Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie asystenta zmiany pasa ruchu - Audi Side Assist w Audi A4 B8 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miales SIDE fabrycznie czy masz dokladane ?

Sterowniki wygladaja na te same ,tylko teraz pytanie czy ten ktory zalozyles nie mial w poprzednim aucie robionej jakiejs aktualizacji i wtedy moze jeden z drugim sie nie dogadywac.

Zczytaj identyfikacje rozszerzona obydwu i porownaj ilosc programowan ,daty flashy itp.

Opublikowano

Miales SIDE fabrycznie czy masz dokladane ?

Sterowniki wygladaja na te same ,tylko teraz pytanie czy ten ktory zalozyles nie mial w poprzednim aucie robionej jakiejs aktualizacji i wtedy moze jeden z drugim sie nie dogadywac.

Zczytaj identyfikacje rozszerzona obydwu i porownaj ilosc programowan ,daty flashy itp.

mam side fabryczny

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam 8T0 907 468 AD - czy ten podejdzie? W ogóle w żadnym spisie do innych modów takiego nie znalazłem. Można coś na mim wymodzić?

Opublikowano

AD zamienil sie na AH ,niestety nie obsluzy SIDE czy ACC

Opublikowano

Witajcie. Ostatnio w zakładzie lakierniczym ludziska lakierowali mi tylny zderzak no i po odebraniu autka pojawiły się problemy z ASS... diody świeciły jak kolorofony kiedyś na dyskotekach :facepalm: (bez ładu i składu i z sobie tylko znanej przyczyny :banan: ) W drodze powrotnej od lakiernika system nawet sam się wyłączył uprzedzając mnie komunikatem o treści "........ sensor blocked...." (tyle z tego komunikatu zapamiętałem). Zajechałem pod domek. Podpinam VCDS... oczywiście same błędy... pokasowałem... niby błędy nie wracają ale dziś w drodze do roboty znowu miałem mały przedsmak dyskoteki w lusterkach... Dzwoniłem do ludzi z lakierni i mówili że nic nie ruszali (tego nie wiem na pewno)... jak myślicie czy mogli jakoś wtyczki poprzekładać ? ( w sumie nie wiem jak to jest tam po podłączane). A może adaptacje zrobić na nowo ? Czy faktycznie zostanie mi ta kalibracja ? Wcześniej ASS działał normalnie i troche dziwne że tylko zdjęcie zderzaka porobiły by takie cuda? Poradzicie coś?

Edytowane przez sitas

Opublikowano

Z tego co wyczytałem kiedyś w tym wątku, po zdjęciu zderzaka konieczna jest kalibracja.

Opublikowano

Z tego co wyczytałem kiedyś w tym wątku, po zdjęciu zderzaka konieczna jest kalibracja.

A robił ktoś z forum już taką kalibracje i gdzie ? Na jakie koszta trzeba się nastawić?

Opublikowano

Robiłem ostatnio w ASO w Gdańsku, mieli płytę, koszt ok 200 PLN, ale to chyba było bardzo promocyjnie :)

Edytowane przez proximpuh

Opublikowano

Robiłem ostatnio w ASO w Gdańsku, mieli płytę, koszt ok 200 PLN, ale to chyba było bardzo promocyjnie :)

Kurczaki... możesz podpowiedzieć gdzie dokładnie ? Który serwis i kiedy to było? Dzwoniłem wczoraj do jednego w Gdańsku (nie pamiętam gdzie) i mówili że nie mogą tego zrobić. HELP :) ps. dawaj na PW jak coś...

Edytowane przez sitas

Opublikowano

Ja dokładałem u siebie i bez kalibracji śmiga, moja sugestia zdejmij zderzak i sprawdź mocowania czujników/modułów...

