swiezak84 Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 witam. ojczulek zakupił sobie 3 dni temu a4 takie jak w prefixie z + tip. dziś jak stał na światłach i czekał na zielone silnik zgasł. przy wybieraku w pozycji P nie chciał zapalić, zapalił w pozycji N. do domu juz dojechał bez przygód, mówił że silnik chodził ok, brak jakichkolwiek świecących kontrolek na desce. ogolnie na auto jest gwarancja (kupiony w Polsce i od początku do końca serwisowany w ASO VW zasada na grochowskiej, od nich zresztą był kupiony), natomiast zanim do nich pojedzie dobrze byloby wiedziec co to sie moglo stać. moze ktoś coś słyszał albo doświadczył na własnej skórze?
Musashi Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 podepnij VAG, powinien zapisac sie blad ktory byc moze nakieruje na przyczyne problemu. warto sprawdzic rowniez bledy w skrzyni. taka rada blad warto zapisac ( jest klawisz w VAG-u) i wkleic tresc w calosci.
swiezak84 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Opublikowano 22 Lutego 2012 niestety vaga nie mam, tymbardziej mój stary a raczej na spota sie nie wybierze
ZuKeRs Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 tak apropo, na światłach stał na P chyba że te światła zmieniały baaaaaaaaaaaardzo długo hmmm, odzwyczaj tego nie dobrego nawyku swojego tate wracając do tematu, zgaśnięcia silnika - to bez podłączenia pod VAG i zczytania ewentualnie zapisanych błedów - to dalsza rozmowa jak wróżenie z fusów
Musashi Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 niestety vaga nie mam, tymbardziej mój stary a raczej na spota sie nie wybierze bez VAGa nie pomozemy. BTW, dlaczego ma sie nie wybrac na spota?
majkel_majki Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 tak apropo, na światłach stał na P chyba że te światła zmieniały baaaaaaaaaaaardzo długo hmmm, odzwyczaj tego nie dobrego nawyku swojego tate wracając do tematu, zgaśnięcia silnika - to bez podłączenia pod VAG i zczytania ewentualnie zapisanych błedów - to dalsza rozmowa jak wróżenie z fusów Gdzie tam jest napisane, że stali na światłach na P? Ale zgodze się, że wajchą nie machamy. Jeżeli na auto jest gwarancja to tyłek w auto i prosto do ASO, niech się oni martwią.
ZuKeRs Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 taki skrót myślowy domniemywam że tak było bo na D nie sądzę że silnik mu zgasł
swiezak84 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Opublikowano 23 Lutego 2012 tak apropo, na światłach stał na P chyba że te światła zmieniały baaaaaaaaaaaardzo długo hmmm, odzwyczaj tego nie dobrego nawyku swojego tate Masz fantazje człowieku to jest chyba juz 4 auto ojca z automatem więc wie jak sie je uzywa - oczywiście ze stał na D,a poniewaz na D nie da sie zapalić to odruchowo wrzucił P. ja na dobra sprawę nawet nie widziałem że na N mozna odpalic auto, a tez jezdze automatem.... co do vaga i wrózenia z fusów - auto pod komputer bedzie podpiete tak czy siak, ale jak napisałem w pierwszym poscie moze komuś juz sie takie coś przydarzyło i wie co to oznacza - chodzi o to zeby w serwisie nie wykasowali błędu i nie powiedzieli ze juz jest cacy, a jak sie sytuacja powtórzy to nie nalezy sie tym przejmowac. jeśli to jakas powazna usterka, dobrze byłoby wiedziec wczesniej...
swiezak84 Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Opublikowano 3 Marca 2012 mały update - problem sie powtórzył pare razy do czasu zmiany kluczyka, tak wiec prawdopodobnie pierwszy kluczyk ma jakiś problem z immo albo coś. w serwisie powiedzieli ze trzeba baterie zmienic ale to chyba jakis farmazon, bo to powinno dzialac i bez baterii. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi