Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Piszczenie,gwiżdżenie z koła podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna mam taki problem, gdy jadę coś piszczy gwiżdże w (według mnie) prawym przednim kole, przestaje jak tylko lekko dam nogę na hamulec lub skręcam w prawo ( obciążenie na lewe kolo idzie ) lub jakaś dziura, studzienka, to na chwile przymilknie, nie mam pojęcia gdzie szukać, a jutro się chce za to zabrać .... pomóżcie, może ktoś miał podobne objawy ...

Opublikowano

Sprawdź hamulce. Bardzo często to one odpowiadają za takie piski. Szczegółów pisać już nie będę bo na forum znajdziesz pełno informacji pod hasłem "piszczące hamulce".

Opublikowano

KOlego poniżej wątek o podobnym temacie, u mnie też toś piszczy

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=243662.msg2930646#msg2930646

Od niedawna mam taki problem, gdy jadę coś piszczy gwiżdże w (według mnie) prawym przednim kole, przestaje jak tylko lekko dam nogę na hamulec lub skręcam w prawo ( obciążenie na lewe kolo idzie ) lub jakaś dziura, studzienka, to na chwile przymilknie, nie mam pojęcia gdzie szukać, a jutro się chce za to zabrać .... pomóżcie, może ktoś miał podobne objawy ...

Opublikowano

Mialem to samo przyczyna byly klocki ktore popekaly i zaczely sie kruszyc po wymianie problem znikl

Opublikowano

u mnei jest to samo, kupilem w miare ok uzywki tarcze ate i nalozylem na nei nowe klocki boscha, i teraz przy dojezdzaniu piszczy strasznie a w czasie jazdy nonstop slychac taki dzwiek specyficzny, taki jakby sie delikatnie w butelke dmuchalo, nauczka na przyszlosc, jak nowe tarcze to i nowe klocki , albo przynajmniej przetaczac stare tarcze do nowych klockow