Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to muszę szukać dalej kabelka, - taki to mam a chciałbym poexperymentować z przekładaniem pinów ale tylko na wiązce z różnokolorowymi kablami.

raczej takiego nie znajdziesz

Opublikowano

Niejaki Malik taki znalazł![br]Dopisany: 14 Październik 2010, 21:56_________________________________________________Panowie Mam taki problem: Po wymianie kierownicy w A4 B6 na kierownice multifunkcyjną A6 z 2008 roku co jakiś czas wyświetla mi się błąd 18017 Sterownik ECM - brak przełączania > Przełącznik Airbagu w 01-Engine. Po skasowaniu tego błędu kilka dni jest ok i znów go wywala! Czy ktoś ma to samo? Jak temu zaradzić? I co taki błąd oznacza?

Opublikowano

waldek22, Nie masz co kombinować z przekładaniem kabli. Wiązka, która masz jest od B7 i pasuje do sterownika Q i taśmy która masz. Malik musiał kupić wiązke od TT/R8, zeby pasowały wtyczki( sa inne niż w B7) do poduszki i ta wiązka miała już kolorowe kabelki i inną wtyczke do taśmy i inny układ kabli, żeby pasowało do tasmy od TT/R8. W tym linku masz rysunek modułu od B7 i rozpisane wszystkie piny w tym module. Więc jak sobie jeszcze posprawdzasz jak wygląda rozkład pinów w tasmie, to zobaczysz, że nie ma co tu przekładać kabelków w wiązce poduszki.

Przyjedź na spota w Poznaniu w niedzielę. Pokombinujemy z Vagiem.

Opublikowano

A ja mam taka kiere od B7 i chce to zamontować w B6. I tez zaczynam dumać czy to będzie sterować Navigation Plus

05aea5a592f1de21med.jpg

e7ba638db20c8267med.jpg

Pojawił się jeszcze jeden problem z poducha, chyba urwana jest ta blaszka na którą wsuwa się kabel. Jak myślicie można tam to dolutować albo lepiej nie kombinować prze poduszce? Dodatkowo potrzebne mi kable łączące poduchę z taśma czy w moim przypadku jest to tez ten numer 4F0 971 589 A. I ten łącznik 4 pinowy 4E0-972-133 tez mi będzie potrzebny pod mój moduł?

Kierownica 8p0 419 091 bg

Poduszka 8e0 880 201 df

Modul 8E0 953 549 Q

Opublikowano

Madbar na pewno się pojawie w Poznaniu na Spocie! Na razie jestem chory i leżę w łóżku - stąd moja aktywność na forum. Jutro wpada do mnie kumpel z Lepszym Vagiem i lepszym pojęciem ode mnie. Wpuszczę go do garażu może coś wyreza? A jeśli nie to oczywiście poproszę Cię o pomoc w kodowaniu!

Opublikowano

waldek bo taśme musisz też zmienic, lub przucz vinu poduszki sterownik airbaga

pozatym kierownica a6 c6 i a4 b7 jest to to samo łacznie z poduszka

Opublikowano

czaki rozwiń temat: na jaką taśmę muszę zmienić. Ja mam teraz taśmę 4E0-953-541-E, kiere od A6 z tipem,multifunkcją, i grzaniem, oraz oryg. podusie od A6. Razem z taśmą dostałem kabel podusi o symbolu: 4F0 971 589 A. Napisz jak mam przyuczyć vin podusi? Wszystko u mnie kodowałem zgodnie z rozpiską pre_pl podaje link:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_wymiana_modulu_kierownicy_pod_tempomat_kierownice_multifunkcyjna-t23501.0.html

Opublikowano

Wiem, że to dziwne pytanie ale może ktoś będzie chętny na zamianę taśmy z 4E0-953-541A na taśmę 4E0-953-541B lub E z moją dopłatą. Różnica między taśmami jest chyba taka że A nie posiada pinów do grzanej kierownicy a B i E tak? Może ktoś chce mi pomóc i zarobić ?

Opublikowano

Wystaw swoją taśmę na Allegro i kup właściwą. Myślę że to najwłaściwsze rozwiązanie! Z zamianami najlepiej na spotach bo na odległość dochodzą koszty wysyłek

Opublikowano

Masz rację tylko wiesz jak trudno jest dostać taśmę z końcówką B a może akurat ktoś jeździ z taką taśmą a kiery podgrzewanej nie zakłada.

Opublikowano

Masz rację tylko wiesz jak trudno jest dostać taśmę z końcówką B a może akurat ktoś jeździ z taką taśmą a kiery podgrzewanej nie zakłada.

Ja kupiłem taka taśmę w ASO Niemcy dziś mam ja odebrać, ale jak zaczniemy wysyłać tam i z powrotem to pewnie za ta sama kasę kupisz w Polsce

Opublikowano

A powiedz mi z ciekawości ile taka taśma kosztuje u Ciebie ?

Opublikowano

A powiedz mi z ciekawości ile taka taśma kosztuje u Ciebie ?

18€ i jakieś centy.

sorry ty chcesz taśmę a ja kupiłem wiązkę poduchy. Ale będę szedł do ASO to zapytam ile?

Taśma z końcówką B ponad 200€

Opublikowano

Heh no to u nas na allegro 40€ :) ale są tacy co chcą i 100€ ale bardzo dziękuje za zainteresowanie

Opublikowano

Panowie a podejdzie wiązka 8R0 971 589 A pod kierownice mufu B7

Opublikowano

Jeżeli ktoś chce rezać kiere multi to mam taśmę z końcówką A i moduł Q na sprzedaż. Info na PW. :hi:

-ll-

sorki za OT

Opublikowano

Jeżeli ktoś chce rezać kiere multi to mam taśmę z końcówką A i moduł Q na sprzedaż. Info na PW. :hi:

Odpuściłeś montaż?

Opublikowano

Panowie proszę przeczytać uważnie wszystkie posty i nie nękać mailowo w sprawach wielokrotnie opisanych w powyższych postach!