śmigacz Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam mieszkam w USA od dwoch dni jest posiadaczem a4 b6 Amb 2002 , w polsce mialem B5 ADR z 1996 bez fisa. W chwili zakupu jedynym bledem byla przepalona zarowka swiatla stopu , (check engine nie swiecil ) . Dzis po dwoch dniach ( auto bylo nie uzywane do dzis rana ), Odpalam i zapalil sie check engine. Zmienilem zarowke check engine pozostal. Gdy robie test wyglada on identycznie jak ten tu , i niewiem czy te OK ktore wyskakuje na koncu jest tylko dla tych urzadzen na zoltym polu czy tez rowniez na czerwonym , gdzie pokazane jest cisnienie oleju i poziom plynu chlodniczego. To moze wydac sie banalne ale nigdy nie mialem samochodu z taka iloscia elektroniki , nie bylo mnie stac
domjenick Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 check engine -to taka mała ikonka w lewym górnym rogu licznika , nad zieloną strzałką kierunkowskazu-obok airbag'u http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4474f71f0a480ea6.html
śmigacz Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Opublikowano 19 Lutego 2012 wiem no wlasnie pali sie ta kontrolka
grzes1150 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 wiem no wlasnie pali sie ta kontrolka No to pod kompa by pasowało podpiąc i błędy odczytać / skasować i zobaczyć co dalej :gwizdanie:
śmigacz Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 Dzis po raz pierwszy od czasu kiedy autko stalo, rano po przejechaniu 3 mil check engine zgasl samoczynnie. Takze problem rozwiazal sie samoczynnie. Mam taka hipoteze ze zbyt dlugo niezmieniana zarowka stopu po jakims czasie owocuje check engine , jesli myle poprawcie ...
domjenick Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Mam taka hipoteze ze zbyt dlugo niezmieniana zarowka stopu po jakims czasie owocuje check engine , jesli myle poprawci błędna hipoteza-check zapala się tylko i wyłącznie od błędów w silniku jak sama nazwa na to wskazuje-Check engine :gwizdanie:
studziany Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 Podejżewam, że niedlugo świecący CHECK ENGINE powróci. Jedynym sposobem obczajenia o co kaman bedzie zczytanie błędów z silnika.
Rekomendowane odpowiedzi