Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja kierownicy multifunkcyjnej S3/R8/S6/TT/A4 B7/B8 w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakbys przeczytal calosc, to bys wiedzial. Ale co tam.

Poducha nie podejdzie. 3 i 4 ramienna maja inne kapsle na wierzchu. W jednej sa 3 a w drugiej 4 wyciecia.

Tasma bez multi moze nie podejsc bo moze miec za malo pinow. Podobnie moze byc z kabelkiem. Najlepiej odkrecic poduche is sprawdzic. Odpinasz kleme "-" z aku. Odlrecasz dwie srubki pod kiera Torx 27 lub 30 i widzisz wszystko. Jesli wtyczka od tasmy ma 12 pinow to tasma i kabel podejda. Jak szesc to nie. Krotka pilka

Opublikowano

Podziękował. Przeczytałem teraz wszystko(bo to troche czasu jednak już trzeba) i wynika, że jeśli nie mam BT, tempomatu, a mam radio concert II to i tak nie będzie działała multi do zmian stacji radiowych, czy utworów.

Opublikowano

No zaraz - właśnie podobno wszystko powinno hulać. Boseron instalował nie mając BT i mu poszło. Ja założyłem kiere od B7 do mojej B6 i niestety lewy scroll nie działa. Zaznaczę że nie mam navi za to mam tempomat i concert II.

Opublikowano

Potrzebne rozwianie watpliwosci

Zrobilem sobie kiere scieta u dolu w s3 8l od modelu 8p. Podparlem sie modulem od a4. Podpiolem cany i zasilanie. Od strony tasmy zlapalem sygnal L-bus i wszystko dziala lacznie z sds. Robilem to samo u kolegi tylko z uzyciem modulu od s3 8p. podlaczylem wszystko i jest problem. Modul jest od dokladnie takiej samej kierownicy. Przyciski sie podswietlaja po wlaczeniu swiatel i dziala rozjasnianie/przyciemnianie. Zakladam, ze wszystko jest ok z kablami, ale nie dziala multi. Kupilem uzywany modul wiec powinien byc zakodowany. U niego w aucie nie ma info po can tylko jeszcze po k-line wiec nic nie da sie sprawdzic vagiem. Modul byl z samochodu z tempomatem i lopatkami. Zastanawiam sie czy jezeli sterownik ma w pamieci np automat+lopatki ktorych fizycznie nie ma to przyciski od multi powinny dzialac czy nie?

Jest jakas opcja ewentualnego przekodowania np podpinajac bezposrednio po vaga can H i L?

Opublikowano

Podziękował. Przeczytałem teraz wszystko(bo to troche czasu jednak już trzeba) i wynika, że jeśli nie mam BT, tempomatu, a mam radio concert II to i tak nie będzie działała multi do zmian stacji radiowych, czy utworów.

Wg wszystkich znakow na niebie i na ziemi powinno dzialac multi z concertem II. Dzialaly beda rolki,

lewa do zmiany stacji, lub wybrania utworu; prawa od podglasniania rowniez bedzie dzialala. Nie zadzialaja przyciski: "mode"- bo on przelacza miedzy radiem a telefonem( a telefonu nie masz) ani "PTT" bo PTT dziala jak masz telefon albo SDS ( ktory jest tylko w RNS-E a nie ma go w Concercie ).

No zaraz - właśnie podobno wszystko powinno hulać. Boseron instalował nie mając BT i mu poszło. Ja założyłem kiere od B7 do mojej B6 i niestety lewy scroll nie działa. Zaznaczę że nie mam navi za to mam tempomat i concert II.

A zakodowales radio pod kierownice? A moze scroll jest zepsuty?

Opublikowano

A zakodowales radio pod kierownice? A moze scroll jest zepsuty?

Radio kodowane z pomocą chłopaków na spocie (Łukasz, Boberek) - generalnie wywala jakiś błąd komunikacji 00466 - ale ni cholery nie wiem o co biega - w necie też słabo.

Scroll po sprawdzeniu (diagnozie reakcji) wydaje się być sprawny.

Gadałem z magikami z VW na połczyńskiej ale oni zupełnie poszli inną ścieżką tłumacząc że musiał bym mieć BT - a ja nie chce gadać przez tel a tylko obsługiwać stacje i przełączać utwory rolką.

Opublikowano
  • Autor

Specjaliści :decayed:

Opublikowano

Niestety nikt inny nie mógł/nie chciał pomóc - a może nikt inny nie umiał. Mogę zapłacić za tą usługę ale na razie nikt się nie zadeklarował.

Opublikowano

placek a jaki masz moduł?

Opublikowano

Specjaliści :decayed:

Nic dodac, nic ujac.

maliku, zauwazylem, ze zmieniles nieco( uatrakcyjniajac ) Twojego posta startowego w tym watku.

Pozwole sobie na mala uwage, bo jak poprawiac to wszystko. Do odkrecenia kiery potrzebny jest nie Torx 55 a Spline M12.

Poza tym to i tak chyle czola, mistrzu.

Opublikowano
  • Autor

Pozwole sobie na mala uwage, bo jak poprawiac to wszystko. Do odkrecenia kiery potrzebny jest nie Torx 55 a Spline M12.

Oczywiście masz rację, ale Torx 55 również pasuje. Zahacza się oczywiście o co drugi ząbek nakrętki dokręcającej kierownicę do kolumny ale przy tym jest tańszy i łatwiejszy do kupienia niż Spline M12 :)

Mimo wszystko dodałem tą informację na początku dla tych którzy chcą mieć wszystko "by the book". Dzięki :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,a czy podejdzie kiera multi od A6 2006r. / 4F0 419 091 AH1KT no i najważniejsze mam u siebie radio Concert II ,jak to będzie z wykorzystaniem funkcji /przycisków/,no bo poco się narażać na wydatki jak połowa funkcji nie będzie obsługiwana

Opublikowano

Gratuluje pięknego sprzętu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

18778945.jpg

Panowie czy kierownica od A8 d3 (2004) bedzie pasowała ? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Panowie czy kierownica od A8 d3 (2004) bedzie pasowała ? :mysli:

Cała kierownica powinna pasować. Natomiast przestrzegam przed "żenieniem" elementów z różnych kierownic. Ostatnio miałem sytuację gdy ktoś próbował połączyć kierownicę TT/R8 z poduszką z A8. Pomimo, że poduszka z A8 jest bardzo podobna do tej z TT/R8, to absolutnie nie pasuje. Pojawiały się informacje na forum, że takie połączenie może zadziałać. Chciałem to niniejszym zdementować.

Kupując części do tej modyfikacji starajcie się zawsze o komplet (kierownica + poduszka). Sprawdzajcie też zawsze u sprzedającego czy w komplecie jest okablowanie poduszki. Zawsze ta stówka do przodu.

Przy montażu kierownicy z A8 (kompletnej) może być konieczne przepięcie pinów w kostce tak aby zadziałał klakson i multifunkcja.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ta poduszka jest od B8. Moze nie zadzialać z tym modułem, jak i z Twoim sterownikiem Airbag

Opublikowano

Ta poduszka jest od B8. Moze nie zadzialać z tym modułem, jak i z Twoim sterownikiem Airbag

pierwsza jest od B8 ale druga juz od B7 wiec powinna podejsc :gwizdanie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kierownic z A6 2007 poducha z B7 a nie pasują śruby mocujące poduchę do kierow. Dlaczego? Czy powinno pasować?