Adrian_E46 Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam Zaciekawiło nie dlaczego radio nie znajduje żadnej stacji tylko CD po wyciągnięciu radia okazało się że nie jest podłączony kabel antenowy i mam takie pytanie czy jest możliwe że w aucie nie jest zamontowana antena od radia ponieważ nie znalazłem kabla antenowego ... ??
jarek_ns Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Antena jest jest wbudowana w tylna szybę a na lewym tylnym słupku jest wzmacniacz. Przewód anteny wychodzi z wiązki w konsoli za szufladka na monety jak wyciągniesz radio to powinien się znaleźć. Chyba że go ktoś uciął. Przy nie oryginalnym radiu zastosuj separator antenowy żeby podać zasilanie na wzmacniacz.
Adrian_E46 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Opublikowano 23 Lutego 2012 dziękuje za informację jeszcze raz dokładnie to sprawdzę ... edit... Kabelek antenowy znalazłem ale radio i tak nie znajduje fali ... Radyjko Blaupunkt TravelPilot DX-R5
elmichalkw Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Jeżeli moje nie ori radio odbiera sygnał ale bardzo słabo i ma dużo zakłóceń to można przypuszczac ze nie ma separatora?
jarek_ns Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Jeżeli moje nie ori radio odbiera sygnał ale bardzo słabo i ma dużo zakłóceń to można przypuszczac ze nie ma separatora? Albo ma uszkodzony wzmacniacz.
elmichalkw Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Da rade go sprawdzić w garażowym zaciszu?
jarek_ns Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 raczej nie Możesz tylko sprawdzić połączenia oraz zasilanie. Najlepiej było by go podmienić z innego auta.
jarek_ns Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 dziękuje za informację jeszcze raz dokładnie to sprawdzę ... edit... Kabelek antenowy znalazłem ale radio i tak nie znajduje fali ... Radyjko Blaupunkt TravelPilot DX-R5 A masz separator? jak nie to zamontuj i wtedy spróbuj.
kantek1 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 koledzy mam pytanie - antena do radia na której jest stronie bo słyszałem ze z jednej strony jest antena do radia a z drugiej do telefonu prawda to ????
jarek_ns Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 koledzy mam pytanie - antena do radia na której jest stronie bo słyszałem ze z jednej strony jest antena do radia a z drugiej do telefonu prawda to ???? Ja myślałem że to są te pionowe druty w tylnej szybie
kantek1 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 już wiem ... antena od radia jest na bocznej od strony kierowcy :-)
Rekomendowane odpowiedzi