aron Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 witam! czy pieklą kiedyś u kogo chłodnica oleju? miałem straszny wyciek(od domu do warsztatu 900 m-bagnet suchy).a może poleciał tylko oring,a mechanik chce mi skasować dodatkowo 200z? oryginał w serwisie 430z
Onkel Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Niech Ci pokaże pękniętą co za problem???
Marko42 Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 u mnie poleciał oring i też leciało jak z kaczej .......... a tak jak kolega wyżej pisze niech zdemontuje najlepiej przy tobie żeby czasami jakiejś podmianki nie zrobił i pokaże że jest pęknięta
Labiel Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Gdyby pękła to raczej byłby też wyciek płynu chłodniczego.
luki2552 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 to raczej oring do wymiany a nie chlodniczka
Dev Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 jeżeli pęknie to cieknie płyn a nie olej a jak go rozerwie to bedzie przybywac w misce a nie ubywac cieknie oring, ori nr: 038 117 070 A koszt w IC ok 10zł
colins Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Ja wymieniałem chłodnicę oleju kilka tygodni temu i miałem pęknięcie wewnętrzne, które skutkowało tym, że olej silnikowy przedostawał się do płynu chłodzącego tworząc gustowny kożuszek w zbiorniczku wyrównawczym. Na szczęście doczytałem wcześniej, że te padliny mają chłodnice oleju i nie porwałem się od razu na wymianę uszczelki pod głowicą. Założyłem nową chłodnicę i wszystko wróciło do normy - po oczyszczeniu układu chłodzenia, olej przestał pojawiać się w płynie. Natomiast w takim przypadku jaki ma kolega, że wywala nagle duże ilości oleju na ulicę, to potwierdzam to co napisali koledzy wyżej, że bardzo prawdopodobne jest, że uszkodzony jest oring pod chłodnicą oleju. Wymiana na szczęście dość prosta i mało kosztowna.
Rekomendowane odpowiedzi