Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie dostałem jeden moduł niby ma być Q, czy jest jakaś różnica wizualna między modułem np. F a Q ? Po czym mogę to rozpoznać ?

Opublikowano

..pewnie po ilości pinów :mysli:

Opublikowano

u mnie mniej wiecej to wygląda tak jak widać poniżej ...

ale jak już jesteśmy w temacie, to jaki rodzai radia/navi posiadam ? bo muszę kupić gdzieś mapy do niej. Czytałem coś o fis itd ale nie kumam za bardzo ;/

66uW9.jpg

66zVr.jpg

Opublikowano

...zdaje się że to BNS 5.0

Opublikowano

kodowanie niby utworzyłeś dobre, może zmiana pinów w kostce od sterowania załatwi sprawę

Opublikowano

Witam,

mam pytanie: posiadam b7 z szarą deską rozdzielczą... czy wystepuje kiera od TT/R8 w szarym kolorze? czy ewentualnie jest jakaś inna kiera pasująca do B7 trójramienna z multifunkcją (ważne aby w multifunkcji była ta srebrna obramówka dookoła)

pozdr.

Opublikowano

Witam!

Mam standartową kiere sportową trzyramienną w mojej a4 b6 i goły osprzęt tzn bez tempomatu. Chcę zmienić na trzyrammienną z przyciskami do tiptronicka i dołożyć tempomat. Wyczytałem że muszę zamienić moduł 8E0953549 F na ten z literką M lub N,L,P oraz dokupić manetkę tempomata.I dalej nie wiem, czy poduszka od mojej starej kiery będzie pasować do tej ze sterowaniem tiptronic i czy taśma też może zostać stara? Proszę o pomoc - kiere już kupiłem!

Opublikowano

Witam!

Mam standartową kiere sportową trzyramienną w mojej a4 b6 i goły osprzęt tzn bez tempomatu. Chcę zmienić na trzyrammienną z przyciskami do tiptronicka i dołożyć tempomat. Wyczytałem że muszę zamienić moduł 8E0953549 F na ten z literką M lub N,L,P oraz dokupić manetkę tempomata.I dalej nie wiem, czy poduszka od mojej starej kiery będzie pasować do tej ze sterowaniem tiptronic i czy taśma też może zostać stara? Proszę o pomoc - kiere już kupiłem!

Kolego przeciez wszystko jest opisane w pierwszym poscie:

Moduł musisz zmienic na 8E0-953-549-R lub 8E0 953 549 Q

Taśma - 4E0-953-541 z koncowka A B lub E

Poduszka bedzie ta sama skoro stara i nowa kierownica to sportowa trójramienna.

[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2010, 08:02_________________________________________________

kodowanie niby utworzyłeś dobre, może zmiana pinów w kostce od sterowania załatwi sprawę

W ktorej kostce?

I czemu podswietlenie przyciskow nie dziala?

Wczesniej jak podlacalem kiere to nawet bez odpowiedniego kodowania podswietlenie kierownicy dzialalo.

Jak mozna sprawdzic czy tasma jest Ok?[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2010, 08:04_________________________________________________

Witam,

mam pytanie: posiadam b7 z szarą deską rozdzielczą... czy wystepuje kiera od TT/R8 w szarym kolorze? czy ewentualnie jest jakaś inna kiera pasująca do B7 trójramienna z multifunkcją (ważne aby w multifunkcji była ta srebrna obramówka dookoła)

pozdr.

Nigdy nie widzialem szarej TT/R8.

Sportowa trojramienna wystepuje bez problemow :wink4:

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie.

Czy zakladajac nawet zle kodowanie podswietlenie przyciskow kierownicy powinno dzialac prawda?

raczej tak bo prądu do podświetlenia nie trzeba kodować

Opublikowano

a zobacz czy dobrze wcisnąłeś wtyczkę wiązki od kiery która wchodzi do modułu "Q" ja u siebie jak montowałem w B7 zrobiłem tak i za chu nie mogłem dojść co nie tak a wtyczka niby siedziała ale jednak nie do końca... :wink4:

Opublikowano

Zapytałem bo są sprzeczne informacje w poście:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_wymiana_modulu_kierownicy_pod_tempomat_kierownice_multifunkcyjna-t23501.0.html

napisano że wystarczy moduł z literką M lub N,L,P i taśma zostaje stara a Ty Wojtek_A4 i na początku tego posta piszecie że trzeba moduł z literką q lub r i taśma - ślizg

Opublikowano

Zapytałem bo są sprzeczne informacje w poście:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_wymiana_modulu_kierownicy_pod_tempomat_kierownice_multifunkcyjna-t23501.0.html

napisano że wystarczy moduł z literką M lub N,L,P i taśma zostaje stara a Ty Wojtek_A4 i na początku tego posta piszecie że trzeba moduł z literką q lub r i taśma - ślizg

w B6 instalując dedykowaną kiere z b6 nie trzeba wymieniać modułu Q lub R - wystarczy jak będziesz miał M,N,L,P

zaś w kierownicy od B7 trzeba mieć moduł Q lub R i taśmę

Opublikowano

więc proszę o sprostowanie czy przy zamianie kiery sportowej trzyramiennej bez tempomatu na taką samą ale z tiptronickiem mogę zastosować moduł 8E0953549 z literką M lub N,L,P i zostawić starą taśmę?[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2010, 08:54_________________________________________________dzięki antonio a czy taśma może zostać stara?

Opublikowano

powiem szczerze, że nie wiem bo ani nie mam tipa ani nikomu kiery z tip nie montowałem/kodowałem

Opublikowano

[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2010, 08:04_________________________________________________

Witam,

pozdr.

Nigdy nie widzialem szarej TT/R8.

Sportowa trojramienna wystepuje bez problemow :wink4:

Mówisz o 3ramiennej Sline? szarej?

Opublikowano

w opisie pisze - Taśma - 4E0-953-541 z końcówką A, B lub E

A czy taśma z oznaczeniem 8e0953541 C będzie też pasowała? Buda B6, kierka 3 ramienna multi B7, chcę, aby multi mi działało do RNS`E. Bardzo proszę o odpowiedź :wink4:

Opublikowano

w opisie pisze - Taśma - 4E0-953-541 z końcówką A, B lub E

A czy taśma z oznaczeniem 8e0953541 C będzie też pasowała? Buda B6, kierka 3 ramienna multi B7, chcę, aby multi mi działało do RNS`E. Bardzo proszę o odpowiedź :wink4:

Z mojej wiedzy wynika że taśma z końcówką C ma 6 pinów w kostce a powinna mieć 12 więc na 99 % nie podejdzie do kiery od B7 z multi.

Opublikowano

Szukam rozwiązania na nie działającą lewą rolkę

ma ten sam problem :disgust:

auto z 2001 roku, radio Concert, graty zgodne z opisem i lipa działa tylko sterowanie głosem

c3dc542a65c2b89f.jpg

Panowie odgrzeje kotleta

miał być BNS niedawno zmieniłem plan, że będzie RNS-E ale wyskoczył mi pewien wydatek i prawdopodobnie narazie nie będę zmieniał radia

i teraz pytanie: skoro w B7 lewa rolka działa z Concertem to czy przyczyna może leżeć po stronie radia (że moje jest z 2001 roku a w B7 np. z 2005) ??

jak myślicie?