Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Audi A4 B6 Avant 1.9 TDI by Patryś - Heble S4, RNS-E, Kiera B8, 164KM/367Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na 345 wchodzi nawet ori 17 z s-line et43, taki ot, co do auta to naprawdę fajnie się prezentuje, kolor hebelków mi się podoba

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem mam nadzieję że tak. Na 345 minimum 17" wchodzi i to nie każde chyba a 18 to raczej każde ale nie znam się :P

Przed chwilą zamówiłem na zimkę Nokiany WR A3 225/40 R18 :)

Hebelki się w miarę prezentują i hamują. Dzięki Marcin.

Teraz trzeba znaleźć jakieś felasie na zimkę :kwasny:

Edytowane przez Patryś

Opublikowano

no ja na zimę też 18 będę miał ;) i chyba nie sprzedam tych hebli 345 i założę do siebie :decayed: namówiłeś mnie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Zakładaj nie zastanawiaj się. Czasem sie przydają ojjj tak. I dają radę w uj.

Opublikowano

Tylko pewnie założę dopiero na wiosnę ;)

A Tobie tu brakuje lustra z kompasem a u mnie leży takie :decayed:

Opublikowano

Ja tam na.zimę założyłbym to koło co teraz,jest a,rsy na lato.

Heblek pierwsza,klasa :-). Ogólnie fura,jest kox.

Opublikowano
  • Autor

Hehe lustro fajny bajer ale są inne sprawy. :wink:

Jeśli chodzi o fele to wszystko zależy od tego co kupię. Jak kupię fajniejsze to s-liny pójdą na zimę.

Ale najpierw trzeba coś znaleźć bo rsy poszły i szukam dalej :kwasny:

A fura nim będzie kox to jeszcze dłuuuuuuuga droga. :facepalm: Narazie nic praktycznie nie ma specjalnego. Heble bixy gwint i rns. I to wszystko. :kwasny:

Opublikowano

Kleemann:)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak jak wyżej pisałem że do 1000 szukam więc jak dajesz za 1000 plnów to biorę odrazu.

Dawno nic nie pisałem jakoś nie było czasu. Ostatnie 3 mies latałem na RH NAJ 8585 ale dzisiaj już wpadła zima na s-line'ch. Niedługo będzie aktual jakiś bo święta w Polsce będą to fanty jakieś się już zbierają. :wink:

DSC_0720.jpg

DSC_0715.jpg

Opublikowano

Patrząc na pierwsze fotki na 18' i zwykłym zawiasie to wygląda to strasznie, ale jak tylko założyłeś gwint i obniżyłeś to od razu inne auto. :thumbup1: Zmieniłbym tu kolor zacisku, bo jakoś tak średnio mi leży ten żółty do tej budy i przyciemniłbym szybki, tylko wszystkie. :ph34r: Jak odczucia z jazdy na tym gwincie?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. :thumbup1:

Mi tam żółty pasuje do niebieskiego. O szybach myślałem ale nie mam zamiaru przyciemniać wszystkich i jak już nie na jakiś beton tylko najdelikatniejszą folią.

Odczucia co do jazdy na gwincie bardzo pozytywne. Lepiej jak na serii bo w serii było miękko bardzo a tu jest i miękko i zarazem sztywno.

Opublikowano

I pewnie komfortowo. :) Masz może jakieś odniesienie/porównanie do zawiasu 1BE? :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

Na ori zawiasie było miękko ale za bardzo bujało na wybojach, tzn jak na łóżku wodnym hehe a tu na wybojach auto się gibnie troszkę raz i leci się dalej. W zakrętach się lepiej trzyma i pewniej jedzie.

Bałem się gwintu bo wcześniej miałem w A3 glebe i beton na którym się jeździło strasznie a tutaj zawias ładnie wszystko wybiera i nie czuje się jak na taczce. Teraz bez jakichkolwiek wątpliwości mogę polecić gwint tylko dobrej marki a nie jakieś dziady najtańsze.

Opublikowano

Ja miałem okazje pojeździć B6 na gwincie TA i w porównaniu do mojego golfa na gwincie to było super, właśnie tak jak piszesz - "zawias ładnie wszystko wybiera i nie czuje się jak na taczce", a golf to w odniesieniu do tamtego to betoniasty. ;)

Opublikowano

W B6 na gwincie jeździ się rewelacyjnie w porównaniu do Golfa/A3 czy nawet A4 B5.

Kiedyś gdy miałem gwint w B5, kolega przewiózł mnie na gwincie A6 C5 i było to samo co w przypadku B6. Komfortowo.

Opublikowano

Taaa? To w B5 na gwincie tez gorzej z komfortem niz w B6 ? :o wiadomo, ze jeszcze kwestia opony i profilu.

Edytowane przez KoJ@K

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Styczeń 2015

No i początek roku za nami i troszkę rzeczy przy aucie znowu trzeba było zrobić.

- Przegląd + opłaty

- Standardowo olej, filtry. Do tego ramiona i nowe pióra aero Bosch. Dzięki Wandej. :thumbup1:

- Nowy przełącznik świateł z chromem od VW Polo 6R (zamiennik na test czy pasuje)

- Popiołka 2din (po rzeźbie w końcu podpasowała)

- Nowa kierownica A4 B8 S-line

- Do tego łącznik, moduł i taśma Dzięki Biggman i Siemian

- Śrubki pod osłonę silnika (prosto z ASO za jedyne 175 zł po zniżce 8% :doh:)

W zasadzie nic ciekawego jedynie kiera. Jestem mega zadowolony z niej. :wink:

Przez dwa ostatnie miechy zrobiłem 10 tys km i audi bez zająknięcia. 2 paczki jeszcze wyciąga więc jest ok :grin:

2_001_2.jpg

2_009.jpg

2_010.jpg

Opublikowano

Wnętrze jest :kox:

Tylko 2 paki wyciąga Twój AWX ? :decayed:

Opublikowano

Z tymi spinkami żeś pojechał :doh: Pany kupujecie z exeo w IC za 40zł kpl i niema opcji żeby to zgubić.

Opublikowano

Bajka środeczek. :wink: Choć brakuje jeszcze nakładek na pedały i szufladek w chromie :P