wojtas-audi Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Od niedawna mam taki problem, gdy jadę coś piszczy gwiżdże w (według mnie) prawym przednim kole, przestaje jak tylko lekko dam nogę na hamulec lub skręcam w prawo ( obciążenie na lewe kolo idzie ) lub jakaś dziura, studzienka, to na chwile przymilknie, nie mam pojęcia gdzie szukać, a jutro się chce za to zabrać .... pomóżcie, może ktoś miał podobne objawy ...
Labiel Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Sprawdź hamulce. Bardzo często to one odpowiadają za takie piski. Szczegółów pisać już nie będę bo na forum znajdziesz pełno informacji pod hasłem "piszczące hamulce".
flex78 Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 KOlego poniżej wątek o podobnym temacie, u mnie też toś piszczy http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=243662.msg2930646#msg2930646 Od niedawna mam taki problem, gdy jadę coś piszczy gwiżdże w (według mnie) prawym przednim kole, przestaje jak tylko lekko dam nogę na hamulec lub skręcam w prawo ( obciążenie na lewe kolo idzie ) lub jakaś dziura, studzienka, to na chwile przymilknie, nie mam pojęcia gdzie szukać, a jutro się chce za to zabrać .... pomóżcie, może ktoś miał podobne objawy ...
Szarik Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Mialem to samo przyczyna byly klocki ktore popekaly i zaczely sie kruszyc po wymianie problem znikl
pioteros Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 u mnei jest to samo, kupilem w miare ok uzywki tarcze ate i nalozylem na nei nowe klocki boscha, i teraz przy dojezdzaniu piszczy strasznie a w czasie jazdy nonstop slychac taki dzwiek specyficzny, taki jakby sie delikatnie w butelke dmuchalo, nauczka na przyszlosc, jak nowe tarcze to i nowe klocki , albo przynajmniej przetaczac stare tarcze do nowych klockow
Rekomendowane odpowiedzi