whitewidow Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam. Wczoraj mój znajomy stwierdził, że mam przypalone sprzęgło. Mianowicie, na pół sprzegle troche telepie budą i lekko klekocze, jak by była tarcza przypalona i lekko pofalowana, natomiast sprzęgło się nie ślizga, nie śmierdzi spalenizną. Docisk i wycisk jest prawidłowy. Faktycznie to telepanie na pół sprzęgle jest troche nie pokojące. Ma ktoś jakieś pomysły. Pozdrawiam.
darkle Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Nie ma się co przejmować a takie objawy nie koniecznie są objawami przypalonego sprzęgła. Przyczyną takiego szarpania może być zużyta lub zaklejona ścierem albo zanieczyszczona olejem tarcza sprzęgła. Może też być tak że tarcza była wymieniona na nieoryginalną, niższej jakości. Pozostaje albo się przyzwyczaić albo wymienić sprzęgło
whitewidow Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Opublikowano 28 Lutego 2012 No jak narazie to musze się przyzwyczaić, jestem po wymianie serva i vacumpompy.A ogolnie za bardzo mi to nie przeszkadza. Leciutko gazu i cichutko
darkle Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Na krótką metę na to szarpanie może, ale nie musi pomóc lekkie przypalenie sprzęgła np. ruszyć z III biegu. Ale nie próbuj bo tutaj jest koło dwumasowe a nie wiadomo jak zareaguje na przegrzanie. Na pocieszenie powiem że to może z czasem samo minąć.
Rekomendowane odpowiedzi