Opublikowano

Kurczaki... możesz podpowiedzieć gdzie dokładnie ? Który serwis i kiedy to było? Dzwoniłem wczoraj do jednego w Gdańsku (nie pamiętam gdzie) i mówili że nie mogą tego zrobić. HELP :) ps. dawaj na PW jak coś...

Servis Groblewski, ale podejrzewam, ze już płytę oddali, było to ok 10 dni temu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupując przez Allegro zderzak w prezencie dostałem dwa sterowniki i kpl wiązkę do PDC i ASA. Wiec chciał czy nie chciał trzeba bedzie to zaadoptować. Instalacja zderzaka kończy się wtyką 16pinową. Wcześniej sam PDC miałem podłączony do modułu mniejszą wtyczką. Taka sama wtyczka(16pin) idzie z modułu PDC w instalację samochodu. Czy najlepiej bedzie jeśli rozbiorę tą wtyczkę(16pin) i poprowadzę kabelki od PDC poprowadzę do wtyczki czarnej tak jak były wcześniej do modułu PDC

pozostałe od ASA zostawię w 16pinowej?

Kupił ktoś kiedyś oryginalna instalacje zderzaka tył z PDC i ASA i podłączał do siebie ?

U WRC na początku wątku

http://imageshack.us/photo/my-images/842/laczenie12pin.jpg/

widać moduł PDC i biegnąca do niego wiazka od PDCczarna - prawa i brązowa - lewa16 pinowa która idzie w instalacje samochodu. Środkowa nie wiem co to bo sam jej nie mam w samochodzie.

Edytowane przez czwura

Opublikowano

Kupując przez Allegro zderzak w prezencie dostałem dwa sterowniki i kpl wiązkę do PT i ASA. Wiec chciał czy nie chciał trzeba bedzie to zaadoptować. Instalacja zderzaka kończy się wtyką 16pinową. Wcześniej sam PT miałem podłączony do modułu mniejszą wtyczką. Taka sama wtyczka(16pin) idzie z modułu PT w instalację samochodu. Czy najlepiej bedzie jeśli rozbiorę tą wtyczkę(16pin) i poprowadzę kabelki od PT poprowadzę do wtyczki czarnej tak jak były wcześniej do modułu PT,

pozostałe od ASA zostawię w 16pinowej?

Kupił ktoś kiedyś oryginalna instalacje zderzaka tył z PT i ASA i podłączał do siebie ?

U WRC na początku wątku

http://imageshack.us/photo/my-images/842/laczenie12pin.jpg/

widać moduł PT i biegnąca do niego wiazka od PT czarna - prawa i brązowa - lewa16 pinowa która idzie w instalacje samochodu. Środkowa nie wiem co to bo sam jej nie mam w samochodzie.

Gdzie takie zderzaki sprzedają? I po ile?

Opublikowano

Tak sie trafiło :) chyba był szybki nocny demontaż :)

Opublikowano

Co to jest PT i ASA ?

Opublikowano

Montował ktoś, w przedlifcie sterowniki od lifta o numerach 8T0907566A i 568A?

Edytowane przez czwura

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, miał ktoś problem z diodami w lusterku ?

Odpalam ASA i w prawym lusterku bardzo słabo świecą diody, ale działa do momentu aż jadąc zaczynam wjeżdżać na pas na który wg ASA nie powinienem wjeżdżać, diody raz albo 2 mrugają i błąd powoduje wyłączenie systemu.

Pod komputerem z tego co pamiętam był jakiś błąd ze zwarciem do plusa, można te diody jakoś przeczyścić coś zrobić czy tylko wymiana na nowe - 180zł w aso jeszcze nie ma tragedii, ale ostatnio przy lewej stronie też zaczęło wyłączać wiec nie wiem czy próbować coś z tym robić czy wymienić po prostu 2.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, odnośnie mojego postu wyżej teraz można powiedzieć że już się nie uruchamia ASA, odpalam i od razu mam błąd.

Czy ktoś ma numer tych diod ? i czy na 100% tylko to ?