homologowanych opon do danego modelu :sad: . Z tego co slyszalem, policja i ubezpieczyciel moga sie burzyc w przypadku jakiegos zdarzenia jesli nie bedzie homologowane ogumienie :evil: .

Opublikowano

Ale to nie jest lista homologowanych opon do danego modelu :sad: . Z tego co slyszalem, policja i ubezpieczyciel moga sie burzyc w przypadku jakiegos zdarzenia jesli nie bedzie homologowane ogumienie :evil: .

Pierwsze słysze o czymś takim.A co do listy opon homologowanych do danego modelu to też nie słyszałem

Opublikowano

Pierwsze słysze o czymś takim.A co do listy opon homologowanych do danego modelu to też nie słyszałem

Jest coś takiego. W moim porpzednim aucie (Accord) w homologacji były wypisane rozmiary opon jakie można stosować (2 rodzaje). Podejrzewam, że podobnie jest tutaj.

Opublikowano
ubezpieczyciel moga sie burzyc w przypadku jakiegos zdarzenia

z ubezpieczeniem jest tak ze jak bedzie wypadek i licznik stanie na 210km a opony bedziesz miał z indeksem do 190 to ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania.

Opublikowano

Plastek2, a przypuscmy, ze auto ma max 185. Ty wiec zakupujesz opony z indeksem T, ale co wtedy jak ja sie rozpedze z gorki i osiagne 200 i bede mial wypadek:?:

Masz jakies info na ten temat bo slyszalem o tym ale nie w Polsce :?:

Opublikowano
Plastek2, a przypuscmy, ze auto ma max 185. Ty wiec zakupujesz opony z indeksem T, ale co wtedy jak ja sie rozpedze z gorki i osiagne 200 i bede mial wypadek:?:

Masz jakies info na ten temat bo slyszalem o tym ale nie w Polsce :?:

oczywiście jest to bardzo wielkie hipotetyzowanie :mrgreen: ale mniej lub bardziej mozliwe:)

Tą informacje uzyskałem od ubezpieczyciela zaprzyjaznionego więc opieram sie na jego wiedzy .:roll:

Biorąc jednak pod uwage wiedze ze mam na aucie opony takie a nie inne to mysle ze nie pozwolilbym sobie na taki luxus jak oscylowanie wokół predkości "maxymalnej" opony bo po cos ona jest. :wink:

Opublikowano

Plastek2, ale opona ma pewnie o wiele wyzsza wytrzymalosc. Producent poprostu zaleca ja do takiej i takiej predkosci bo powyzej moga byc jakies nie pozadane objawy.